reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

No niestety nikt nie wie co mu pisane i kiedy Bóg go wezwie do siebie. Ja staram się żyć daną chwilą i cieszyć z tego co mam nie myśląc w czarnych kolorach.
Przykro mi z powodu Pati i jej córeczki i bardzo współczuje jej bliskim.

Ostatnio usłyszałam o śmierci 17 letniego chłopaka, który bardzo długo walczył z rakiem. Najgorsze jest to, że nie umarł na raka. Udało mu się pokonać tę straszną chorobę a umarł z powodu sepsy. Lekarz zbagatelizował małe zaczerwienienie wokół wkłucia wenflonu a dwa dni później było już za późno na ratunek. Szok i ewidentnie dla mnie wina lekarza. Ten chłopak tyle wycierpiał i kiedy w końcu zaświeciło dla niego słońce i nadzieja na życie bez bólu i chemii - trach.

Sali uważam, ze Jagódka to jedno z najlepszych przedszkoli, a jeśli chodzi o ceny to nie wydaje mi się, żeby było tam dużo drożej niż gdzie indziej. Moje dwie starsze córki tam chodziły i wiem ile płaciłam, a mam porównanie do państwowych i innych niepublicznych i powiem ci, że ceny podobne a oferta Jagódki i opieka w niej jest dużo lepsza.

reklama
No nie narzekam na opieke ale jakos tez nie jestem zacvhwycona...Jak kolezanki opowiadaja to tez maja dzieciaki super Panie i super atrakcje;)
no nie ma róznicy wielkiej ale jest a dla mnie liczy sie kazdy grosz...
Ja płace 290 zł
Stawka zywieniowa to 6 zł a zł taniej to juz rówznica 20 zł
Tymek i tak nie chodzi cały miesiąc bo w okresie jesienno-zimowym chorował albo mała była chora męza nie było więc nie mial go kto zaprowadzac,więc troche zaoszczedziłam no ale teraz zerówka wiec nie bedzie mógł folgowac;)
Cały dzien mi Pati z głowy nie wychodzi az mnie brzuch boli z nerwów;(

Sali a nie ma zerówki 5-godzinnej? Moje dziewczyny chodziły do takiej i wtedy płaci się tylko 30,0 i dajesz własne śniadanie. Jest to duże zaoszczędzenie pieniędzy a dziecko i tak bierze udział we wszystkich zajęciach i imprezach.

niestety nie ma;/
Patrycje pierwszy raz zobaczyłam jak zaczęłam czytac watek bydgoski.Od razu wpadła mi w oko,pomyslałam pięknadziewczyna!!Jak anioł;)
Nie zdazyłam jej niestety poznac ale wierze wam na słowo ze była cudowną osoba,cudowna matką i zoną;(
jej kolezanka zadedykowała jej ta piosenkę mysle ze słowa sa zbedne;(
[video=youtube;l41z6HKNHlA]http://www.youtube.com/watch?v=l41z6HKNHlA[/video]

Sali,

tak jak Madziara pisze, ta cena za przedszkole to taka średnia, nie jest wygórowana, i mam tu na myśli realia rynkowe, że się tak wyrażę.

któryś z moich sąsiadów namiętnie puka młotkiem od rana ... dobrze, że Pati to nie przeszkadza w drzemce, ale ja zaraz oszaleję ... ;-)

wczoraj zasnęłam jak dziecko, pomogła mi w tym popołudniowa wycieczka do zoo, oczywiście na Igusia to nijak wpłynęło hehe ale za to dzisiaj jeszcze z uśmiechem wspominał jak karmił kozy ;) no i że małpa chciała na niego skoczyć ;)

co za dziwaczna pogoda, nie wiem jak małą ubierać ;/ jeszcze biedulka kaszle, ale już rzadziej, z uszkiem już ok, więc wychodzimy na prostą.coraz większe obawy mam natomiast co do wyjazdu mojego pierworodnego z dziadkami nad morze, niedługo to już nic bez mamy nie zrobi ...

Dziewczyny czy ktoras z Was wybiera sie moze na pogrzeb Pati? Nie wiem jeszcze kiedy będzie ale może byśmy się złożyły na jakąs wiązankę. Co wy na to?

Sali do Jagódki chodziły moje starsze córy. Cztery lata temu przeprowadziliśmy sie do Śródmieścia i zmieniliśmy przedszkole. Gdyby nie dojazdy to na pewno zostalibyśmy w Jagódce.

reklama
Do góry