reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BYTOM klinika ginekologiczno-poloznicza

reklama
Cześć Dziewczyny Strasznie sie ciesze ze nareszcie dotarłam do tego wątku. Jestem z Chorzowa, mam juz 2,5 letniego rozbójnika w domciu i niestety moja wymarzona pierwsza ciąża do której z mężem sie przygotowywaliśmy i psychicznie i teoretycznie w taki sposób jaki mozna było za sprawa niekompetencji i braku zainteresowania medyków stała sie koszmarem z którego długo nie mogłam sie otrząsnąć. Dużo nie brakowało a mój synek byłby sierotą. Dziś myślę ze jestem już gotowa by rozpocząć starania o kolejnego dzidziusia, dlatego też sledze wszystko co dotyczy szpitali i lekarzy ponieważ postanowiłam ze za drugim razem nie dam sie wmanewrować w taka sytuacje jaka przeżyłam na pierwszym razem.

Dziewczyny dużo słyszałam na temat Świętochłowic, prześledziłąm tez wasze posty lecz widze ze sa z róznymi datami. Kochane prosze o jakies informacje szczewgólnie tych dziewcząt które rodziły tam w ostatnim czasie.
Interesują mnie nazwiska, adresy przychodni lub prywatnych gabinetów lekarzy, którzy pracują w Świętochłowicach w szpitalu, cenne tez - nr.telefonu i ceny za wizyte badania. Czy mozna wykonac badania USG 3-4D, który lekarz nagrywa i mozna otrzymać zdjęcia przy kazdym badaniu.Odnośnie szpitala czy któras z Was mogłaby dokłądnie opisać bo troche widze sa odmienne zdania - jedne piszą z Was o sali porodowej przechodniej ( !!! ) jedne o jakiejś jednosobowej, jak z porodem rodzinnym, i opłatami za zoo. Jak z położnymi, instruktarzem karmienia piersią i czy wasi męzowie mogli być przy cc ? Piszcie - proszę

KAMUZOJa moge jeszcze czekam na ten moj wielki dzien ale moge Ci tylko powiedziec ze polecam dr Pabiana.Jak dowiedzialam sie o ciazy to za wszelka cene chcialam sie dostac do niego bo bardzo duzo dobrego na jego temat slyszlam.I niwe mylilam sie.Chociaz wizyta kosztuje 80 zl to sie oplaca raz na miesiac wydac te pieniadze.Na kazdej wizycie robil mi USG i moglam sobie podejrzec moja dzidzie a poza tym kazde mi nagrywal i mam na plytce.
Mam nadzieje,ze moje rozwiazanie przebiegnie dobrze jak cala ciaza pod Jego nadzorem.Strasznie sie boje i chcialabym juz urodzic i jak tylko to sie stanie to napewno napisze wiecej.
A co do znieczulenia zzo to dr Pabian powiedzial mi jakis czas temu na wizycie ze jest platne 300zl(ze sie zmienilo bo kiedys bylo bezplatne)ale to tylko wiem od niego.

Witam

Nie jestem pacjentką dr Pabiana, ale chodziłam do szkoły rodzenia przy tym szpitalu. Ostatni byłam na zajęciach 21-go sierpnia i pytałam połozna o koszt znieczulenia. Powiedziała mi ze jest bezpłatne:confused: W tej sytuacji nie wiem co o tym mysleć:sorry2:

Witam

Nie jestem pacjentką dr Pabiana, ale chodziłam do szkoły rodzenia przy tym szpitalu. Ostatni byłam na zajęciach 21-go sierpnia i pytałam połozna o koszt znieczulenia. Powiedziała mi ze jest bezpłatne:confused: W tej sytuacji nie wiem co o tym mysleć:sorry2:

Hm to ja tez nie wiem moze on nie jest do konca zorientowany albo znowu sie to zmienilo.Jesli tak to dobrze.Ja i tak nie wiem czy bede chciala to znieczulenie.Chcialabym poradzic sobie bez tego.

Hm to ja tez nie wiem moze on nie jest do konca zorientowany albo znowu sie to zmienilo.Jesli tak to dobrze.Ja i tak nie wiem czy bede chciala to znieczulenie.Chcialabym poradzic sobie bez tego.

jo_asia dr Pabian jest tam ordynatorem to napewno jest najlepiej zorientowany:-D Ale numer!
Z drugiej strony pamietam tez spotkanie (w ramach SR) z 10 lipca b.r. na sali porodowej i wtedy lekarz który miał wykład nt. porodu także mówił nam, ze znieczulenie jest bezpłatne:confused:. Jedynie pacjentka przy przyjeciu na oddział musi sie okresic czy bedzie chciała z niego skorzystac czy nie oraz czy sie zgadza na naciecie krocza w razie potrzeby.
Mozna zgłupieć, co osoba to wersja, ale nie matrwmy sie na zapas. Najwazniejsze żeby dzieciaczki były zdrowe i poród przebiegł sprawnie.
Pozdrawiam.:-)

jo_asia słyszałam same dobre opinie o tamtejszych połoznych, więc nic sie nie martw - bedzie dobrze.:happy:

zoo jest bezplatne, sala porodowe nei sa przechodnie tylko dwuosobowe ale to akurat nie przeszkadza nikomu, kobiety sa oddzielone parawanem i kazda ma naprawde duzo miejsca, polozne sa super no moze z jednym wyjatkiem :-) lekarze sa swietni procz jednego ale nie pamietam jak sie nazywal wiem ze przyjmuje w swietochlowicach, osobioscie polecam dr Pabiana, Dlubaka, Bałagę :-) mąż moze byc przy cesarce ale jesli jest ona nieplanowana (tak jak u mnie - ratowanie zycia dziecka) to nikt sie nei pyta tatusia tylko szybko dzialaja :-) DZIEKUJE W TYM MOMENCIE CALEMU PERSONELOWI KTORY SIE TAK SWIETNIE SPISAL, DO DZIS PAMIETAM SPOKOJNE OCZY LEKARKI KTORA MNIE WSPIERALA I ANASTEZJOLOGA (Duda chyba) KTORY PROBOWAL MNIE ZAGADAC ABYM NIE PANIKOWALA :-) hmm co jeszcze? po porodzie dobra opieka, pomoc w przystawianiu do piersi... juz za duzo nie pamietam ale naprawde bylam zadowolona, wiadomo ze zawsze znajdzie sie jakas osoba mniej sympatyczna, ale w tym szpitalu to poznalam chyab wszystkei polozne bo lezalam tam dwa tygodnie i tylko jedna byla niebardzo;-) pozdrawiam!!

reklama
Nie wiem juz sama jak jest z tym znieczuleniem ale to sa jego slowa ze nie jest do konca zorientowany.Ale co tam ... okaze sie na miejscu jakby co.Nie bede sobie teraz tym zaprzatac glowy,skoro w szkole rodzenia mowili ze za darmo to pewnie tak jest.;-)

Do góry