reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

O rany Dziewczyny jakie tu się choróbska pałętają.Mam nadzieję że te mrozy wyrżną te zarazy i odetchniemy wszyscy. Ja dopiero jakoś się ogarnęłam po pracy bo dzisiaj mega zapieprz był, dzieciaki oglądaja dobranockę a ja zaległam na sofie.
AgnieszkaJ gratuluję kursu, a ty chcesz zawodowo w tę stronę pójść??? Ja jak miałam malutkich chłopców to sobie myślałam żeby zostać doradcą laktacyjnym, takim latającym pogotowiem dla mam. W rezultacie nie odważyłam się na ten krok bo miałam rozgrzebany doktorat i musiałam go pilnie dokończyć a potem wróciłam do pracy w zawodzie, ale coraz cZęściej myślę że chciałabym pracować bardziej z ludźmi w sensie niesienia pomocy itp. Mogłam pójśc na medycynę jednak, a tak to tylko pediatria z zakresu chorób dzieci do lat 5 i pulmonologoia -wszystko empirycznie. Mój mąż się śmieje że dawniej mogłabym być wioskowym znachorem:-D

reklama
Madziara zdrówka dla Rodzinki. Ojjj ja się coś 'dokulać' do Was nie mogę :no:

mucha a doktorat to z czego jeśli wolno spytać? Jak studiowałam to też miałam w planach.....ale się rozeszło po kościach....
A empirycznie też dobra jestem z pediatrii chorób dzieci do lat 6 heheeh. Ba, nawet i praktyka mi się zdarza ;-) Siostra z córką gorączkującą ok. 39 bez innych objawów od 2 dni odwiedziła 2 lekarzy i jeden, że zęby, drugi, że w sumie nie wie co - kazał mocz zbadać......a ja jej 'przez telefon' postawiłam diagnozę: szukaj 3 dnia wieczorem wysypki czerwonej....i proszę 4 dnia rano cała wysypana - czyli trzydniówka...a żaden konował nawet o niej nie wspomniał :laugh2:. Ja to już czasem jak lekarz osłucha i jest ok to sobie sama leczę Franka, bo tylko kwity na leki wypisują, które i tak nic nowego nie wnoszą :no: A moje sposoby działają....

Witam Was Wszystkie i Nową forumkę z osobna.... nie pisalam długo bo nie chciałam Was znowu wystraszyć :-( może się uda i nie ucieknieci:tak:

Zdrówka dla Wszystkich chorowitków!!!!

ja jej 'przez telefon' postawiłam diagnozę: szukaj 3 dnia wieczorem wysypki czerwonej....i proszę 4 dnia rano cała wysypana - czyli trzydniówka...a żaden konował nawet o niej nie wspomniał :laugh2:. Ja to już czasem jak lekarz osłucha i jest ok to sobie sama leczę Franka, bo tylko kwity na leki wypisują, które i tak nic nowego nie wnoszą :no: A moje sposoby działają....

Hehhe.... miałam to samo z trzydniówką, tylko u nas była konował w domu, stwierdził angine i zapisał antybiotyk.... ja matka nie zgodziłam się z jego diagnozą i nawet do apteki nie poszłam po 3 dniach byla wysypka i uratowałam dziecko przez terapia antybiotykową :-D nie wiem gdzie oni szkoły kończyli bo nawet gardła nie miała lekko czerwonego o bólu nie wspominając!

Dlugo nie mogłam się z Martyną rozstac na noc i dopieor jak miała kilka ladnych lat to nastapiło :tak: Teraz babcie sama pytaja kiedy przyjedzie i jka ma ochote to nocuje, czasami nie ma ochoty ale musi jak my do pracy a ona chora lub wolne w szkole. Teraz rozpisuje plan wyjazdów na ferie bo nie dostaniemy 2 tyg. urlopu a nie mam w fordonie nikogo.

a propo kursu - odmienil on moje myslenie dotychczasowe i z wielka checia bede wspierac mamy :) na pewno zaczen prowadzic konsultacje, warszattu i pogadamki na zyczenie kazdego. dodatkowo chce charytatywnie podjac sie kangurowania wczesniakow w naszym szpitalu zobaczymu jak to sie uda...
chce robic "to" i wiele okolodzieciecych rzeczy "zawodowo" ale daje sobie jeszcze rok na rozwiniecie "biznesu"
na razie dzialam w szkrabie :) prowadze chusto-salse i od teraz doradztwo :)

czuje sie dzisiaj lepiej ale mam zdarty nos od wycierania i to mi dokucza najbardziej :)

z reguły podróżuje autem ale tydzien temu sprzedalam swoej auto a w pt kupilam nowe i balabym sie "nieznanym" leciec w trase dlatego padlo na PKP i teraz juz wiem ze nigdy wiecej ... zawszze mam pecha :/

ja od 2 tyg nie sprzatam - zbuntowalam sie !!! poki sie do podlogi nie kleje nie jest źle !! wypalilam sie w domu ... :)skupiam sie na mlodym i na swojej chusto-pasji :)

JJ nadziejo polskiej słuzby zdrowia;))

Iza nie wmawiaj sobie ze nas straszysz:-p:-p:tak:

Aga super ze masz pasje i jestes ambitna...ja jakos nie mam zapalu i z kim zostawiac dzieci zeby swoje pasje rozwijac...ale na wszystko jest czas wiec mam nadzieje ze zdaze jeszcze;)

Zazdroszczę Wam dziewczynki fajnie zapowiadającego się wieczorku, tylko wiecie ścięcie przed a nie po ...
Pozdrowionka

Sciecie bylo male ale po...:-D:-p

Aga,zazdroszcze...ale moze kiedys i nam sie uda zrealizowac plany...mamy jeszcze czas;-)

JJ,ja tez sie pisze po porady.

Atu,pisz co tam po wizycie

Iza,Twoj urok juz na nas nie działa;P:-p

Ostatnia edycja:
Aga zazdroszczę Ci i życzę żeby się wszystko udało ;)
JJ ja też już nawet nie chodze do lekarza, tylko w domu lecze, a jak coś poważnego to najlepiej od razu szpital. Trzydniówkę z internetu wyczytałam i całe szczęście, bo tez już by nas zafaszerowali świństwami.
Izka nie straszysz!
Atu może jutro wpadniecie na spotkanie w wyspie? czy pracujesz?

dzieki za przyjecie:)
musze troszke o Was poczytac :)
a fakt chorobksa panuja juz dluzszy czas, ale teraz przez te mrozy moze wreszcie bakterie znikna, my jutro idziemy na szczepienie nr 3:)

reklama
anka mm sprzatanie, moj maly w dzien zaczal spac po 20min to zastanawiam sie czy zrobic herbate czy isc do lazienki haha, a tak powaznie to potrzebuje teraz coraz wiecej uwagi, wiec sprzatam najczesciej jak M wraca z pracy:)

Do góry