reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

ja jutro poczytam, a dzis tylko mam zdanko do agnes! TRZYMAM KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!

ja tez miaalm krwiaka i to dosc duzego, podkosmówkowego... od 13-14 tygodnia już przestałam miec ciąże zagrożoną, bo sie wchłonął... takze wiem co czujesz i jestem pewna ze bedzie dobrze!!!!!

reklama
Renifer,

dzięki, ja też jestem dobrej myśli :) ale nie wiedziałam, że nic nierobienie tak wykańcza, już chwila chodzenia, np umyć się do łazienki wywoluje u mnie potworne zmęczenie :szok:

nie mogę się doczekać powrotu do świata aktywnych ! :)

Kaasiulka,

ty idz juz lepiej urodzic :-) będzie Ci lżej hihi

czekam w tym tygodniu na dostawy, pozamawiałam sobie co nie co na allegro, m.in. stolik do lozka, pod laptopa i sniadanie , bo w tej chwli mam go na udach na grubej ksiazce zeby mi ud nie upiekł :-D jakieś legginsy i rybaczki, które będą ze mną rosły ;-)ale i tak chciałabym wyjsc do ludzi ...

za to dzis przyjada moi rodzice z wizyta, przywioza mi zakupy, jakies miesa i warzywka ze sprawdzonych zrodel ;-)uuu az fasolka zabulgotala, czyzby czas na przekąskę ? :confused:

Ależ piękna pogoda się zrobiła !!! W końcu lato :)
Agnest współczuje ci tego leżenia ale dla dzidziusia zrobi się wszystko.

My w tym tygodniu mamy przerwę w basenie bo w Pałacu jest BIM i nie ma wejść dla ludzi z zewnątrz - szkoda. Planujemy za to wyprawę do zoo - bo trzeba jakoś czas urozmaicać :)

kurka, my też z niuniusiem jeszcze w zoo nie byliśmy. aktualnie chłopaki wyszli na spacer a ja tu z głodu umieram ! :-) trochę chodzę w ciągu dnia, ale żeby tak w kuchni robić sobie posiłki ... nieee w końcu lekarz mówił tryb oszczędnościowy ;-)no ale ile można spacerować ...

moi kochani Rodzice nawieźli nam tu wałówki to na kilka obiadów jest, zdrowa wołowinka dla fasolki też :tak: mój syn aż trząsł się przy jedzenie groszku świeżego, który u dziadków posiała w tym roku jego 5letnia kuzynka hihi przywieźli nam też porzeczki z krzaczka i tez mu się fajnie buzia wykrzywiała :-D w końcu nie wiadomo, kiedy tam pojedziemy ...

w każdym razie byli w szoku bo pierwszy raz widzieli wnusia po wizycie u fryzjera, już nie ma loczków ... puszczę fotkę na forum ze zdjęciami jak tylko mężulek mi skopiuje na mój PC

miłego wieczorka

Wybraliśmy się po południu na Leśne i dorwała nas ulewa. Dziewczynki uznały to za przygodę wakacyjna a ja myślałam, ze będę musiała męża wzywać na pomoc. Na szczęście jakoś ustało i jak dojechaliśmy do domu to się rozpogodziło :) Przez te deszcze to ciężko coś zaplanować i gdzieś dalej od domu odejść.

Hej :-)

Ja nadal melduje sie w dwupaczku :tak:...kulam sie i kulam i nic :no:,dopada mnie juz deprecha,echhh.....

No własnie wczoraj ponoc niezle padało i to nawet widze ze na Leśnym :szok: a u mnie na Bartodziejcha ani jednej kropli :no::baffled: nawet nocka byla tylko błyszcząca ;-)...

Agnes,trzymaj sie kochana,duuuzo odpoczywaj :tak::tak::tak:....bedzie wszytsko wsio,zobaczysz,trzymamy kciukaski :tak::-);-)...

Miłego.......

hej, ja cały tydzień miałam gości w domu a dziś już tak pusto, biedny Ignaś chodzi i szuka:-(
Kaasiulka, chyba zaczynam cię rozumieć, zwłaszcza jeżeli chodzi o bycie ociężałym, wczorajsza pogoda dała mi nieźle popalić, dobrze, że choć w jednym pokoju mamy chłodno:-) wieczorem po burzy poszliśmy na spacer na wyspę młyńską, bardzo ładnie tam zrobili, takie stopnie wodne, całkiem przyjemnie było:tak:
Asila, takie dodatkowe becikowe już było w Bydgoszczy, przysługuje tym, którzy mają prawo do zasiłku rodzinnego (czyli dochód ok 500zł /osobę). W kwestii zmiany przepisów od 1 listopada, to nie trzeba karty ciąży tylko zaświadczenie od lekarza prowadzącego. Jak dla mnie totalna bzdura, bo np u mnie w przychodni zwyczajowo kartę ciąży dostaje się dopiero po 12 tyg:confused:

Soppana może w końcu się spotkamy :) Dokulaj się do mnie a ja cie potem odprowadzę. Może chłopaki już spróbują sie trochę razem pobawić.

Na wyspie młyńskiej rzeczywiście jest teraz ładnie i podobno można tez przejechać się bryczką po Bydgoszczy - start właśnie z wyspy.

reklama
a w Fordonie to troszkę grzmiało i padało dzisiaj :-) właśnie dostałam dziś stolik, który zamówiłam na allegro i mogę juz z łózka swobodnie surfować w necie ;-)

jeszcze tylko 2 dni do badania, a potem będe odliczac kolejne 7 do wizyty u kolejnego lekarza, ciekawe czy zalozy mi karte ciąży w 10 tygodniu :-p

jakoś nie zakładam jeszcze suwaczka, czekam na datę z usg, tak ogólnie, to licząć od daty ostatniej @ to będzie 8 luty. trochę się boję jak to będzie z takim maleństwem zimą ... kurcze już chciałabym wiedziec kto tam siedzi i isc na zakupy... chyba leżenie na mnie zle wpływa ... przynajmniej dzisiaj skonczylam jedna z zaległych lektur, w kolejce jeszcze 3, przy czym troche mnie oczy pieką i nie wiem od czego, jak stane na nogach to czas na kontrole u okulisty :-:)zawstydzona/y:

też jeszcze nie doszliśmy z rodzinka na wyspe mlynska, a o tej dorożce to słyszałam w lokalnych wiadomościach i myślę, ze skorzystamy. Igusiowi na pewno się spodoba :-) pytanie tylko kiedy stane na nogach :confused: no dobra, dosyc marudzenia.

3majcie sie cieplutko

Do góry