reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Dzięki dziewczyny:tak: Także zaszczepię dziewczyny w Bydgoszczy zawsze na "waciki "zostanie w kieszeni ;-)
A co do zajęć umuzykalniających to te zajęcia w Fundacji mogę polecić. teraz chyba prowadzi je córka mojej nauczycielki gry na fortepianie. A kiedyś sama p. Mirka ( NUTKA MILUTKA) prowadziła na uczelni na Chodkiewicza :tak:. Pamiętam, że mamy były bardzo zadowolone :tak: No i w Filharmonii organizowała koncerty dla dzieci. Bardzo sympatyczna i ciepła kobieta i ma podejście do dzieci i do takich muzycznych nieudaczników jak ja ;-):-p Mogę polecić z czystym sumieniem :tak:

reklama
W tej chwili koncerty odbywają się raz w miesiącu w Pałacu Młodzieży. Dla osób spoza zajęć wstęp kosztuje 10,00. Za to w filharmonii - też raz w m-cu są koncerty dla mam z brzuszkiem i małymi dziećmi :)

cześć dziewczyny
tak czytam o tych szczepionkach pneumo i za głowe się chwytam.Będąc jeszcze w Pl w Bydgoszczy mogłam o tych szczepieniach płatnych zapomnieć bo wiadomo koszt wielki.W dodatku jak tylko jedna osoba pracuje.
A teraz będąc w Anglii a dokładnie w Nottingham byłam teraz w poniedziałek z Dominika na szczepieniu właśnie pneumokoki i meningokoki czy jak to się pisze.
I wyobraźcie sobie kochane że tu każde dziecko takie szczepienie musi mieć.Nie ważne czy to Polskie czy Angielskie dziecko,każde musi mieć tak jak u nas te podstawowe szczepienie.
Ja za te szczepienia nawet pół funta nie dałam.

Hej, wybieramy się jutro z Arabellą na coś takiego:
Filharmonia Pomorska
my idziemy na 13tą, na koncert dla dzieci w wieku 2-6 lat.
Może któraś też ma ochotę? Można jutro dzwonić i pytać, czy są jeszcze bilety :tak:

Kasiad,

no szkoda, ze wam sie nie udało :baffled: pewnie jakies zorganizowane grupy wykupily bilety ...

my calkiem miło spedzilismy weekend, wczoraj bylam z Igim w lesie ( a raczej smietnisku, nie wiem co z ludzmi z tych okolic ale jacys bardzo debilni, ze taki syf robią ) no i szukalismy wiewiorek, bo czesto sie tam bawia. niestety akurat nei trafilismy mimo iż Igus wołał: hop hop wiewiórko ! :rofl2: caly weekend gadał o wiewiorce hihi
dzisiaj zaryzykowalismy i poszlismy z nim na msze dla dzieci, oczywiscie chcial isc do Bozi, i amen i wogóle, ale i tak bawił się wózeczkiem i nawet chciał nim jeździć po kościele ... wytrzymal 30 min i tatuś z nim poszedl na spacer, a w drodze do domu usnal nam ładnie :-D ponad godzine spal i nie obudzil sie jak go przekladalismy do lozka ...

zycze wszystkim energii na nadchodzacy tydzien i sama ide sie zakonserwowac na noc, co by przyzwoicie wygladac w pracy

PS w piątek byłam na kręglach z ludźmi z pracy i w 1 kolejce ograłam wszystkich facetów ... jakie było ich zdziwienie przy każdym moim strike'u :happy: taka mała satysfakcja. Kobiety górą !

Hej
Agnes a Ty bylas moze w galerii na tych kreglach w piatek?Bo ja bylam tam w piatek z kuzynka i kolezankami na piwku i jakas firma miala tam spotkanie?Komietki gora:-D:tak:
Kasiad szkoda ,ze juz nie bylo biletow ,moze z Jula tez bym poszla,ciekawe czy by sie jej podobalo?
Hej a gdzie reszta ,taka cisza tu ostatnio ,a moze jakies spotkanie zorganizujemy to bym Was poznala:tak:no i Wasze dzieci;-)

Z tego co widzę to na tych koncertach w filharmonii jest dość dużo ludzi i chyba trzeba dużo wcześniej kupować bilety :)

hej u mnie była mama a w weekend dojechała reszta rodzinki i jakoś czasu brakowało :-)

Co do spotkania to ja byłabym chętna będę u rodziców po 25 marca no i zostanę do świąt więc czasu sporo :tak:

reklama
hej dziewczyny:-)
ja niestety rozchorowałam się, w sumie już najgorsze minęło, bo tak to cały weekend przeleżałam w łóżku. Teraz mam urlop i mieliśmy jechać w góry, ale wolę się wyleczyć do końca niż potem brać antybiotyk:tak: oczywiście moje leczenie to rutinoscorbin i "metody babuni" :-)
Agnes ja nie ryzykuje na razie mszy w kościele, bo Ignaś wszedł w etap brzydkich słów i boję się żeby nie wołał np d...bo w przychodni mu się zdarzyło:szok:
Nie pamiętam która pytała o kardiologa (Ika ?) wiem tylko tyle że państwowo czeka się baaardzo długo, ale my byliśmy u tej samej pani doktor, która przyjmuje w przychodni w szpitalu dziecięcym, nazywa się Iwona Bolewicz-Planutis i przyjmuje też prywatnie w intercorze. U nas to były szmery i po potwierdzeniu u niej prywatnie że raczej są niewinne mogliśmy czekać na wizytę w przychodni (ok 3 m-ce) chodzi o to że jakby się okazało coś powaznego to wtedy byłoby szybciej

Do góry