reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Dziekujemy za życzenia dla Pariski :-* :-* :-* :-*

Dziewczyny wszystko juz napisałyście ::) nie mam co pisać, bo po co powtarzać ?

Dobranoc tez juz napisałyście :D

wypoczywajcie paaaa :)

reklama
to ja dzisiaj pierwsza tu zagladam...
plany na dzisiaj to kino, w koncu odbieram kurtke od czyszczenia bo wyjdzie na to ze przez cala zime jej ani razu nie zaloze a fajan jest...tylko jakos wczesniej nie moglam z nia dojsc;P
a teraz zabieram sie za robote w domu...bo..ech az mis ie patzrec na ten balagan nie chce
milego dnia wszystkim:)

Dzien Doberek!

Ja dzisiaj - misja prasowanko .....bleeeeeeee :p

Ojli no zdrówka wam zyczę. Bidulka Matylda niech sie ciepło trzyma.

Olji buziaki dla Matysi oby zdrowiała szybko.
Anecia dentysta nie taki straszny. Ja może jestem dziwna ale do stomatologa lubię chodzić. Nie wiem jak to jest ale zrobienie zęba mniej mnie boli od regulacji brwi.
Kariwiw zapomniałam napisać mój znajomy też jest po przeszczepie szpiku i teraz do Wawy jeździ raz na miesiąc. Normalnie wrócił do pracy i cieszy się każdym dniem.

Matylka kobieto nie daj się !!!

My się zastanawiamy nad kinem
ale chyba będziemy ::)

Natalya
mam nadzieję, że jak będę, to Cię poznam tym razem :D

A nas dzis nie bedzie :( Ale dzis jest jedyny dzien w tygodniu w ktorym idziemy tylko na spacerek, caly ten tydzien mam urzedowo-spotkaniowy wiec dzis chce nam sie posiedziec w domku. I jeszcze w weekend tescie przyjada na wystepy w przedszkolu z okazji dnia dziadko-babci. Wiec bedzie hucznie, pewnie mi sie dziecko rozreguluje po takim bogatym w bodzce tygodniu. Bedziemy odreagowywac w nastepnym - bo Agatka zabiera sie z dziadkami na ferie :D
A szkoda w sumie, bo cukierkowy pajacyk, Mel, czeka juz od jakiegos czasu uprasowany

Aaa i pytanie do sportsmanki Mel czy jesli po polgodzinnej jezdzie na rowerku nie bola mnie zupelnie nogi to znaczy ze nieuczciwie jezdzilam???
W sumie ostatnie 4 miesiace ciazy codziennie jechalam 10 km, ale nie mam specjalnie atletycznych nog, myslalam ze jak podkrece czas to poczuje cwiczenia na wlasnej skorze. A tu nic :p

mkkafe pisze:
Aaa i pytanie do sportsmanki Mel czy jesli po polgodzinnej jezdzie na rowerku nie bola mnie zupelnie nogi to znaczy ze nieuczciwie jezdzilam???
W sumie ostatnie 4 miesiace ciazy codziennie jechalam 10 km, ale nie mam specjalnie atletycznych nog, myslalam ze jak podkrece czas to poczuje cwiczenia na wlasnej skorze. A tu nic :p

A o rowerku to można ze mną :D:D:D
Jeżdzisz na stacjonarnym czy na tradycyjnym ?
Pół godziny na rowerze nie ma sensu jechać, chyba że dla relaksu.
Jeśli chcesz "ruszyć" złogi po bokach ciała ;) to trzeba niestety jechać jednym ciągiem bez odpoczynku około 1h !!! Dopier po 40 minutach zaczyna się proces spalania tłuszczu !!!
Przy czym jazda musi odbywać się w strefie tlenowej(aerobowej) czyli w okolicy 65-75% maksymalnego tętna. Szacunkowe tętno maksymalne możesz obliczyc z wzoru : 220 - wiek = maksymalne tętno.
Ból nóg nie jest wymagany ;)
Jeśli nie masz pulsometru to najprtostszym sposobem aby określić moment przekroczenia progu tlenowego jest kontrola oddechu tzn. w momencie kiedy nie wystarcza już tlenu podczas oddechu samym nosem i musisz otworzyć usta aby zaczerpnąć powietrza po prostu zwolnij do takiego momentu w którym oddech przez nos będzie wystarczającym do zapewnienia odpowiedniej ilości tlenu.

Ze swoich obserwacji wiem, że nie trzeba wcale szybko jechać aby zrzucić zbędne kilogramy ;)

Mam nadzieje, że w miarę czytelnie opisałem w czym rzecz.

witajcie :)

malenstwo ma popoludniowa drzemke a ja chwile dla siebie

dzieki za mile przyjecie :)

b ciekawy temat od razu mi przypasowal mianowicie karmienie naturalne, przyznam sie bez bicia, ze po porodzie, dzieki wlasnej niewiedzy, popelnilam wszystkie mozlowe bledy ad karmienia iersia :( zaczelo sie juz w szpitalu, kiedy siostra noworodkowa, po moich nieudanych probach przystawiania malego, porwala go i nakarmila mieszanka :mad: w domu dobila mnie rodzina udzielajac cennych rad typu - moze pokarm niedobry? moze go za malo? przystaw go inaczej... bylam zla, obolala, zmeczona i zamiast rozpedzic to towarzystwo i ze spokojem zajac sie nauka karmienia to ja goopia, pewnie po spadku hormanow, plakalam i plakalam i sie coeaz bardziej denerwowalam, ze na pewno robie cos zle i krzywdze dziecko. I jeszcze dobila mnie polozna na drugi dzien, ktora obejrzala moje cycki i stwierdzila, ze nic z tego nie bedzie i wyslala meza po Bebilon. No i od tego czasu karmimy sie mieszanie, dobre i to, ze choc troche je mojego mleczka. Najbardziej zaluje ze dalam sie zaszczuc i nikt madry mi nie powiedzial, ze mleczko moze sie pojawic nawet w czwartej dobie, nie pokazal jak to robic itp. ::) jak to sie mowi - mleko siedzi w glowie i mysle, ze u mnie tak wlasnie bylo, teraz juz troche lepiej, ciagle sie staram, ale i tak dokarmiam, bo maly nie chce zaskoczyc na sama piers. I tu pytanie do b doswiadczonych mamus - myslicie, ze dam rade przywrocic calkowicie mleczko? maly ma juz 5tyg. nie wiem za bardzo co robic ???

pozdrowka w ten zimowy prawie juz wieczorek :)

i jeszcze jedno pytanko - czy jest sens kupienia laktatora, a jesli juz to jakiego ??? na poczatku pozyczylam elektryczna dojare i bylo ok, pomoglo, no ale nie moglam jej miec w nieskonczonosc, a teraz rozwazam kupienie jakiegos wspomagacza tylko nie mam rozeznania czy Aventu czy medela czy jeszcze cos innego?

reklama
gonia ja mialam avent i bylam zadowolona taki najprostrzy chyba, dobrze sciagal
mel fajnie ze sie poznalysmy bym posiedziala jeszcze z toba i dotrzymala ci towarzystwa ale niestety stalo sie to co czego sie obawiam, czyli zaskoczyla mnie@ i musialam pedzic do domku
film mi sie podobal, jestem ciekawa co za tydzien bedzie leciec i mamnadzieje ze puszcza niedluga ta nowa polska komedie...romantyczna oczywiscie

Do góry