Ja tez Patryka dostałam odrazu Pozniej badania i inkubator ,ale tylko dlatego ze masa ciała byla zbyt mala i bali sie wyziebienia organizmu ,w tym szpitalu mamy po cc dostawaly szkrabiki odrazu do siebie.Wyszłam po 4 dniach.a przytomna bylam caly czasNiekoniecznie, ja małego od razu po wyciągnięciu z brzuszka dostałam zabrali go po kilku minutach na szczegółowe badania, które krótki czas trwały. jeszcze jak mnie zszywali miałam przy sobie Antosia
Całą cc byłam przytomna:-)
reklama
Do wskazań względnych do CC należą:
kolejna ciąża po wcześniejszych zakończonych cięciem cesarskim, zwłaszcza jeżeli kobieta nigdy nie rodziła siłami natury.
Reve
--> 24.12.2009r <--
Ale z ta kolejną ciążą, to dopiero po 2 cc niestety, jeśli pierwszy poród był cc, to drugi jak najbardziej moze byc siłami natury. Sytuacja zmienia się po dwóch cesarkach ...[/LEFT]
[/LIST] Kurde !!!! Wiec bardziej pisze sie do cesarki tak podejzewalam ,zobaczymy co gin wymysli
Tak... a zaawansowany wiek rodzącej, zwłaszcza jeśli jest to jej pierwszy poród to od jakiego wieku sie liczy...? No bo 9 lat temu bylo cc (bo kosci stare jak powiedzial pan doktor ale nie Dmoch. z Raszei A teraz to chyba jestem najstarsza na tym forumiku...Do wskazań względnych do CC należą:
Poród | Cesarskie cięcie
- zaawansowany wiek rodzącej, zwłaszcza jeśli jest to jej pierwszy poród,
masa płodu od 1000 do 2000g., niewspółmierność płodowo miednicowa polegająca na tym, że wymiary główki dziecka są zbyt duże, by mogło się one bezpiecznie urodzić, zbyt wczesne odklejenie się łożyska w czasie trwania ciąży lub na początku porodu, nieprawidłowe ułożenie płodu np. poprzeczne, lub położenie miednicowe u pierwiastki, nieprawidłowa czynność skurczowa macicy, guzy miednicy mniejszej zwężające światło kanału rodnego, kolejna ciąża po wcześniejszych zakończonych cięciem cesarskim, zwłaszcza jeżeli kobieta nigdy nie rodziła siłami natury.
A tak mi sie marzy natura... pewnie nie wiem co mowie
Ja tez Patryka dostałam odrazu Pozniej badania i inkubator ,ale tylko dlatego ze masa ciała byla zbyt mala i bali sie wyziebienia organizmu ,w tym szpitalu mamy po cc dostawaly szkrabiki odrazu do siebie.Wyszłam po 4 dniach.a przytomna bylam caly czas
Pare moich znajomych mialo cc caly zabieg byly przytmne a dziecko odrazu dostaly jak prz przy porodzie naturalnym
Wyjscie ze szpitala po 3-4dniach.
...aaaa i rozmawialam z lekarzem na temat pokarmu przy cc (temat porusany byl wczesniej) i powiedzial ,ze nie ma znacznia czy jest to porod naturalny czy cc -pokarm i tak pojawia sie wczesniej (niektore dziewczyny pisaly,ze juz im cosik leci) wiec problem nie jest zwiazany z cc ...
Ostatnia edycja:
Wiecie co a ja tam bylam natawiona pozytywnie na cesarke, a teraz na oddziale co pawda nie na ginekologii ale na urologii sa pacjenci po zabiegach, maja szycie na brzuchu co prawda w drugą strone ale pdoobnej wielkoscu i to starsznie wygląda na początku i boli strasznie ehh, tak źle tak niedobrze
eeeee wcae tak zle te ciecie nie wyglada...ja widzialam 2 dni po zabiegu i byla doslownie kreseczka a teraz (po 1,5 roku) prawie nic nie widac..Moze zalezy jak sie lekarz przylozy ...Wiecie co a ja tam bylam natawiona pozytywnie na cesarke, a teraz na oddziale co pawda nie na ginekologii ale na urologii sa pacjenci po zabiegach, maja szycie na brzuchu co prawda w drugą strone ale pdoobnej wielkoscu i to starsznie wygląda na początku i boli strasznie ehh, tak źle tak niedobrze
...a bolec to tak czy siak bedzie ..pytanie ktory bol lepszy, po cc czy pn;-) Ja tam swojego zdania nadal nie zmienilam...a wrecz przeciwnie, umacniam sie w nim z miesiaca na miesiac
nio racja bolec bedzie tak czy siak, trzeba swoje przecierpiec, a z tą blizną masz racje, bo jak przy zabiegu był taki lekarz co robił specjalizacje z ginekologii ale byl tam na stażu na tym oddzile gdzie ja byłam i jak on szył to sie do tego zupełnie inaczej przykładał, bo mówił że on juz jest tak przyzwyczajony robic to porządnie i ładnie bo kobitki sa na tym punkcie szczególnie uczulone. Wiem że blizny nie zostaja duże i w ogóle jest nisko wiec nie widac, nawet mojej mamy blizny nie widac tlyko taka mala kreseczka ledwo widoczna a szyli ja 23 lata temu . Ale najgorsze to bedzie pierwszy raz stanąć na nogi, jak te szwy beda ciągły, potem to juz moze z górkieeeee wcae tak zle te ciecie nie wyglada...ja widzialam 2 dni po zabiegu i byla doslownie kreseczka a teraz (po 1,5 roku) prawie nic nie widac..Moze zalezy jak sie lekarz przylozy ...
...a bolec to tak czy siak bedzie ..pytanie ktory bol lepszy, po cc czy pn;-) Ja tam swojego zdania nadal nie zmienilam...a wrecz przeciwnie, umacniam sie w nim z miesiaca na miesiac
A
AnOoLa88
Gość
ja jakoś nie chciałabym mieć cesarki.. już mam tak brzuch pocięty że szok.. ( przepuklina i torbiele na prawym jajniku laparoskopowo ) no ale nie wiem czy tez te blizny nie będę przesłanką do tego, żeby mieć cc.. z dwojga złego chce rodzic tak jak zostalam stworzona do tegonio racja bolec bedzie tak czy siak, trzeba swoje przecierpiec, a z tą blizną masz racje, bo jak przy zabiegu był taki lekarz co robił specjalizacje z ginekologii ale byl tam na stażu na tym oddzile gdzie ja byłam i jak on szył to sie do tego zupełnie inaczej przykładał, bo mówił że on juz jest tak przyzwyczajony robic to porządnie i ładnie bo kobitki sa na tym punkcie szczególnie uczulone. Wiem że blizny nie zostaja duże i w ogóle jest nisko wiec nie widac, nawet mojej mamy blizny nie widac tlyko taka mala kreseczka ledwo widoczna a szyli ja 23 lata temu . Ale najgorsze to bedzie pierwszy raz stanąć na nogi, jak te szwy beda ciągły, potem to juz moze z górki
reklama
to i tak dobrze ze laparoskopowo, bo jak by byla laparotomia to by były gorsze bliznyja jakoś nie chciałabym mieć cesarki.. już mam tak brzuch pocięty że szok.. ( przepuklina i torbiele na prawym jajniku laparoskopowo ) no ale nie wiem czy tez te blizny nie będę przesłanką do tego, żeby mieć cc.. z dwojga złego chce rodzic tak jak zostalam stworzona do tego
Podziel się: