reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Witanko !!!
No, że my z mężem jesteśmy zauroczeni Paryżem, to chyba nie trzeba wspominać ?? :D

Biedny Samuelito :( .....no ale z 2 tygodnie i po sprawie ;)

Miłego dnia!!

pora na śniadanko :)

reklama
Hello

ja kocham Francję, oprócz Paryża polecam Lyon, i jego okolice. Do Grenoble mogę przenosić się nawet dzisiaj.

Natalya co do wyjazdu w ciepłe regiony europejskie weź pod uwagę, że w Turcji i na Węgrzech wcale nie jest ciepło. W zeszłym roku mniej więcej o tej porze w Istambule było poniżej zera. I wcale fajnie nie było, nawet w hotelu trzeba było dogrzewać się od środka, bo w pokojach lodowato>:D >:D.

Nie wiem jaką formę preferujecie. I ile kasy chcecie wydać na wyjazd. Z ciekawych miejsc polecam Kijów, bliżej niż Moskwa a super do zwiedzania. Sami Ukraińcy mówią, że jest to mała kopia Moskwy :). Wilno tez jest ok o ile skończyli remont głównej ulicy. Z innych pomysłów o tej porze fajnie jest wyskoczyć na Słowację do gorących źródeł. Ja wiem, że jak tylko będę mogła się z domu ruszyć z maluchem jedziemy do Sopotu. Kocham Trójmiasto i mogę tam jechać o każdej porze roku.

Pati współczuję ospy synkowi. Oj wiem jak to swędzi.

Wanda widziałam fajny plac zabaw, ale nie w Bydgoszczy wykonany z drewnianych pali. Ten koło mojego bloku woła o pomstę do nieba.

Widziałam temat psów. Kocham psy, ale wolę duże a niestety nie jest to zwierzak do bloku więc chwilowo psa sprezentowaliśmy teściom. U moich rodziców pomieszkuje sznaucerek miniaturka - ten typ psa odradzam - głośne i złośliwe, ale i tak bardzo kochane zwierzątko. Namiarów na jamniki nie mam, mam na owczarki niemieckie :)

A ja czekam na specjalistów od okien - czeka nas wymiana okien - bo są źle zamontowane i mamy straszne straty ciepła na oknach. I w kuchni i pokoju malucha bez wymiany nic nie da się zrobić. W pozostałych pokojach muszą zerwać parapety wewnętrzne ... Cały tydzień byliśmy nawiedzani przez fachowców i specjalistów. A o jakich ciekawych prawach fizyki się dowiedziałam :) próbowali wcisnąć kit, że jak temperatura spada na zewnatrz to blok nie oddaje wiecej ciepla tylko cieplo zatrzymuje ... Taaa

kijow to niezly pomysl...tylko zeby za zimno nie bylo
a co do francji to jakos zle na mnie dziala, nigdy mnie tam nie ciagnelo a jak kiedys pojechalam to nie bylo zbyt sympatycznie...i wkurzalo mnie ze w restauracjach czy kawiarniach mowili po angielsku jakby prawie nic nie umieli i doslownie udawali ze nie wiedza o co chodzi..moze zle trafilam, no ale o tym ze francja jest piekna to tez slyszalm
A ROBACTWA NIE CIERPIE!!!!! feeeee
i uwaga dzisiaj o 18 mam egzamin, tzrymajcie kciuki na 30 tematow umniem...3 tak tak....i uczylam sie ponad dwa tyg tylko tego, caly czas jakas rozkojazona jestem, ale et 3 tematy to i tak dobrze bo co do mnie ktos ze szkoly dzwonil to mowil ze sie wcale nie uczy bo taki dziwny jezyk i zdania ze nie wiedza o co chodzi...i kazdy ma nadzieje ze sciagnie:)

Hello
Ja juz z rana mialam dwie klotnie: wlasciwie jedna mial maz - jakis gosciu dzisiaj rzucal nam kulkami w okno bo chcial wejsc do naszej klatki, moj maz go
potem smieciara znow nie mogla do nas wjechac bo debile poparkowali swoje graty-samochody - dodam ze od 3 miesiecy jest zepsuta brama wjazdowa ale kazdy sie pcha i parkuje na osiedlu - mimo ze teren nie jest zamkniety i bezpieczny i nie ma dla niego miejsca. I wrzeszczalam na czlowieka ktory uwazal ze dobrze zaparkowal, chociaz przepisy ppoz mowia ze powinno byc 10 m od okna a nie bylo nawet 2. I jestem lekko podkur...
Na szczescie maz ma dzisiaj urlop, to moze mi przejdzie. A jutro jedziemy wreszcie po Agatke. Jestem tez ciekawa jak sie Jagoda bedzie zachowywala w samochodzie bo to w koncu 170 km. A wczoraj wracalismy z geant - krzyczala cala droge. Wiec jestem ciekawa jakii koncert da jutro...

