reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

reklama
Dzisiaj mam leniwy dzien wiec dlatego bylam pierwsza...nast razem sie powstrzymam:tak:
A Ty Mel wozio Paris zatrzymasz dla dzidzi? Czy dwojeczke wrzucisz do jednego???

Ostatni - podobno - tak cieply dzien dzisiaj - 21 stopni w cieniu;-) - az szkoda. Od jutra ma byc zimno. Totez my zmykamy na spacerek do parku porobic zdjecia jesienne:-)

Monia nie mam pojęcia co zrobie
mialam jeden wóz upatrzony ale jak go zobaczylam w sklepie to sie troszke zawiodłam wykonaniem... no nie wiem, szerokiego nie chce
i nie chce tez jeden za drugim na 3 kołach

nie wiem co zrobie, ciągle jeszcze myśle :dry::dry::dry::dry::dry::dry::dry::dry:

chce miec lekki, podwójny, wąski wóz :eek:

i ładny !!

Wiesz co?? Zasmuce Cie...Powiem Ci jakie sa moje odczucia
Zdaje sobie sprawe z tego ze wybor wozka dla jednego malucha jest ciezki - chcac polaczyc ladny wyglad i maximum funkcjonalnosci...
Z dwoma dzieciaczkami pewnie jest to jeszcze trudniejsze. Ale ja kiedys na spacerze do wozka Jagody wlozylam jej 2 letnia kuzynke - posadzilam ja na podnozku - twarza do Jago i myslalam ze nie ujade. Bardzo ciezko mi sie pchalo - mimo ze moj wozek nawet po piachu sam jedzie. To samo jest gdy wracam z zakupow - pod wozkiem mam kilka kg zakupow, z 6 albo i wiecej - wozek niby sie kula ale czuc te wage. Manewrowanie z takim ciezarem jest tez trudne. I niewygodne...Pomysl zanim kupisz taki "wagonik". Czy nie bedzie tak ze szybko z niego zrezygnujesz bo spacery nie beda przyjemne???

Jesli Twoj rozklad dnia pozwala na to aby wyjsc na spacer po drzemce Paris (pewnie ma lub bedzie miala jedna) i nie robisz codziennie sporych zakupow w sklepie oddalonym o km to moze wcale podwojny wozek nie bedzie Ci potrzebny. Jesli masz plac zabaw pod nosem to lada chwila po porodzie zrobi sie cieplo i wiekszosc Waszych spacerow zakonczycie ze wzgledu na Paris wlasnie tam. Moze tylko jakis podnozek do wozka dokupic...Jesli w Twoim jest taka opcja...

No nie wiem...ja bym sie chyba nie szarpala na "wagonik" Wiem ze sa tez wozki z podwojnymi siedzonkami twarza w twarz, za chwile gdy starsze dzieco wyrasta odczepia sie jedno siedzonko i zostaje wozek pojedynczy....Tylko czy one ladne sa???Nie wiem...kolezanka z wrzesniowek rodzi za miesiac - i kiedys wklejala takie...

jedyny wózek jaki dopuszcam do swojej akceptacji jest ten

phil-and-ted-diagram-4.jpg

bliskie spacerki odpadają
my tu mamy piękną 5 km promenade prawie na plażyi tam spacerujemy
więc długie spacerki są dla nas :tak::tak::tak:

zobaczymy na ile Pariska dorosnie do owego podnóżka :dry:
jesli nie doroscie to chyba kupimy to to :confused:

he he niezle dziwadelko

a powiedz mi czy przymierzalas sie do tego wozka?
bo mam wrazenie ze podczas jazdy kopie sie kolanami to oparcie, raczka jest krotka w stosunku do oparcia...A one sa rozkladane? Tyl chyba niee

Zgadza się, Hauck to niemiecki wózek. Nie za bardzo mam kogo zapytac o funkcjonalnośc tego podnóżka, nikogo nie spotkałam z takim wózkiem jeszcze. Niedawno przeczytałam na jakimś forum o nim, jakaś mama chwaliła go, że funkcjonalny i że solidnie wykonany, więc poszukałam go w Internecie.
Różni się od X-landera tym, że oparcie rozkłada się zupełnie płasko, gondolka jest troche większa (85 cm dł), no i spacerówkę można zamonowac przodem lub tyłem do kierunku jazdy.
Wyczytałam też gdzieś, że podobno w Nimczech można go kupic dużo dużo taniej niż u nas, nawet za połowę ceny. Zastanawiam się, czy przez kogoś go nie sprowadzic.

Z drugiej strony, wolałabym najpierw go obejrzec, poprowadzic trochę, zanim się zdecyduję, ale nie wiem, czy w ogóle jest na to szansa, bo nie widziałam nigdzie w Bydgoszczy takiego wózka. W sklepach nie pytałam, ale watpię czy mają taki wózek w swojej ofercie.

reklama
he he niezle dziwadelko

a powiedz mi czy przymierzalas sie do tego wozka?
bo mam wrazenie ze podczas jazdy kopie sie kolanami to oparcie, raczka jest krotka w stosunku do oparcia...A one sa rozkladane? Tyl chyba niee

tak, wóz jest rozkładany

przymierzałam się w sklepie ale nie siadałam :-D
to jest taki bajer, że może być albo 1 osobowy albo 2 osobowy wóz

tylko, że mój mutsy jest taki w 10 trafiony i teraz żaden inny mu do pięt nie dorasta :no:
a ja bym chciała taki jak MUTSY !

Monia dzisiaj widziałam Pana z wózkiem 2 osobowym na 3 kołach - chyba to był wóz JANE i manewrował mim 2 palcami jak parkował około 2 letnie bliźniaki przy stoliku w kafejce :eek:

więc chyba nie do konca jest jak to opisałaś :tak:

Do góry