reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Niech te choróbska w końcu sobie pójdą precz. Przydałyby się trzy tygodnie porządnego mrozu to może by trochę wyginęło tych wirusów.

reklama
Witam Bydgoszczanki :-)

mam pytanie, a właściwie dwa:tak:
- czy znacie dobrego psychologa dziecięcego w Bydgoszczy?
- czy są gdzieś w Bydgoszczy zajęcia dla maluchów w wieku przed-przedszkolnym, jakieś muzyczne czy inne, gdzie dziecko mogłoby oswajać się z zabawą w grupie?

Jeżeli któraś z Was mogłaby kogoś lub coś polecić - proszę o info na priva.
Dziękuję i pozdrawiam, ola_o.

Ola O,

słyszałam dobre opinie o dr Górtowskim, chyba takie ma nazwisko, przyjmuje gdzieś koło dworca PKP, na NFZ.

a propos chorób, to teraz jeszcze podobno panuje ospa :crazy: ja w poniedziałek idę na ostatnie szczepienie na pneumokoki i zastanowię się nad tym na ospę ...

Cześć dziewczyny ........ja też chora jutro wizyta u lekarza .........ucho mi przewiało i boli jak ****;-)

Słuchajcie a ja tak z innej beczki .......Czy któraś z was szczepiła na pneumokoki ? Tu jedna dawka kosztuje 360 zł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: w innych miastach słyszałam , że jest ok 100 zł taniej no i tak sobie wymyśliłam , że jak przyjadę w marcu to bym sobie dziewczynki zaszczepiła gdyby faktycznie była tak różnica w cenie ........bo przy dwóch to jest nie mały wydatek:baffled: Mnie interesuje tylko jedna dawka po 2 roku życia . wcześniej nie szczepiłam no ale teraz chce je oddelegować do przedszkola no i wolałabym je zaszczepić

Reniferek dbaj tam o siebie i wypoczywaj no a poza tym nie ma jak u mamy :tak:
Pozdrawiam dziewczyny no i nie dajcie się tym choróbskom :angry::angry:

AgnesBest, dzięki za odpowiedź
tynka, ja płaciłam za prevenar 280zł, jak córka już miała skończone 2 latka

Ola bardzo dobra pani psycholog jest w ośrodku na Obrońców Bydgoszczy - p. mgr Krawczyk. Z tym że tam przydzielają psychologów i być może trafisz do kogoś innego. Ale w ogóle ten ośrodek polecam.

Jeśli chodzi o zajęcia muzyczne i taneczne to w każdym Domu Kultury są takie zajęcia. W Pałacu Młodzieży jest już rytmika dla dzieci 3-letnich. Przy Szkole Muzycznej działa tez Fundacja Viva Musica, która prowadzi zajęcia rytmiczne dla dzieci, ale chyba od 4 albo 5 lat. Zajęcia i zapisy zazwyczaj są od września i nie wiem czy teraz uda ci się gdziekolwiek dostać, ale niedługo zaczyna się drugi semestr i czasami zdarzają się wolne miejsca więc musisz spróbować.
Acha no i jest jeszcze Fundacja Kreatywnej Edukacji, która prowadzi zajęcia umuzykalniające już dla dzieci od 0 lat. Podaje ci linka na stronkę
Fundacja Kreatywnej Edukacji - Zajęcia umuzykalniające

ale mnie długo nie było :szok::szok::szok:ale ost mam problemy z serduszkiem mojego najmłodszego i chyba powoli w głowę dostaje :-:)-:)-(znacie może dobrego kardiologa u nas?? ale taki który szybko przyjmuje bo czytałam że nawet prywatnie sie czeka :-:)-:)-(
reniferuś gratuluje bobaska odpoczywaj dużo i dbaj o siebie ;-)wiem że musi być ci ciężko ale trzymam mocno kciuki :-)

reklama
http://www.yamahaszkola.prv.pl/

ola, pytałas o dodatkowe zajęcia dla maluchów, proszę tutaj przyjmują tez takie maluchy, jak nasze i młodsze;-)

tyle słyszy się o chorobach, że cały czas się boję o mojego malucha:szok:, normalnie ściągnę na siebie jakies choróbsko przez to moje krakanie:wściekła/y::zawstydzona/y::-(

życzę zdrówka i pozdrawiam wszystkich;-)

Do góry