reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Byłam dziś u mojej ginki, brzuch mi się opuścił i mam bardzo twardy, więc przykazała mi odpoczynek, zero nerwów i 3 razy dziennie no-spa do ukończenia 37 tygodnia, żeby nie było wcześniaka. Potem już niech się dzieje co chce :-)

reklama
Kasiad to odpoczywaj :-) A z ciekawosci gdzie będziesz rodzic?

Ja już bym chciała byc na finale. Nie wiem kto to wymyslił, że ciąża to taki wspaniały okres. Ja jak na razie mam dosyć. Non stop mnie mdli - no ile można :baffled:

Milkaa nie, no jestem w szoku - jaki wspaniały kiteczek ma Jagódka! Zdjęcie z językiem godne Einstaina!

Nasz synek jest na etapie bycia echem wszystkich naszych wypowiedzi - nieźle się dziś zawstydziłam żartując do męża "ale jestes d... w korach" i nagle cieniutki głosik mówi " jestes d..." fajnie co?
I ostatnio ulubione wyrażenie to "no nie!" po czym następuje reszta zdania.

Madziara, dla mnie w sumie ciąża to jednak wspaniały okres, pomimo mdłości i zmęczenia pod koniec. A rodzic będę w Bizielu. Wcześniej chciałam w Miejskim na Kapuściskach, ale ostatnia akcja "Rodzic po ludzku" jednak pokazała, że w Bizielu są lepsze warunki. Zresztą leżałam w 14 tygodniu na Kapach i widziałam sama, jak są tam na bakier z higieną - skrzep krwi leżał w odpływie prysznica 3 dni, zanim go sprzątaczki usunęły, no i ten smród w toaletach :baffled:

Kariwiw dzieki

Ja rodzilam za drugim razem w Bizielu za pierszym na Kapach i jestem zdecydowanie za Bizielem. Nie chodzi o estetyke i higiene - chodzi o personel, opieke medyczna i spokoj duszy :tak: Rodzilam z poloznikiem - chyba jedynym na oddziale - polecam goraco!!!

Z "kapami" kojarzy mi się rónież brak opieki i podejścia do pacjentki z zagrożoną ciążą (2 krotnie, bez happy endu) a z bizielem - kojarzy mi się fachowość i pierwszy krzyk naszego dziecka...

No to wszystkie mnie jeszcze bardziej utwierdziłyście, że dobrze wybrałam.
Dziś już się czuję ok, ale wczoraj miałam bóle przepowiadające, a ja tylko sie modlliłam, żeby nie stały się regularne. Jeszcze mam trochę rzeczy do przygotowania, więc dobrze by było, żeby maluszek poczekał. No i dobrze by było dotrwac do końca 37 tygodnia.

Kasiad prawda jest taka ze sa tez i zadowolone mamy no i dobrze. Ale ja wyprobowalam oba szpitale i wiem ze do dwojki bym juz nie poszla.
Jak lezalam przed Swietami w Juraszu - lezala mama kt rodzila tam niedawno - 3 mies temu i dziecko wyszlo z dwoma bakteriami gronkowca:no: - cos ta dwojka ma duzoo wpadek w ostatnich latach:szok:

reklama
Co tu daleko szuakac - moją mamę, która jest zresztą ich pracownicą (pracuje w pracowni EKG), niedawno zarazili na giniekologii w Dwójce w trakcie zabiegu jakąś bakterią. Długo musiała się potem leczyc.

Do góry