reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

kasiula - az sie wiezyc nie chce z migdalem ...

JJ - ja tez w 2 rodzilam po remoncie, zwiedzalam tez markwarta. standardy te same tylko ze 2 lepiej wyposazona. sasiadkla rodzila w sobote na markwarta, maja strasznie oblozana porodowke wywalili ich juz po dobie do domu.

Arabella - heheh geny dobre :D hehe ja tez dawcy nie mam :)

Iza -ja dzisiaj spedzilam pół dnia w toruniu :) ale lalo caly czas brrrr

obiadek z Violą w fokusie i dzionek zleciał pozytywnie:)

reklama
hej,

Aga to zależy jak się trafi.....we wtorek po południu nikt nie rodził i cisza jak makiem zasiał.....tylko wiertary chodziły, bo do niedzieli wykańczają oddział -patologię i będzie przeprowadzka.......

Aga ale jak to wywalili po dobie ? Przecież teraz pobierają krew na fenuloketonurię w szpitalu a to musi być 48 h od narodzin, dopiero potem do domu ???? Teraz położne nie pobierają już, bo za dużo było nieprawidłowych pobrań.......
I co kazali im za 24 h wrócić z maluchem na pobranie ?

JJ - pobieraja w domu. ja wyszlam po niecalych 2 dobach i polozna tez przyszla do mnie do domu. a co do natezenia porodow roznie to bywa, zalezy od dnia tak naprawde. ja jak przyszlam na porodowke o 10 to byl sajgon niesamowity do poludnia, ale jak juz faktycznie rodzilam o 20 to pusto !! dzieki bogu bo moglo sie tyle osob mna zajac po porodzie:)

na markwarta maja bardzo dobry personel i tez chcialam tam jechac, ale obawialam sie o miejsce (w miejskim jest wiecej sal porodowych i poporodowych) i dla mnie po calej zagrozonej ciazy najwazniejsze bylo to ze w miejskim jest intensywna noworodka a na markwarta nie ... wiec jakby cos sie dzialo to i tak by mi malego zabierali do 2 .... no i tez fakt ze mieszkam 2min od dwojki :D

jedyne co to bym w zyciu do biziela nie jechala !!!!!

Hej dziewczyny, nie wiem czy w dobrym wątku piszę ale spróbuję ;) Czy macie może informacje gdzie najtaniej zrobić posiew z pochwy przed porodem w kierunku paciorkowca? Będę wdzięczna za informacje, pozdrawiam wszystkie bydgoszczanki :0

Aga ja też mam 2 min do Dwójki.....z Franem w nocy chciałam pieszo iść ale mi M. postukał w głowę :-D Ja ciągnę do MASWia za ginem......a siorka rodziła w kwietniu tego roku i właśnie fenulo pobierają teraz w szpitalu z powodów jak pisałam wyżej....:eek:

haniamm2 ja robiłam badanie w Dwójce w laboratorium.....18 zł....ale miałam ujemny GBS.....nie wiem czy jakby był dodatni to by doliczyli za antybiogram ??? A to dodatkowe 15 zł.....tak było na cenniku.

JJ - moze sie cos zmienilo, musze sie sasiadki zapytac jak w jej przypadku bylo ... ur w sobote a w niedziele wyszła do domu ...

ja tez sie smialam ze jak piotra w domu nie bedzie to pieszo na porodowke zajdde :D

Ale tu się porodowo zrobiło że hoho. Mi ostatnio weny brak na pisanie, jakoś ten listopad w lipcu mnie dołuje. Dzieci jakieś niegrzeczne się zrobiły normalnie diabły wcielone. Mam ochotę na jakieś krótkie wakacje i namawiam M na wypad nad morze. To w skrócie tyle. Buziole

reklama
Aga ja też mam 2 min do Dwójki.....z Franem w nocy chciałam pieszo iść ale mi M. postukał w głowę :-D Ja ciągnę do MASWia za ginem......a siorka rodziła w kwietniu tego roku i właśnie fenulo pobierają teraz w szpitalu z powodów jak pisałam wyżej....:eek:

Mnie z tego powodu trzymali od czwartku do niedzieli , urodziłam w czwartek o 21.25, a wyszłam w niedziele o 14.00
.

Do góry