reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Zalamka!!!!!!!! Wiecie jaka jestem wciakla:angry::angry::angry: az ryczec sie chce.Ani wyjsc na spacer,pies nawet nie chcial isc;/...no mam jeszcze dobe do jutrzejszego wyjazdu i mam nadzieje ze sie cos poprawi bo jak nie to...

Olka wrzuc tu niuni zdjecie...bo to male takie slodkie;)

reklama
Weronika

Załączniki

• IMG_0424.jpg
    IMG_0424.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 39
Olka! Ale cuuuuuuuudna!!! Znowu będę męża molestować, hehe. Nie mogę takich kruszynek oglądać;-)

Olka, fakt.... cukiereczek śliczny :-)

Kiedy przestanie padać????
Wszystko mokre a jutro mamy w planach z koleżanką chodzenie i szukanie kwiatków, heheh.....
Co do róż to chyba za wcześnie na nie jeszcze!

Oglądałam przed chwila program o zbieraniu i obieraniu orzeszków nerkowaca i jestem w szoku! Ponoć mają trujacy sok i na koniec powiedzieli: Kolejny raz przed zjedzeniem nerkowaca zastanówcie się, bo obok Waszego talerza może czaić się śmierć...

Jestem w mega szoku!!!

Iza co to za informacje :szok:!!!!
Ilu rzeczy człowiek jeszcze nie wie, ja uwielbiam nerkowce a teraz się pewnie zastanowię przed zakupem :-(
Pogoda jak na zamówienie będziemy dziś spacerować :-)
Powodzenia w szukaniu kwiatków :-)

Hejka

Ja myślę, że to przesada z tymi orzeszkami. Gdyby były tak groźne to by ich w sprzedaży nie było. Być może takie świeże są narażone ale mnie się wydaje że te z legalnego źródła są odpowiednio spreparowane.

Ja uwielbiam włoskie orzechy i w sumie tylko te lubię jeść tak od razu:tak:. Laskowe jeszcze też ale już w czymś. Najlepiej w czekolaaaadzie z okienkiem:-p:-D:tak:

Trochę dzisiaj jaśniej. Jest nadzieja na choć odrobinę lepszą pogodę.

reklama
Pogoda w sam raz na szukanie kwiatków ;-) dostałyśmy trochę bzu w kwiaciarni i 1/5 reklamówi płatków róż, wiec już jest dobrze :-) na start mamy, hehhehe.... Popołudniu jeszcze nad Wisłę i działki idziemy z koleżanką zobaczyć!

Teraz usiadłam z kawką i zaglądam do Was!

Co do orzeszków uwielbiam wszystkie, nerkowce same w sobie sa ok ale ich skorupka ma to złe :tak: które trzeba wygotowac lub przypalić i jeszcze coś tam pokazywali.... Jeśli chodzi o legalne źródło to tez bywa różnie. Oglądałam program akurat kiedyś o orzeszkach ziemnych. Opowiadali cała ich drogę.... Są różne ich stany i bywa że ludzie sprzedają spleśniałe, których polskie normy nie pozwalają ze świata sprowadzać ale np. normy naszych sąsiadów już tak, więc jada one gdzieś do europy a potem legalnie do naszego kraju bo normy europejskie są już inne niże te światowe. U nas je czyszczą, wrzucają w sól i do sklepików :-D Nie mam daru tlumaczenie, ale mysle że zrozumieliście o co chodzi :-) Ogólnie paranoja normowa, człowiek zawsze znajdzie lukę w przepisach i to jest straszne!

Do góry