reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BYTOM klinika ginekologiczno-poloznicza

Rozmawiałam ze swoja lekarką o szpitalu w Zabrzu na Traugutta i powiedziała mi że skąd mam złe opinie o tym szpitalu. Że opieka jest w porządku i w ogóle jak w innych, wielkomiejskich szpitalach. To prawda że dzieci na noc zostają przy matkach ale za to ponoć znieczulenie zewnątrz oponowe jest bezpłatnie jeśli pacjentka o nie poprosi.
A jak jest z tymi sprawami w Siemianowicach?

reklama
po wizycie na oddziale przekazuje przydatne informacje:
zzo i porod rodzinny bezplatny,
co dla dzidzi trzeba miec: krem f18 (cokolwiek to jest), chusteczki mokre do wycierania pupci i pieluchy, NIC WIECEJ, dopiero potem na wyjscie
co dla mamy: pizama albo koszula ale mowia ze lepiej koszule (takie do karmienia), stanik do karmienia, wkladki laktacyjne, wklady poporodowe bella, majtki jednorazowe, klapki, szlafrok, no i wiadomo recznik, mydlo itd :-)
jak przyjedziesz do szpitala przed 8 rano to sie lapiesz na wyzywienie tego dnia, jak po 8 rano to dopiero catering wlicza Cie do posilkow od dnia nastepnego,
poza tym lepiej nie miec bizuterii zeby tak sie nic nie zgubilo, nie malowac paznokci bo na nich widac jak cos jest nie tak.
poza tym lewatywa na zyczenie, nie golą, no chyba ze w miejscu naciecia, aha i raczej nie robia naciec, staraja sie tego uniknac :-)

poza tym atmosfera super :-) polozne sa bardzo sympatyczne i mile :-) juz sie nie moge doczekac az tam wyladuje hehehe :-)

Karlam - to widzę ze odwiedzilaś porodówkę :-) ;-) Ja miałam ten krem F18 dobry jest polecam.Teraz używam kremu Bambino bo mialam kupiony wcześniej niż F18

Hej wtrace sie w watek. Widze pytanie o szpital w Swietochlowicach.

Ja jestem mama czerwiec 2005 i goraco polecam szpital w Swietochlowicach kolo Nomi bo chyba o ten pytacie. Rodzilam tam ja i moje 3 kolezanki teraz szykuje sie moja bratowa. Opieka bardzo dopra duzo uwagi poloznych i pielegniarek a poza tym super warunki tzn 3 os pokoje dobrze wyposazone lazienka obok pokoju dla mnie super bardzo dobrze wspominam i polecam.

A szpital w Zabrzu na Traugutta?? no coz Akademia... a ktora z Was chce zeby sie studenci wtracali?? no i straszny przemial sluszalam opinie ze zdaza sie 5 rodzacych i 2 polozne... Ja mialam dla siebie samej 2. O Janika nic nie wiem ale podobno tez nie jest dobrze

Karlam no to pakujemy torby i w droge. :-D
Milka dzieki za informacje. W sumie jak narazie nie slyszlam od nikogo niczego negatywnego na temat tego szpitala. Wiec dla mnie wybor jest prosty.
A powidzcie mi jeszcze dziewczyny dawalyscie cos lekarzowi po wszystkim?? Albo poloznym czy pielegniarkom.
Ja chce kupic jakas fajna bombonierke i kawe dla poloznych i pielegniarek, ale nie mam zielonego pojecia co zrobic z lekarzem. Nie chce przy porodzie swojego lekarza, tzn. nie bede do niego dzwonic jak cos sie zacznie, wiec na kogo trafie ten bedzie. No i tak sie czaje co z nim zrobic? Podpowiedzcie cos.

Wiec u mnie bylo tak ze tez nie chcialam swojego lekarza, polozne byly fajne ale lekko je zaskoczylam bo to moje pierwsze dziecko, i jak im powiedzialam ze czuje glowke to byly zdziwione bo nie marudzilam nie stekalam wczesniej i sie nie spodziewaly. Powiedzialy mi ze mam sprobowac czy dam sobie rade z wypchnieciem go no i sprobowalam tyle ze Olafek od razu wyskoczyl wiec de facto lekarza nie bylo. Przyszedl z neonatologiem po wszytkim tylko mnie zszyl i tyle go widzialam:)). Poloznym i pielegniarkom dalismy bombonierke przy wypisie, lekarzowi nic. Za to do pielegniarek dzieciecych zanieslismy tak zwana danine bo slyszalam ze tak sie robi w szpitalach w ktorych nie potrzebne sa rzeczy dla dziecka np w Bytomiu albo Tarnowskich Gorach sa to rzeczy dla dzieci typu oliwka pieluszki tetrowe itp. My dalismy 2 pieluszki tetrowe i szpioszki z kaftanikiem, no i pielegniarka byla bardzo zdziwiona widac tam sie tego nie praktykuje.

Aph lekarzy za bardzo tam nie znam moj ginekolog to dr Dlubak :)) swietna opinie ma tez ordynator dr Pabian. Nie znam nazwiska lekarza ktiry byl przy moim porodzie

reklama
Viola ja rodziłam rok temu w Siemianowicach i mogę Ci polecić ten szpital.. Dzieci są całyczas przy mamach a jesli chodzi o znieczulenie to jest płatne i trzeba wcześniej to ustalić (chyba że coś zmieniło się przez rok) Dokładnie to nie wiem bo nie byłam zainteresowana
Połozne sympatyczne, Lekarze też .. z wyjątkiem niedouczonej moim zdaniem Swistakowej.. Oddział po remoncie, Dwie sale porodowe rodzinne, możliwość porodu w wodzie (wczesniej bakteriologia i zgoda gina i internisty)
Nie dałam nic nikomu.. wystarczająco dużo buliłam za wizyty...

Do góry