reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Cześć dziewczyny. Ja znów po dłuższej przerwie, ale naszykował nam się wyjazd za wyjazdem, a po powrocie dopiero udało mi się odgruzować mieszkanko. Istna masakra, ale już widać podłogę i mały ma gdzie brykać ;)

Co do maszyn do chleba, to ja osobiście piekę w piekarniku, ale mój tata zainwestował w technikę i jest całkiem zadowolony. Dla wygodnych polecam gotowe mieszanki chlebowe z Aldi lub Piotra i Pawła, a dla miłośników tradycji wystarczy kupić mąkę żytnią i wymieszać ją z pszenną wg. dobrego przepisu ;)

mucha ja też nie oglądam wiadomości, bo szkoda czasu i nerwów, a o ważnych wydarzeniach i klęskach, dowiaduję się choćby od kobiety z piekarni lub w autobusie.

reklama
hej!

U nas czas leci,szok a za chwile do szkoly...po weekendzie nad morzem,super,nawet udalo nam sie trafic w pogode,jeden dzien tylko byl taki barowy;-) a tak to oki...jazda makabra,ulice zakorkowane,tam jechalismy 7,5h(z przejsciami) a powrotna 5h...w poniedzialek wrocilam a we wtorek juz na dzialke ucieklam.Wczoraj wrocilam bo lazienka cala prania i rzeczy juz brak a poza tym to mamy dzisiaj imprze,kuzyn stawia dom i robia tzw.wieńcowe,dzieci ida spac do tesciowej a my balety...to "juz" drugie nasze wyjscie bez dzieci w tym roku,haha...a jutro jak sie ogarne to spadam dalej na dziale,ma byc piekny tydzien,hmm,zobaczymy...i tak juz bedzie to ostatni tydzien,potem zostana trzy dni na przygotownie do szkoly...

Izka,widze,ze pytasz i pytasz i zero reakcji,hehe...ja jeszcze nie potrzebuje,kupilam tylko taki maly,na*******ki czy kanapki i picie....aaaa jest przecena w Smyku a Focusie,wczoraj bratowa byla i jakis zajefajny kupila,za polowe ceny...

Madziara,faktycznie szok i ci dziennikarze,wspolczuje...

Czytając któryś z wątków na formum nasunęło mi się pytanie i proszę o odpowiedź bardziej doświadczone mamy :-) Czy pod np pajace zakładacie jeszcze body?? Ja to sobie myślałam,że pod pajaca tylko pielucha idzie ale może jestem w błędzie :zawstydzona/y:

Agniecha - Ja nigdy nie zakładałam, jak było zimno to cieplejszy pajac lub body i śpiochy i ewentualnie skarpetki ale nigdy bodów pod śpiochy nie zakładałam ;) i przynajmniej mały się nie pocił, ale przede wszystkim musisz realnie ocenić warunki w domu i obserwować malca ;)

Ja F. zakładałam cienkie body z krótkim i na to cieni pajac ale to zimą do spania, bo my nie grzejemy w sypialni. Teraz na razie jak chłodniej to ewentualnie sam pajac. A taki "dwupak" to zapewne zimą na spanie założę R., bo nadal nie grzejemy w sypialni ;)

reklama
Do góry