reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Madziara,

gratulacje dla Nikodema. No co za zuch :-) Miejmy nadzieję, że jednak jelitówka nie zbierze żniwa u was.

Iza,

ja akurat jak tylko wiem, że młody ma gorączkę to coś mu podaję... dziś nie wytrzymałam i poszłam do lekarza, bo już ma nocne kaszle i przez to kiepsko zasypia. Jak narazie czysto osłuchowo, ale póki nie wyleczy się to nie będę się łudzić, bo już mieliśmy tak,że jednego dnia dobrze, a następnego fatalnie.

a ja jestem na apapie i jest ciut lepiej, zaraz zrobię sobie ciepły okład na ten mój bok :-(dziś zmienię łóżko i będę spać na twardszym, na plecach :cool:

uśmiałam się, bo nie dość, że w nocy młody przeniósł się na dywanik z kołderką i tam sobie spał, to przy osłuchiwaniu dziś pani dr kazała mu odwrócić się przodem do osłuchania a on na to, że się zmęczył już hehe; no i po wejściu do gabinetu już chciał naklejkę :laugh2: potem pojechaliśmy zrobić szybkie zakupy w mięsnym, bo o tej porze to nie ma praktycznie ludzi, i mój syn, mały rusek, wyłudził plaster sera :-D

reklama
Iza,

no chyba tak ;-)

Madziara,

no to nieźle, dodatkowy stresik teraz macie...

idziemy z młodym zjeść naszą pomidorową na pięknych żeberkach, ktore dzis kupiłam... koleżanka się smieje, ze u nas nie ma tygodnia bez tej zupy... to chyba fakt :-):tak::-D

W żłobku też była szkarlatyna ale mało dzieci złapało, więc może Monike też ominie! Ignaś odpukać trzyma się dzielnie z dala od chorób, tylko czasem katar mu leci. Może to zasługa tranu albo twarogu z cebulą,który je codziennie :-) W żłobku dzieci strasznie chorują, we wtorek np było tylko 15 dzieci z 35!

Jeśli chodzi o temperaturę, to ja daję orgaznizmowi powalczyć, podaję coś na zbicie dopiero od 38 - 38,5, zależy jak Oliwka znosi tę temperaturę.

U nas choroba :-( Po nocy nałyka się zciekającego śluzu i co rano mamy rzyganko. Poza tym kaszle okropnie. Ani gorączki, ani szczególnie złego samopoczucia nie ma, choć dziś zasnęła o 14.30 i śpi nadal, a to nie jest dla niej normalne. Nie będę jej budzić, bo w czasie snu organizm się regeneruje, najwyżej dziś pójdzie spać trochę później.

Ma któraś z Was piaskolinę :confused: Ciekawa jestem jak to się sprawdza, bo Oli sobie zażyczyła taki prezent na Gwiazdkę.

Jeśli chodzi o temperaturę, to ja daję orgaznizmowi powalczyć, podaję coś na zbicie dopiero od 38 - 38,5, zależy jak Oliwka znosi tę temperaturę.
Chyba jestesmy tej samej "starej szkoły" bo mnie tez tak uczono,że organizm musi troche sam powalczyć!

Moje dziecko dzis jakby zdrowa była tylko mówi że ją gardło troche boli, ale gada jak najeta :-)
Co morzna z cebulki zrobić, aby było smacznie i zdrowo??? Syropu z cebuli moja załoga nie przełknie, ja pamietam jak nam tatuś zawsze ją robił i wchodziło nam to!
Na chlebie moja naruda nie zje...

To teraz powiem wam jeszcze jeden numer. Agatka od poniedziałku nie chodzi do szkoły bo walczy z kaszlem. Zadzwoniła dzisiaj do koleżanki po lekcje i okazało się, że od wtorku jej szkoła jest zamknięta bo 46%dzieci chorych!!!

reklama
...ja tak szybciutko...bylam z Wiki u lekarza bo znowu goraczkowala w nocy i cale do poludnia,wiec jest zawalona na maxa,antybiotyk na dzien dobry :no:......mam nadzieje ze da mi sie uchronic malego...padam dzisiaj na mordke,biegalam od pokoju do pokoju,od malego do malej,echhh...ide sie myc i klade sie do wyrka,poczytam jutro co u Was kobietki....zdrowka zycze dla chorowitek i spokojnej nocki...
...tym czasem papasiu....

Do góry