reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

reklama
Arabella,

uu, no to masz wesoło. Dzielna mamusia. A córeczki pomagają w opiece nad najmłodszą siostrą ?

Ululałam synusia ale nie wiedziałam już jak mam siedzieć na jego łóżeczku. Dał mi dziś popalić.

Idę jeszcze kuchnię ogarnąć i zalegnę na kanapie w oczekiwaniu na męża.

Dobrej nocki dziewczynki !

Witam....

Śnieżyce, jestem ciekawa czy do nas dolecą.... kurcze, naprawde czekam na prawdziwa zime, tylko ten wiatr mi nie wsmak ;-)

Córcia jeszcze nie śpi, w poniedziałek bedzie mega problem ze wstaniem...

iza chyba ja jeszcze tylko nie pochwaliłam twoich dzieł:zawstydzona/y:, są naprawdę dobre:tak:, gratuluję talentu;-) i córci modelki;-):-D
ja lubię robić zdjęcia ,gromadzić je w albumy,wydawać, dostawać:tak:

też słyszałam, że może nas zasypać i chyba sobie odpuścimy wycieczkę na wieś, bo jeszcze nie damy rady wrócić:szok:;-)

Arabela, ja ten tydzień byłam sama z małym, tzn tylko wieczory, bo M na nocki chodził i strasznie mi z tym źle:-(, ale nic się z tym nie zrobi:sorry2:,

Agnes, chyba zrobię naleśniki jutro:-D, ale mój Piotrek ich nie lubi:no:, dla niego najlepiej jak jest gęsta zupka na obiad:tak:

He, he.... Ewelina dzieki ;-)

Ja niby stara babka a boje sie sama w nocy zostawać, brrr... chyba mi to już nie przejdzie...

Córcia nadal rozmawia w łózku ze swymi konikami i nie ma ochoty zasnąć...

dzień dobry :tak:

ja tez w zasadzie sama byłam do ok 3, bo dopiero o tej porze moj maz wrocił. tak się imprezowicze rozbujali, ze nie mogli skonczyc. a ten biedak potem wszystkich odwoził.
a tu nam sypie i sypie. M pojechał do leroy merlin po farby i juz mi pisal ze masakra na drodze, bo pasów nie widac ....

wronka,

wiesz z ta waga to u mnie chyba zadziałała ta teoria, ze w kolejnych ciazach mniej sie przybiera i oby tak pozostało. w koncu mam jeszcze dobry miesiac przed soba a dziś wpaliłam już prawie całe opakowanie delicji :-D

moja córcia będzie miała pokój w kolorach liliowo-jagodowym :tak: mam nadzieje, ze beda mieli na stanie te farby, bo na stronie nobilesa jest, ze to nowosc takie odcienie. :blink: jeszcze tylko chciałabym fajną lampę i lampkę. jedna mi sie podobala, ale nie warta swojej ceny.

wyłudziłam od mojego rodzeństwa, żeby sie złozyli na ten bujaczek-lezaczek od 0-18kg fisherprice'a :tak: także prawie wszystko kupione, oprócz kołyski i pościeli do niej bo nadal nie wiem co wybrac :baffled:

podczytuje te watki o tych naszych marnych szpitalach i naprawde mam stracha, bardzo sie boje, ze mi dziecko zmarnują :-( parcie na SN rozum odbiera tym położnikom, takie mam wrazenie jak czytam te posty.

madziara, a gdzie zapisujesz Nikodema do przedszkola, bo ja planuje do tego niepublicznego na pomorską (chyba mi kiedyś o nim mówiłaś) dzwoniłam i pani mówiła że zapisy od lutego
a w ogóle to nie mam weny, troche nam sie pogmatwało z pracą i ja ide na wychowawczy a M szuka pracy:-( a miało być odwrotnie:confused:

Soppana właśnie do tego przedszkola zapisałam. Tam wisi kartka, ze zapisy do 15-tego stycznia, ale może to informacja dla rodziców, którzy już tam mają dzieci, bo dzieci chodzące i ich rodzeństwo maja pierwszeństwo. Monika co prawda już opuszcza przedszkole ale przyjęli mi wniosek Nikodema. Dam ci znać jak się coś dowiem. W sumie fajnie by było jakbyś tam zapisała :)

A my jesteśmy po imprezie urodzinowej Ewy. Robiłam dzisiaj słodki poczęstunek dla rodziny. Akurat fajnie się złożyło bo przyjechała jej chrzestna z Anglii i moja mam z Niemiec więc była taka okazja to rodzinnego spotkania :)

Iza nadal narzekasz na brak śniegu? U nas jest go pod dostatkiem :D

reklama
Renifer,

jeśli mowa o legowisku dla młodej, to w grę weszła jeszcze trzecia opcja, tj. kosz wiklinowy :tak: i w chwili obecnej jest w czołówce do zakupu ;-) widziałam taki w akpolu, ale akurat juz sprzedali i teraz patrzę na allegro.

Soppana,
czyżby mąż wyczuł, że lżej pracować poza domem niż w domu ? ;-)

mój bidulek zaczał pierwszą warstwę farby kłaść dopiero, bo te nocne eskapady troche nam dzień rozbiły. no ale jeśli jutro rano drugą położy to i tak w weekend to zakończymy. Dziś zamówilam łóżko dla synusia i facet mi maila przysłał, że jutro mogą do domu podrzucić. to się nazywa szybka dostawa :-D jakby to sie udało to będzie już powoli widać efekty urządzania pokoików. Marzy mi się jakaś solidna komoda sosnowa dla młodej, bo ta z kompletu mebli po Igim jest dość mała i niska. a wiadomo, że kobiety potrzebują dużo miejsca na ciuchy :-p
Może któraś polecić fajny sklep w Bydgoszczy z takimi meblami ? w rozsądnych cenach oczywiście hihi

idę piec chlebek, żeby na śniadanko był :tak:

Do góry