reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

:-)Dzień dobry !

upalna noc, co ? jakoś zasnęłam i dziś nawet nie wpadł do nas taki jeden mały zza ściany dopiero o 7:30 przyszedł do mnie z misiami i czekaliśmy w łóżku na ciocię ;-)

Dziś zapowiada się kolejny piękny dzień leżenia a ja u boku mam krople do oczu które powinny mi pomóc bo bez tego chyba spanie mi pozostaje, no ale cały dzień się nie da :-D

Jutro w południe zobaczę się z moją fasolką :tak:

reklama
upalna noc, upalny dzień... już o 9 rano było gorąco - byłam w bizielu z Julą na okulistyce - ale przed 12 byłyśmy już w domu i nie mam zamiaru wychodzić na tę gorączkę...

Agnes, nie było mnie trochę na forum - masz jakieś problemy z ciążą? trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę :-)

mam takie pytanie do Was - czy nie znacie kogoś w Brzozie lub Przyłękach kto mógłby być opiekunką do dziecka? w sierpniu wyprowadzamy się do Przyłęk, a od połowy września wracam do pracy...

Agnes, nie było mnie trochę na forum - masz jakieś problemy z ciążą? trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę :-)

mam takie pytanie do Was - czy nie znacie kogoś w Brzozie lub Przyłękach kto mógłby być opiekunką do dziecka? w sierpniu wyprowadzamy się do Przyłęk, a od połowy września wracam do pracy...

Walczymy (albo w zasadzie leżymy ) z krwiakiem, jutro kontrola.

a co do tej opiekunki to sama bym chciała taką znać w Brzozie, bo też może się w niedalekiej przyszłości okazać, że tam czmychniemy. Narazie nasze drugie bobo chyba odchowamy na naszych obecnych śmieciach :) może przez agencję opiekunek ?

na razie próbuję szukać przez neta, no i wśród znajomych podpytywałam, ale nikogo nie znalazłam :-( na stronach "nianiowych" jest multum ogłoszeń - ale to głównie studentki, które chcą na wakacje być opiekunkami...

agnes - trzymam kciuki i z niecierpliwoscią czekam na wiesci!

moja siorka urodziła w nocy synusia w szubinie,... bardzo sobie chwali ten szpital! rodziła naturalnie po raz pierwszy i miała swietną położna, w sumie 4 h i mały był na świecie /4kg/
włącza mi sie myslenie czy jednak tam nie pojechac...

ola - ja niestety tez nie posiadam wiedzy apropo opiekunek...

Niestety nie znam nikogo w Przyłekach ani w Brzozie. Może jakieś ogłoszenie rozwiesić.

Wczoraj byliśmy zoo. Było bardzo fajnie. Małego najbardziej zaskoczyły chodzące gęsi - jak to możliwe ze są ptaki większe od gołębi :) A poza tym to bardziej go interesowały jeżdżące po ścieżkach pojazdy iw chodzenie do kałuż niż zwierzaki. Jedynie żółwiom poświęcił dłuższą chwilę ale to chyba bardziej ze względu na wodę niż na żółwie :D Zdążyliśmy wszystko zobaczyć i... znowu ulewa i burza. Przeczekaliśmy pod daszkiem posilając się trochę a potem powrót do domu bo wszędzie były gigantyczne kałuże więc bez sensu byłoby gdziekolwiek jeszcze chodzić.

ogłoszenie też rozwieszę, ale wolałabym "znajomą znajomej" niż zupełnie nieznaną osobę....

a w jaki zoo byliście?

witam Mamuśki,

byliśmy dziś u dr Sarapa na kontrolnym usg i ku mojego ogromnemu zaskoczeniu pan dr nie widział żadnego krwiaka, chyba mojego dziecko w dwa tygodnie go pozbyło się, bo jak stwierdził małżonek, nie lubi sąsiadów :-) poza tym maleństwo mierzy 1,65 cm i pięknie bije mu serduszko
nie mogłam opanować łez wzruszenia leżąc na tej kozetce, już nie muszę leżakować, ale cały czas dbać o siebie i nie dzwigać rzecz jasna :tak:

mamy cały wydruk z fotkami naszej kruszynki :-D:happy2:

oczywiście w asyscie męza zaliczyliśmy sklep z dziecięcymi ubrankami, bo naszemu pierworodnemu trzeba bylo garderobe doposażyć i kupiliśmy mu taki bidon, bo jak chodzą na spacer to był problem z noszeniem picia :tak: no i zasłużenie poszliśmy na bardzo wykwintny i zdrowy obiad, zeby fasolka poczula sie jak w raju, do McDonalda :cool2: teraz oczywscie brzuch mi tak wysadzilo i czuje sie taka objedzona, ze zaluje ze cos jadłam hehe

bylam tez w pracy a tam powitali mnie haslem: O Boże, jak ty jesteś chuda ! Jaka blada :dry: podbiłam sobie ksiazeczki i wzielam druczek taki fajny, zeby upomniec sie o kase z ubezpieczenia za pobyt w szpitalu :-D bede miala na sukienke na wesele :tak: to teraz dopiero 13 lipca ide do lekarza prowadzacego , z reszta to sie okaze, czy spelni moje oczekiwania bo dzisiejszy lekarz przypadl mojemu M do gustu, bo spokojnie i dobrze wszystko tlumaczyl, takze nigdy nie wiadomo czy przypadkiem nie zmienimy, choc wolałabym korzystac z NFZ skoro im tyle forsy daję :baffled:

Madziara,

super, ze sie wam wizyta udała. ja chyba poczekam az nie bedzie kaluz bo moj syn zapewne tez by chcial po nich skakac :tak:

Kaasiulka,

urodziłas ? :-D ja dzis widziałam kobitke na kilka dni przed terminem i sie przerazilam, bo stopy masakrycznie spuchniete no i ogromny brzuch i przyznam szczerze, ze przeszla mi mysl przez glowe, ze ja znowu przez to wszystko bede przechodzic ... no i dociera do mnie, ze to juz nie przelewki, ze jak sie powiedzialo a to trzeba powiedziec b! :-p krotko mowiac boje się :blink:

reklama
Do góry