reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

reklama
Agnes,ja polecam IIp, ale chyba opinie są podzielone, zależy to pewnie też od remontu :-) Pani w przedszkolu mówiła, że w styczniu zbiera dzieci do starszych grup a dopiero potem w zależności od miejsc bedą tworzone 3 latki

AgnesBest, ja polecam I piętro;-)
Mogłabyś wrzucić przepis na chlebek? Czy robisz z gotowej mieszanki? Dostaliśmy automat na Gwiazdkę i mężuś piekł 2 razy, a że nie mam chleba to może ja spróbuję... Ale mam tylko pszenną mąkę.

AGNES , dobra decyzja!
ja mikołaja rodzilam na II piętrze /I oddział/
a wikotrię na I piętrze / II oddział/
i tu i tu było dobrze...
na drugim piętrze trafiłam na bardzo miłą i młodą panią położna, a na pierwszym na mniej miłą ale bardzo konkretną - i to w sumie dzieki niej szybciutko urodziłam, bo dokładnie wiedziała czy mam brac znieczulenie, kiedy rozmiękczyc szyjkę itd.. ta z drugiego piętra wspierała mnie psychicznie, poszła ze mną i z męzem pod prysznic by mu pomóc mnie ciągnąć.. i tu było dobrze i tu...
tam jest jeden doktor rzeźnik, ale mam nadzieje ze Ci nie trafi...

Agnes, widzę, że przygotowania pokoju córeczki pełną parą :-)
Też dziś byliśmy w Leroy Merlin po drzwi harmnijkowe, no i rozglądaliśmy się za kabiną prysznicową, bo musimy powoli pomyśleć o remoncie łazienki.
W Smyku kupiłam młodej balerinki do sukienki balowej - bal przebierańców ma w piątek, sukienkę księżniczki kupiłam już jakiś czas temu, chyba wklejałam do galerii o ile dobrze pamiętam.

Buciki udało mi się kupić korzystnie, przecenione z 70 zł na 30 zł, młoda ponosi je spokojnie jeszcze na wiosnę do sukienek. Było sporo bucików przecenionych (z takich lżejszych) jak macie potrzebę zakupu takowych, to warto zajrzeć :tak:

no pocieszający ten tekst o doktorze rzeźniku, to ten caly Romuald z gazety ? odnośnie piętra to pozostawię to losowi hehe

balerinki bardzo ładne :tak: też kiedyś mam nadzieję posłać córkę na bal :-D

podaję przepis na chleb z ziarnami:

1 kg mąki tortowej, 1 szkl otrąb pszennych, 1 szkl łuskanego słonecznika oraz 1/2 szkl siemienia lnianego = to razem wymieszać
w osobnym naczyniu : 1 l ciepłej wody, 10 dag drożdży, 4 łyżeczki soli, 3 łyżeczki cukru i 4 łyżki oleju = wymieszać

następnie całość połączyć i wymieszać solidnie w dużej misie, wlać do dwóch foremek i wstawić do ZIMNEGO piekarnika. Piec 65 min w temp 175 st. C z funkcją termoobiegu.

życzymy smacznego, u nas zapach właśnie roznosi się po domu ... ważne, żeby ten chleb potem od razu z tych foremek wyciągnąc, żeby ładnie ostygł.

Agnes, dziękuję. Myślałam, że robisz w automacie. Ciekawe kiedy Mała mi zaśnie, bo nie mam jak zrobić chlebka z nią wrzeszczącą na rękach.

hihi ta kwestia to totalny mętlik, na prowadzeniu szpital na kapuściskach :-D
nie pamietam teraz, które piętro miało przychylniejsze opinie...

to u mnie odwrotnie.....na prowadzeniu jest Biziel, tam rodziłam Weronikę i teraz też sie tam wybieram. Zastanawialam się co prawda nad MSWiA, ale coś wolno im idzie to otwieranie odziału, a nie chcę byc "krolikiem doświadczalnym":tak:

reklama
Witam nocnie....

Niedawno wrócilismy, córcia własnie zasypia....
Śnieg jest cudny...szalalysmy jak szalone z Martyna w zaspach.... Ale fajnie że w końcu troche zimy mamy.... jutro chyba znowu wypad do dziadków na Chmielniki i wyprawa nad jezioro i do lasu! Ech.... cudnie!!!!
Jedyny minus tego wszyskiego to te chałdy sniegu na drogach, z Miedzynia jechałam jeszcze raz tak długo niż zawsze, maksymalnie 50km na godzine miejscami....szok.... w obie strony spotkalismy tylko jeden pług śnieżny, chy więcej ich nie mają? Na drodze więcej śniegu niz na chodnikach, jakas paranoja ;-)
Zmykma spać...
Miłej niedzieli!

Do góry