reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cesarka

Ja mam dwie koleżanki po cesarkach, które sobie chwalą. Mówią, że czuły się bardzo dobrze i ból nie był taki straszny i ogólnie szybko doszły do siebie. Z drugiej strony moja kuzynka cesarkę wspomina jako koszmar...Jak wiadać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:) Co kobieta to inna opinia.

reklama
A ja chwale sobie cesarke !!! ( bo juz to znam ,Porod silami natury jest mi obcy i dlatego tak sie tego boje ) Ale to prawda kazdy z porodow ma jakies plusy i minusy.
Ja zrobie co lekarz bedzie kazal ,zleci cesrake ,pojde na ciecie ,zleci normalnie rodzic ,sporoboje i tego.Bede sie sluchac gina on wie co lepsze dla mojego malenstwa i mnie !

A ja chwale sobie cesarke !!! ( bo juz to znam ,Porod silami natury jest mi obcy i dlatego tak sie tego boje ) Ale to prawda kazdy z porodow ma jakies plusy i minusy.
Ja zrobie co lekarz bedzie kazal ,zleci cesrake ,pojde na ciecie ,zleci normalnie rodzic ,sporoboje i tego.Bede sie sluchac gina on wie co lepsze dla mojego malenstwa i mnie !

mam dokladnie takie samo podejscie do sprawy ... nie bede sie upierala ani przy jenym ani przy drugim ... grunt zeby malenstwo bylo bezpieczne !! a ja to sie moge pomeczyc ... ja jestem duza dziewczynka wiec dam rade :D

mam dokladnie takie samo podejscie do sprawy ... nie bede sie upierala ani przy jenym ani przy drugim ... grunt zeby malenstwo bylo bezpieczne !! a ja to sie moge pomeczyc ... ja jestem duza dziewczynka wiec dam rade :D

Oj Mea lepiej sie bardzo nie męczyć a siły dla dzidzi oszczędzać:tak::tak::tak:
a tak powaznie to mam tez takie podejście, nie będe się przy niczym upierać. Rodziłam i siłami natury i przez cc więc wiem co mnie czeka;-) Ale się nie boję, najwazniejszy jest spokój ;-):-)

Tak- jeden i drugi rodzaj porodu ma swoje plusy i minusy. Na pewno nie uda się uniknąć bólu:-(
Jednego, czego nikomu nie życzę to rozpoczęcia porodu naturalnego a zakończonego cc. To prawdziwa męczarnia.
Taaak... wlasnie takie cos przezylam... :baffled:.Ale wierze ze teraz bedzie tylko jeden rodzaj, ten pierwszy :-D

Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami i zgadzam w całej rozciągłości! Ja przy partych pojechałam na sale operacyjną wrrrrrrrrrrrrr ale na własne życzenie :baffled::sorry:
Kiedy kobita jest w stanie porodowym, ma rozne zyczenia, u mnie lekarz zadecydowal, bo ja juz dosc dlugo blagalam o pomoc, ciecie, narkoze, cokolwiek. Zaproponowali jeszcze, zebym na lewy boczek sie kimnela, ale ciekawe, ze pomoc nie chcieli a ja jak kamien. Cos nie moge tego przezyc.

Ja jestem zwolenniczką cc.
Wiem, że jestem wygodnicka, ale tak jak któraś napisała. Wolę oszczędzić siły na opiekę nad dzidzią.
Poza tym w mojej rodzinie jeszcze żadna kobieta nie urodziła sn......po wielogodinnym porodzie i tak wykonywano cc.
W dodatku mam macicę dwurożną i w 80% przepadków dziecko układa się poprzecznie.......
Mam nadzieję, że się uda:rofl2:
Wiem, że cc to operacja, ale operacje plastyczne to też ingerencja chirurgiczna, ale jakoś nikt nie stara się ich zabronić;-)

Mam pytanie do tych laseczek które juz rodziły przez cc, bo po porodzie drogami natury przez jakis czas tak wszystko sie jeszcze wydala dołem te resztki, a jak jest po cesarce? i w co w zwiazku z tym nalezy sie zaopatrzec chodzi mi o srodki higieniczne jakies podpaski czy nie wiem co do wyprawki mamusiowej do spzitala?

reklama
marta, wydalanie resztek, takie samo jak po naturalnym porodzie. konieczne sa takie meeega podpaski i takie majtki siateczkowe, dla wygody i zeby ta pielucha sie nie przesuwala. uzywalam takich zwyklych podkadow z belli, ale one niezbyt komfortowe, bo sie zwijaja, teraz wynalazlam takie hartmana o anatomicznym ksztalcie i w takie zamierzam sie zaopatrzyc. ja mialam jeszcze takie podklady na lozko, takie od spodu nieprzepuszczalna, ale to w zaleznosci od szpitala, wiec najlepiej sie dowiedz czego potrzebujesz tam gdzie bedziesz rodzila.

oprocz tego proponowalabym laktator, przy nieuregulowanych piersiach jest wrecz niezbedny. mnie uratowal.

Ostatnia edycja:
Do góry