reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

reklama
On już tyle diet próbował...tylko wszystko z takim słomianym zapałem:dry:. A tu..aż dziw bierze. No ale z drugiej strony, to pierwsza dieta w której głodny nie łazi i to mu najbardziej pasuje:-D. Od połowy września schudł już prawie 20 kg.:tak:

Ooo no co tyyy...ja tez chce. Pewnie masz jakie takie szybkie menu ducana...bys mogla to na priv plissss
;),masz konto na Fb??

Ja teraz uciekam bo M siada do kompa...jutro sie spiszemy.

Milego wieczoru laski:)

Też bym chciała. No może nie 20 kg ale z dychę:rolleyes:... Poczekam jak mąż skończy, wtedy ja sobie zacznę, bo to jednak daje trochę po kosztach.

Mam fb.

Dzieci dziękować śpią, więc idę spokojnie zalec przed pudłem. Pewnie nie zasnę dopóki m nie przyśle wiadomości, że bezpiecznie dojechali na miejsce.

Dobrej nocki;-)

z dukanem uwazajcie bo na dluzsza mete szkodzi :)

ja chudlam przed ciaza ale na zasadzie zmiany pewnych nawyków i udalo sie zbic pare kg ale zaszlam w ciaze wiec juz sie ie pilnowalam tak... mam nadzieje ze ta metoda sprawdzi sie po porodzie :)

Olka - dokladnie :) tez sie zdziwilam jak zobaczylam dzisiaj ten dach :/ dobrze ze nikomu nic sie nie stalo.

Czesc...

Mialam jechac do kuznynki zajac sie tym malym ale wieczorem dzwonila sie sie rozchorowali...dzisiaj to mi akurat po drodze,ogarne to jakies zakupy trza zrobic po pustki po weekendzie no i do poludnia moja babcia a popoludniu pozostale dwie babcie:) takze dzien zaplanowany;)

Hejka
Niewyspana masakrycznie jestem:baffled:. Ból zęba:-( i wiercące dziecko dało mi popalić w nocy. Myślałam, że ząb wytrzyma do marca, wpada wtedy dodatkowa gotówka, a tu lipa chyba z tego.... do wypłaty jednak musi wytrzymać, nie damy rady jakbym musiała teraz wydać dwie stówy na dentystę.
Zadzwonię do mojej dentystki i umówię się na początek lutego.

Ja nastraszyłam tylko mojego, że musi dużo pić wody, bo zniszczy sobie nerki i on się tego trzyma. Jest zdrowy, nic mu nie doskwiera a nawet jest lepiej. Wcześniej non stop miał jakieś wzdęcia i problemy z trawieniem a teraz ta obowiązkowa dawka otrębów idealnie działa na jego flaczki.:tak:

A ja się witam z zieloną herbatka. Piszecie o odchudzaniu, ja miałam taki zryw że chciałam schudnąć. Nie stosowałam żadnej diety, tylko rozsądek, a potem się rozchorowałam, podupadłam na zdrowiu, nic mi nie smakowało. Jak siadałam do obiadu to normalnie łzy w oczach. I niestety chudłam i chudne dalej a nie chce. Teraz wydaje mi się że jestem sucha i koścista, wystają mi obojczyki i tyłek boli od siedzenia. Także babie się nigdy nie dogodzi najpierw chce a potem odwrotnie. W sumie to noszę rozmiar S albo XS, nie mam niedowagi ale zawsze miałam pełniejsze kształty i chyba było mi z tym lepiej.
Co do diety Dukana to uważam że tam jest zbyt dużo białka co bardzo obciąża nerki i wątrobę. A w ogóle to odchudzanie u mężczyzn to horror dla kobiet. Znam trzy przypadki gdzie odchudzanie faceta bardzo źle wpływało na jego rodzinę. Normalnie jakby im mózgi chudły:no:

No całe szczęście mój zachowuje się nadal normalnie:-D. Jest szczęśliwy, że nareszcie chudnie. Zawsze był pulchny, ale przez ostatnie lata zapuścił się strasznie. On miał już nadwagę któregoś tam stopnia, to nawet dla jego organizmu już było to bardzo nie wskazane:no:. Marzy mu się zejść jeszcze 10 kg. No niech mu się uda. Trzymam za niego kciuki i wspieram.

Ja całe życie uważałam na to co jem, bo tendencję do tycia mam okrutną:baffled:. I jakoś wyglądałam, ale ciąże niestety zrobiły swoje. Zostało trochę nadprogramowego tłuszczu i zgubić też jest problem. Po pierwszej ciąży schudłam dopiero na Meridii. Teraz ponieważ już tego nie ma, to mam problem, żeby schudnąć. Nie jem dużo, nigdy nie jadłam dużo, ale widać takie potrzeby ma mój organizm. Żeby mu ograniczyć to bym musiała żyć o jednej kromce chleba chyba:-D

Myślę, że tragicznie nie jest, ale nie czuję się komfortowo w swoim ciele.

reklama
Do góry