Aaa i jeszcze mnie wkurza ze beda nas szpiegowac...lustracja majatkowa...i te wszystkie nowosci.....Dzis jestem wsciekla i sie jeszcze podkrecam

A co do Francji - ja uwazam podobnie jak Natalya - ale u mnie to chyba ma bardziej wydzwiek polityczny - zawsze sie z Polski nabijaja i obrazaja..Dlatego ich nie lubie. Chociaz teraz chyba dla wszystkich krajow stanowimy dobra rozrywke  ;D Choc kraj sam w sobie jest rzeczywiscie sliczny.
Wole mniej komercyjne kraje. W ogole Europa zachodnia jest jak dla mnie zbyt oklepana.

Natalya marze aby kiedys odwiedzic Islandie - i morze i gory i cieple zrodelka.....Tylko ta kasiorka..... ::)

mkkafe pisze:
Aaa i jeszcze mnie wkurza ze beda nas szpiegowac...lustracja majatkowa...i te wszystkie nowosci.....Dzis jestem wsciekla i sie jeszcze podkrecam

A możesz rozwinąć temat, bo ja nie mam pojęcia o polityce ::)

noo, tak w skrocie - powstaje taki panel antykorupcyjny - specjalna ekipa bedzie miala wglad na prywatne konta bankowe i wszystkie dochody nieopodatkowane beda pod lupa. To narazie wbrew Konstytucji ale juz zapowiedzieli ze zmienia Konstytucje :p aby mogli to zrobic.Wszystkie grube szychy sie oczywiscie zabezpiecza wiec beda kosic male zuczki - takie jak np my. My mamy taki dochod wiec nadajemy sie na wiezienie. No i w ogole mnie ten rzad wkurza - qrka prawie jak za komuny - maja juz wladze absolutna - policje, wojsko, sadownictwo - a to bardzo niebezpieczne w rekach tych szalencow. I dobila mnie wczorajsza afera - gdy wyprosili dziennikarzy telewizji publicznej i zaprosili tylko ekipe Trwam i Radia Maryja. Bo media tez juz sa ich.  >:D Moga juz wszystko

mkkafe pisze:
I dobila mnie wczorajsza afera - gdy wyprosili dziennikarzy telewizji publicznej i zaprosili tylko ekipe Trwam i Radia Maryja. Bo media tez juz sa ich.  >:D Moga juz wszystko
????????????????????????????? co zrobili?????????? pojeb.....ich juz calkiem, bo tak na prawde to rydzyk trzyma wladze w tym kraju....to juz przesada...

Wladze trzyma drugi Kaczor - reszta to marionetki. Bez konsultacji z nim nikt nie zrobi zadnego kroku - ani premier, ani prezydent, ani Kosciol. Rydzyk jest dodatkiem. Ma sile bo moherowych beretow w Polsce sporo. I dlatego Kaczory go lubia :p Bleee, ohyda, obrzydzenie.

reklama
natalya pisze:
a co do francji to jakos zle na mnie dziala, nigdy mnie tam nie ciagnelo a jak kiedys pojechalam to nie bylo zbyt sympatycznie...i wkurzalo mnie ze w restauracjach czy kawiarniach mowili po angielsku jakby prawie nic nie umieli i doslownie udawali ze nie wiedza o co chodzi..

Niestety Francuzi mają ten feler, że języków obcych nie lubią używać. Co ciekawe angielskiego przeważnie uczą się intensywnie juz od podstawówki. Do angielskiego mają straszną awersję i sami nie wiedzą skąd się to bierze. W maju w grupie projektowej miałam 3 Anglików i 4 Francuzów - wesoło było.
Dopiero dołaczenie do grupy Niemca spowodowało powstanie frontu angielsko-francuskiego.

A z drugiej strony patrząc w ilu polskich sklepach kawiarniach i restauracjach obcokrajowcy mają problem z dogadaniem się. Nawet w Warszawie z językiem obcym nie jest dobrze. W Sopocie na Monciaku w ponad połowie kawiarni poza sezonem nie dało się po angielsku złożyć zamówienia.

MK tego rzucającego kulkami chyba bym czyms ciężkim rzuciła. U nas wkurzający są roznosiciele ulotek. Każdego dnia przynajmniej 4 razy ktoś dzwoni domofonem, żeby go wpuścić. A na drzwiach wisi wielka kartka, że ulotki prosimy zostawiać na skrzynce pocztowej.

Islandia - ten pomysł mi się bardzo podoba.

Sytuacja polityczna mnie przeraża - jak widzę któregoś Kaczora w telewizji to mnie trzęsie. Płakałam ze śmiechu jak prezydent próbował wymówić w TVN24 Frankfurter Allgemeine Zeitung i chyba 3 razy mu się nie udało i dał sobie spokój. Aż wstyd mieć takiego prezydenta.
A propozycje zmian konstytucji mnie przerażają. LPR, Samoobrona + PiS. Wczorajsza wypowiedź jednego z posłow na temat mediów też była mądra, a marszałek Jurek tak madrze ja skomentowal, pan poseł był nieprzygotowany i tak od serca mu się wyrwało ...

Do góry