reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Agnes trzymaj się. Odpoczywaj, leż i nic nie dźwigaj.

My dzisiaj poszliśmy na basen. Pierwszy raz Nikodema był taki, że przez pierwsze 20 minut trzymał się mnie kurczowo i płakał. Potem zainteresowała go piłka i zaczęła się zabawa i już nie było źle. W przyszłym tygodniu znowu się wybierzemy :) Może ktoś się do nas dołączy?

reklama
Madziara,

dzięki, my tez chetnie byśmy się wybrali, ale narazie wszystko w zawieszeniu. Mam nadzieje, ze uda nam sie to pokonac w 2 tygodnie, choc czytalam juz ze to moze trwac znaacznie dłuuużej :-(

mój rozchwiany apetyt jest wkurzający, zjem za dużo to niedobrze, za mało to po 25 min mnie ssie ... ;-)

najlepszy jest mój syn, który całkowicie na luzie przyjął moją nieobecność w domu, nie ryczał nie tupał, czasami tylko zawołał, że by do mamusi chciał i tyle, teraz weekend spędza u babci i dziadka, bo moj maz dzis do pracy na caly dzien pojdzie i wroci pozno, wiec sama bede. Naszykuje mi jedzonko na szczescie :-D w każdym razie, wracajac do watku mojego syna zdrajcy, zmienie mu imie na Faryzeusz :-) w sumie to mnie pociesza bo jakby co to chlopaki sami daja rade i nie bedziemy mieli kiedys problemow z wyjazdem na wakacje bez dzieci ... chyba:-) ...

A Ciężarówki Zaawansowane jak się miewają ?

AgnesBest, odpoczywaj i dbaj o siebie i Maluszka!

kaaasiulka, jak u Ciebie? Nie rodzisz?? Na ktorym pietrze zamierzasz rodzic, bo nie pamietam czy pisalas?

Nie wiem czy zaliczam sie do zaawansowanych ciezarowek ;-), ale miewam sie niezle, wreszcie nie mam tej okropnej kluchy w gardle. Czeka mnie dzisiaj podroz do domu. Kurcze, nie moge sie spakowac. Limit 30kg to zdecydowanie za malo!

Reniferku, moje dziewczyny wg dr tez mialy nie miec 3kg przy porodzie, a mialy 3410 i 3380. Spokojnie! Wiktoria nadrobi!

Jestem,jestem i nadal w dwupaczku ;-)

Arabella,rodze w 2-ce na drugim pietrze,pierwsze połoznictwo ;-):szok::sorry2: boje sie zajeb......poprostu zaczyna mnie to przerazac ale wiem ze dam rade...wspomnienia wracają z przed 4 lat :szok::szok::szok:....

Agnes,odpoczywaj duzooooo....trzymam za Was kciukasy !!!!! Co do Twojego synka to ponoc tak jest :tak: moja córka tez jak mnie nie ma jest zupełnie inna.....tak mowią :sorry2::-D:baffled:.....

Madziara,zazdroszcze Wam tego basenu,ja sie jednak w najblizszym czasie raczej nie wybiore :-( ale jeszcze nic straconego :tak:;-):-)......

Ja dopiero co siadłam bo niby nic nie miałam do roboty ale zawsze cos sie znajdzie zeby gdzies porobic i tak sobie powolutku ogarnełam mieszkanko....nocka była ciezka,brzuchol tak twardy i do tego straszne fikołki małego,rety jaki ból :szok: czegos takiego nie mialam w pierwszej ciazy :no: myslałam ze sie moze cos zacznie ale nic ....rano wstalam jakas taka polamana,rwa mnie uda i łydki a krocze to mi chyba normalnie rozerwie,jakby jakas cegle mi ktos przywiazał :szok::szok::szok:,postanowienie dzisiejszego dnia-druga i ostatnia ciaża :sorry2::baffled:;-).....spadam wziac prysznic bo szykuje sie wlasnie na panienskie ;-) ale niestety tylko do domciu bo potem laseczki jadą sobie po 22-giej na dyskę poszaleć i tak mnie bardzo namawiają ale bez jaj gdzie ja w takim miejscu z takim brzuchem wnet na ostatnich nogach :szok: a za tydzien wesele :-) ciekawe czy dotrwam ???

Miłego weekendu !!!!!!!!

Kaasiulka,

rozumiem Twoje obawy przed porodem, ja narazie staram się odsuwać te myśli na bardzo daleki plan. Ja mam z kolei wesele 25 lipca i bardzo chciałabym tam pojechac, pewnie nie szalec na parkiecie, ale po prostu tam być ... zobaczymy, na najbliższy pt wybiore się prywatnie na usg, zeby sprawdzic wielkosc krwiaka, a potem 13 lipca na normalną wizyte. zobaczymy co lekarze powiedza.

a probowalas przyspieszyc porod ? :) na rozne domowe sposoby ? :tak::-D

Agnes,trzymam juz kciukasy za twoja wizytke oby wszystko było wsio!!!!
A domowych sposobów nie próbowałam....bardzo chce juz byc po ale jak pomysle o jakims przyspieszaczu i ze sie zacznie.....to az mnie brrrrrrrrr.........;-):szok::szok::szok::szok:.....jestem niezdecydowana :sorry2:;-)

Laski,zyjecie w tak piekna pogode :szok:....ja padam i zara normalnie zdechne a nogi to mi sie dzisiaj palą i własnie je trzymam w zimnej wodzie,ufffffff......

Kaasiulka,

to faktycznie, niezdecydowana jestes hihi
mąż odebrał mój wypis dziś a ja zapisałam się prywatnie na usg w pt, żeby skontrolować fasolkę, jutro wkraczamy w 9 tydzień !

Witam Mamy z Bydgoszczy :)

Mam pytanko, podobno od Prezydenta Miasta dostaje się dodatkowy 1000 zł za urodzenie dziecka, mówiła mi o tym koleżanka ale nigdzie nie znalazłam takiej informacji ;/ Czy to jest prawdą ? Jeśli tak jakie wymagania trzeba spełnić?

reklama
Zgadza sie,wchodzi dokladnie od 1 listopada ale zaliczaja sie te ciezarne ktore rodziły trzy miesiace w stecz czyli juz obowiazywac bedzie od 1 sierpnia no i podstawowym warunkiem jest karta ciazy od 10 tygodnia......

Do góry