reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

acha
i o tych gondolkach zaczelam
one w x-landerze mialy takie zwezenie, prawda?
To uniemozliwialo wlozenie dziecka starszego niz noworodek

Ale taka cene placi sie za nowoczesny wyglad - zgrabny wozeczek ladnie wyglada, gorzej z funkcjonalnoscia...cos za cos. I teraz trzeba sie na cos decydowac: ladnie bedzie wygladal czy dobrze sluzyl...

reklama
W sumie to nie znam bardziej "obcykanej" dziewczyny w temacie wózkowym niż Milkaaa - lepiej nie mogłaś trafić Kasiad. Milkaaa ty załóż jakiś punkt konsultacyjny, naprawdę, już nie pierwszy raz mnie wprost zadziwiasz wiedzą. Jeśli jeszcze kiedykolwiek będę kupować wózek, na pewno się do Ciebie zgłoszę :).

Kariwiw ja zawsze na posterunku:-) Sluze pomoca:tak: Na watku wrzesniowek dziewczyny nazwaly mnie guru od wozkow:-D
Ja wozek wybieralam od 12 tc i znam na pamiec cala oferte wozkow z 2005 r:-D:-D - wszystkie wady i zalety wozkow wiec stad moja "wiedza".

Jutro jedziemy z mężem do Smyka raz jeszcze, to przyjrzę się temu zwężeniu i w ogóle dokładniej całemu wózkowi. Dziś natomiast wyczytałam na jakimś forum, że w X-landerach powiększyli gondolkę i liczy sobie 80 cm długości, szerokości też coś przybyło, ale nie zapamiętałam ile. Mój najstarszy syn liczył 80 cm jak miał rok, sprawdziłam w książeczce zdrowia dzisiaj, więc może nie bedzie tak źle z tym zmieszczeniem dziecka do 6-7mego miesiąca. Potem już można śmiało przerzucic malucha do spacerówki.

A dziś znalazłam na Allegro inny fajny wózek - Hauck
Pasa

Wózek nazywa się Jaguar 4 firmy Hauck Gruop TRAXX i do tego sztywna gondolka Bronco tej samej firmy. Są też nosidła a'la gondolka do tego wózka, ale one mnie nie interesują.

moz-screenshot.jpg

reklama

Taki???

Solidnie wyglada

Nic nie wiem na temat tych wozkow. Sa niemieckie, prawda?

W sumie wyglada na funkcjonalny. Jedyne co bym sprawdzila albo zapytala innych mam dzieci starszych - gdy dziecko siedzi w spacerowce i trzyma nozki na tej kladeczce - podnozku czy to jest wygodne? Bo ona jest mala. Widzialam kiedys dwulatka w wozku z jednym kolkiem z przodu i nozki na tej kladeczce - scisniete..marnie to wygladalo...

No i jeszcze sprawdz jak sie go sklada...wozki z inna niz tradycyjna - krzyzowa rama maja inny system skladania. Moze sie okazac ze aby zlozyc wozek musisz wypiac ze stelaza gondolke lub spacerowke (sprawdz mocowanie w obu kierunkach jazdy)....To troche chore rozkladac wozek na czesci pierwsze zwlaszcza gdy jedzie sie np smochodem 10 minut.

Nic wiecej mi do glowy nie przychodzi:-)

Do góry