mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
to i tak dobrze ze laparoskopowo, bo jak by byla laparotomia to by były gorsze blizny
a czym to sie rozni ??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to i tak dobrze ze laparoskopowo, bo jak by byla laparotomia to by były gorsze blizny
laparotomia to otwarcie jamy brzusznej np przy cesarce , a laparoskopia to robią 3 dziurki zwykle, jedna na kamere, pozostale dwie na narzedzia i robią wsyztsko patrzac w kamere, nie rozcinajac całego brzusiaa czym to sie rozni ??
laparotomia to otwarcie jamy brzusznej np przy cesarce , a laparoskopia to robią 3 dziurki zwykle, jedna na kamere, pozostale dwie na narzedzia i robią wsyztsko patrzac w kamere, nie rozcinajac całego brzusia
Z tego co wiem, to masa płodu przekraczająca 5000 i w pobliżu tej wagi także ;-)
Mi powiedzieli, że różne choroby oczu też. Np. ja mam jaskrę i jak najbardziej kwalifikuje mnie to w Polsce do cc. Tutaj jeszcze się zastanawiają. To samo jest z dużymi wadami wzroku, bodajże powyżej 4 czy 5 dioptrii.
owszem ale wady minusowe !! plusowe maja wskazanie do PN z uwagi na to ze wysilek fizyczny pozytywnie wplywa na oczy w takiej sytuacji
ja mam +5 i raczej bede rodzila naturalnie ... pojde jeszcze do okulisty niech sie wypowie w temacie ale nie chce wchodzic z tekstem "przyszlam po skierowanie na cesarke "
No tak, minusowe. Ja mam -4 i -5 plus jaskra, więc wszystko wskazuje na cc... Choć chciałabym urodzić naturalnie :-(