reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

JJ - leniuszek hehe :) no niech juz w koncu te mrozy mina !!! to na spacer pojdziemy :)

aaa...ponawiam pytanie o Multikinobaby - od jakiego wieku mozna dzidzie zabrac - czy juz bym mogla ???

reklama
ja mysle ze mozesze, wydaje mi sie ze najlepiej chodzic z dzieckiem jak jeszcze lezy spokojnie i nie chce biegac:)
u mnie kolejna tragiczna noc!!! ratunku juz nie wiem co robic, klade malego spac w lozeczku a on tak za godzine sie budzi z ogromnym rykiem, wezme go na rece bo inaczej nie moge uspokoic i jak juz mi sie wydaje ze sie uspokoil(placze z zamknietymi oaczami) i chche go odlozyc to od nowa, juz najpredzej zasnie puzniej w naszym lozku ale tez budzi sie srednio co 2 godziny..mam juz tego dosyc jestem wykonczona:(

wanda_23 pisze:
Melanie pisze:
Gonia pisze:
Dziewczyny, Staś ma pojutrze szczepienie, powiedzcie czy miałyście może krem znieczulajacy Emla i czy on cosik w ogole daje, bo słyszalam rózne opinie ???
krem jest na recepte
ale od 3 miesiąca
znieczula
i moja córa nie płakała na drugim szczepieniu po zastosowaniu kremu :)
ale wieczoram płakała jak jej nóżka zrobiła sie gorąca od szczepionki :p :(

czyli w koncu polecasz to smarowanie kremem czy nie ??? bo w sumie to chyba nie od tego kremu sie zrobila goraca nozka co ???

przeczytaj dokładnie napisałam tzn po czym nóżka była gorąca :)
a co do tego czy polecam ::)
wybór należy do Ciebie
znieczula a chyba o to chodzi, nie? :)

natalya pisze:
ja mysle ze mozesze, wydaje mi sie ze najlepiej chodzic z dzieckiem jak jeszcze lezy spokojnie i nie chce biegac:)
u mnie kolejna tragiczna noc!!! ratunku juz nie wiem co robic, klade malego spac w lozeczku a on tak za godzine sie budzi z ogromnym rykiem, wezme go na rece bo inaczej nie moge uspokoic i jak juz mi sie wydaje ze sie uspokoil(placze z zamknietymi oaczami) i chche go odlozyc to od nowa, juz najpredzej zasnie puzniej w naszym lozku ale tez budzi sie srednio co 2 godziny..mam juz tego dosyc jestem wykonczona:(

natalya
wiem, że jest ciężko ale w takich przypadkach pocieszam sie myślą, że to w końcu kiedyś minie ;) tak jak przy porodzie ;D

Melanie pisze:
asioczek no to teraz jestes spokojniejsza
super !!! Cieszę się z Tobą :)

no to płyniesz w róże kobieto :D :D :D

Mel sklepy moje >:D. Jeszcze nic typowo dziewczęcego do tej pory nie kupiłam, ale chyba się odważę. Sukienki moge juz chyba zacząć nabywać :)

JJ mogę trochę mojego zapału oddać. Mam dzisiaj zbyt dużo energii a front robót ograniczony. Z tego wszystkiego chyba się wybiorę na spacer.

Natalya jeszcze trochę dasz radę wytrzymać. Gdy ja wejdę w ten okres Ty już o nim zapomnisz.

Mel - dzieki :) w sprawie kremu :)
natalya - ach te nasze dzieci to sa spryciarze jednak... Moja mala w dzien robni awantury ze jej sie nudzi i ciagle chce byc na rekach. W nocy spi grzecznie w swoim lozeczku w swoim pokoju ;D Ale tylko do pierwszego karmienia - bo ja w nocy jestem tak nieprzytomna ze nie potrafilabym chyba wstac, nakarmic ja i polozyc spowrotem... biore ja do siebie do lozka - i wiem ze to niestety zle zaowocuje... Trzymam kciuki zebys dala rade !!! A jak padasz, to moze sprobuj w dzien sie przespac jak Maly spi ???

natalya - no fakt - trzeba poczekac... z doswiadczenia po Wiktorku pamietam ze wyspalam sie najlepiej, jak go na weekend do rodzicow dawalam ;D :D ;D :D

reklama
aska gratulacje po raz kolejny corci. co do wagi - mnie Wasyl pocieszyl ze duze dzieci latwiej sie rodzi bo szybciej sie cisna do przodu, sa silne i taakie tam. I chyba trafil - rodzilam w niecale 3 godziny. I w 2 godziny osiagnelam pelne rozwarcie. Po 17 mialam 2 cm, po 19 - 10 cm.Tylko z parciem bylo gorzej :p No ale ja juz sie przekonalam ze w parciu jestem kiepska. Wiec sie nie sugeruj

Do góry