reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

reklama
wy tu o buncie piszecie a ja to wszystko przed soba jeszcze mam*. A to takie dziwne bo wczesniej wydawalo mi sie ze wyhowane to prosta sprawa a w ciazy jak bylam zaczxelam o tym myslec i mnostwo watpliwosc narzie to wychowanie na opiece polega ale jak bede sie zachowywac pozniej w np taki sytuacjach co opisujecie to nbie mam pojecia mam nadziejje ze dobrze ;-) to jest przerazajace:-p
A i zaczelam dawac malemy obiadki i dzisaj zrobil czerwona kupke to normalne jest??

Ostatnia edycja:
kolia - ja bym na Twoim miejscu poczekała conajmniej miesiac z obiadkami... mozesz wywołać wilka z lasu - czytaj :alergia.... czasem sie ujawia własnie przez zbyt szybkie podawanie obiadków... mały ma na to jeszcze czas ... karmisz piersią czy sztucznym? jesli piersia to przez pierwsze pół roku wskazane jest tylko mleko.... :tak: ja nie moglam sie doczekac chwili, kiedy młody juz zacznie dostawac słoiczki, ale niepotrzebnie sie pospieszyłam, bo my wylądowalismy u alergologa... 4 miesieczny żołądek moze źle sie czuc po obiadkach...
czerwona kupa? a co jadł w ciągu ostatnich paru dni...?

Miki stucznie jest karmiony i w sumie obiadek je lepiej niz mleko no ale jeszcze to przemysle A no i marchewka glownie byla w jadlospisie wiec tak pomyslam ze to walsnie przez to.

Kolia
ja też bym się wstrzymała z tymi obiadkami :tak:...alergia-najgorsze co może byc u dziecka,moja bratanica ma :szok::szok::szok::szok:......szkoda dziecka,ale zawdzięcza to właśnie mamusi,ręce opadają....a z tym buntem to nie ma co sie martwic na zapas ;-)......
ale mam dzisiaj lenia,to chyba przez ten wiatr,buuuuuuuu ;-) dopiero co sie podnioslam z wyrka a mloda juz buszuje od 7 :szok:;-):szok:....trza chalupke ogarnąc,jakis obiadek i popoludniu do gina :tak:;-):tak: i znowu caly dzionek do przodu :szok:.........

Pzryjemnosci :-):-):-)

hej,
u nas mała poprawa, bo nie ma gorączki;-), ale za to jest marudzenie:crazy:, bo mały chce na dwór:dry:, dzis załozył sobie wyjsciowe buty i nie dał zdjąć:sorry2:

no i nie chce spać w dzień:no:, pewnie nie jest wystarczająco zmęczony:-(

Kolia dziewczyny dobrze radzą:tak:,wstrzymaj sie ze słoiczkami, a jak juz zaczniesz podawac, to po jednej łyzeczce na poczatek, brzuszek musi sie oswoic z nowościami;-)

Ja też uważam, że nie ma co się spieszyć z wprowadzaniem stałych pokarmów a jak już to zaczynać bardzo ostrożnie. Z drugiej strony jak dziecko ma tendencje do alergii to niestety i tak ona wyjdzie, nie wcześniej to później :( Młodemu ostatnio pojawiła się wysypka na ciele i stwierdziłam, że to chyba jednak konserwanty bo nic nowego mu nie wprowadzałam a czasami zdarza mu się coś podjeść z konserwantami (typu jogurt owocowy), więc zapewne to od tego. Dzisiaj w nocy obudził sie z płaczem - podejrzewam brzuszek - pewnie złapał wirusa od Ewki. Na dodatek lekka temperatura i zapchany nos. Teraz zasnął, więc mam chwilkę dal siebie bo tak to najchętniej byłby ciągle noszony i przytulany.

madziara, współczuję tych choróbstw.... trzymam kciuki by w końcu było lepiej.... :-(

kaaasiulka - i co? wiesz juz coś?

Hej dziewczynki. U nas też niestety choroba. Od wczoraj gorączka, katar, lekka chrypka, Oli też skarżyła się wczoraj, że boli ją gardełko, dziś już nie. Byłyśmy u lekarza, to jakaś wirusówka, więc na szczęście bez antybiotyku. Paulina też jest chora, więc obie razem polegują.
Dziś był straszny płacz, że chce iść na dwór, no, ale dopóki temperatura nie dojdzie do normy, mamy przymusowe siedzenie w domu :-(

reklama
kasiad, nie chcę cie straszyc, ale u nas tak było w zeszłym tygodniu:-(, cały tydzień lekka temperatura, katarek i zaczerwienione gardło od poniedziałku, w piatek na kontroli wszystko ok, a w sobotę gorączka prawie 40st:szok: ropna angina i tak przez 4 dni, dopiero co dzisiaj lepiej, chociaz jeszcze jutro pójdę do lekarza, bo biegunka się niestety utrzymuje, mimo podawania smecty:no:,

to tak w skrócie przebieg naszej choroby, ale WAM życzę oby skończyło sie na wirusie:tak:,
u nas niestety tatus był chory i to pewnie była przyczyna:-(,

teraz mały dosłownie dziczeje w kapieli:szok::-D, musi nadrobic stracony czas:tak:;-)

Do góry