reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Kasiad tort bomba,super:szok::tak::-)jak Wy to zrobilyscie ,a moze zloze u Was zamowienie na taki torcik dla Julki na jej 2 urodzinki:-D:tak:
Reniferku bedzie dobrze,trzymam kciuki:tak::-)daj znac co tam u lekarza:tak:

reklama
Witam jestem z Bydgoszczy i od 3 miesiecy jestem mama niestety musze wrocic do szkoly i zastanawiam sie czy jest zlobek w bydgoszczy ktory przyjmuje dziecziaczki od 3 miesiaca?

Kolia obawiam się, że nigdzie takiego nie znajdziesz :no:
Żłobki przyjmują dzieci minimum 6 miesieczne.......domniemam, że to ze względu na to, że 3 miesieczniak to jeszcze bardzo mały jest no i zwykle matki pracujące te 6 miesięcy sa w domu na macierzyńskim.

Pozostaje niania....

Kasiad super tort. Gratulacje dla Pauliny - jednak co artystka to artystka :)

:tak::tak::tak: POZAZDROŚCIĆ!

u nas mała lipa... młody w nocy płacze, jęczy i rzuca sie po całym łózku - tak mamy od ok 2 tygodni... wczesniej myślałam ze to przezynająca sie czwórka, ale ona sie w końcu przerżneła a poprawy w nocnym śnie nie ma... teraz powoli idą trójki, ale zanim zaczną wychodzic to jeszcze z miesiąc... pomysły mi sie kończą... nurofen ani panadol nie pomaga... nie wiem sama co z nim zrobic, w dzień spi śliczne 2,5-3 godziny a w nocy taka masakra...

dzis o 21-ej mam gina... zobaczymy co powie, mam nadzieje ze bedzie dobrze, bo oprócz mdlości pojawiły sie wymioty... nie wiem czy to jest jakis wyznacznik prawidłowego rozwijania sie ciązy ale jakos lepiej sie z nimi czuje... z mikim tez miałam je dosyc późno, teraz jest tak samo...

soppana, my chodzilismy z młodym do kościoła i bardzo mu sie to podobało... ale odkąd wiem o ciązy to ograniczamy nasze pobyty w marketach, kościołach itp... boję sie o siebie i o małego... tyle tych swiństw jeszcze panuje... oby do wiosny, wtedy juz chyba wyluzuję...

miłego dzionka!

Kasiad nie no ten tort jest wspaniały moja córa aż oszalała a że ma niedługo 5 urodzinki to proszę o dokładne instrukcje jak takie arcydzieło stworzyć :-p:-):-):-)
RENIFERA to mocno trzymam kciuki za wizytę :tak:tylko koniecznie napisz co ci lekarz powiedział ;-)

Renifer daj znać co u gina. A co do zachowania małego w nocy to być może odreagowuje dzień. Mój mały tez tak czasami ma, że w nocy się budzi, płacze albo coś tam gada przez sen i ciężko go czasami uspokoić. Poza tym może to być już reakcja na sny. Musisz przetrwać.

My za to znowu mamy zapalenie oskrzeli. Lekarka stwierdziła, że gdyby nie fakt, że mamy nebulizator to mały wylądowałby w szpitalu. póki co dostał Bactrim i zakaz wychodzenia z domu - więc znowu jestem uziemiona.

dzieki dziewczyny
dzidzia ma 3 cm i jak na 10t.c prawidłowo sie rozwija :-D:-D:biggrin2::biggrin2:
plamic bede cały czas, bo krwiak sie jeszcze nie wyczyscił, ale generalnie zagrozenia aż tak duzego juz nie ma... tylko łożysko coś za nisko, ale podobno moze sie przemiescic w trakcie ciazy... przyziernosc zbadamy za 2 tyg, serducho bije jak dzwon

kamień z serca.... prawie tam umarłam, dzidzia sie ze mna zdenerwowała bo serce jej waliło az 175 razy na min... musze ochłonąc, puscic pawia i isc spac

dziekuje!!!

reklama
Renifer, super, że maluszek prawidłowo się rozwija :tak: Zresztą nie było innej opcji :tak:;-)

Ika, przepis podam może jutro, bo dziś już padam, zaraz idę spać.
Jutro rano idziemy na bilans dwulatka, czeka mnie pobudka o 7.30 :dry:

Madziara, zdrówka dla Nikodema. I co teraz z naszym niedzielnym spotkaniem :confused:

Do góry