reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

AgnieszkaJ no współczuje - zwłaszcza przed świętami. Działeczka z domkiem mi się marzy, ale niestety jeszcze nie wygrałam w totka :(

Ja dzisiaj małego zabrałam na mały spacer i miał wielką frajdę - wszystkie zaspy były jego :)

A co do wychodzenia na spacer to liczy się przede wszystkim temperatura odczuwalna, bo jak jest wiatr to z -5 może się zrobić -10.

Z butami tez mam problem ale w tym roku już kupiłam. Poszłam do chińskiego na Dworcowa i tam akurat mieli takie, które mi się spodobały, wieć się nie zastanawiałam tylko kupiłam. Już je trochę rozchodziłam i póki co jestem zadowolona.

A co do prezentów to właśnie wymyśliłam, że namówię jednego ze sponsorów na zakup dziewczynom łyżew pod choinkę.
Właściwie najmniejszy problem mam z Nikodemem i Agatą bo oni to wiedzą co chcą. Monika to co zobaczy wpisuje na listę, a Ewa to nie ma żadnych pomysłów - ja tez nie wiem co jej kupić. To znaczy wiem - kupiłabym jej jakieś fajne ciuchy, ale dzieci uważają, ze ciuchy to nie prezent. No więc nie wiem co.

reklama
Witam...

Pogoda dzis bardzo mi się podobała, lubie taka zimę.... poszalałysmy w Chmielnikach tam było jakoś więcej śniegu, czysty i skrzypiący jak lubię, hehehhe...

Buty..... własnie wszystkie co fajne to na obcasach, jak dla mnie to nawet 5cm to wieża Eifla, ja szukam czegoś bardziej przyziemnego ;-)

Co do spadku to nic nie musiałam płacić i dziwn, że po tylu latach Cie teraz "dopadli" ja się w ogóle nie znam na tych przepisach, ale straszne to wszystko!

Prezenty - właśnie problem jak co roku. Dla Martyny juz nie mam problemu, ale jest jeszcze reszta rodzinki... w sobotę urodzinki taty, potem imieniny szwagra i w I dzień świąt urodziny siostry tak więc dodatkowe pomysły na prezenty szukam i ciężko mi idzie!

Zmykam spać :)

No wczoraj w południe było w słonku -2 ale dziś to nawet w słonku nie polecam spacerków.....Rano było -16 brrrrrr

Iza :szok: nie wierzę - śnieg i zima cię cieszy :-D - ciebie naszego forumowego zmarźlaczka hehehehehe.

Co do tych spadków, to zapewne im chodziło o deklarację o nabyciu spadku. Trzeba złozyć to w ciągu 30 dni od uprawomocnienia się orzeczenia sądu. Co do niepłacenia za spadek to tak jak pisałam - od kilku lat jest zwolniona I grupa podatkowa. Kiedyś zwolnienie dawała wyłącznie kwota spadku mniejsza niż niecałe 10 tyś.

Widzę, że dziewczyny w buty się zaopatrują. Ja marzę o rękawiczkach skórzanych z jednym palcem - takich góralskich z futerkiem. Jakieś takie duże wszystkie szyją :-( a mi tak marzną palce w tych co mam, że szok....chyba mam coś nie tak z krążeniem:no:.

Czesc!

Noooo, -16st brrr,nie da sie ukryc :szok:.
Moja wczoraj popoludniu byla u babci bo ja do Tesco polecialam i jak ja odebrala i wracalysmy do domu to normalnie niezmordowana w tym sniegu,hehe,wszystkie gorki i zaspy jej,nie moglam jej do domu zaciagnac a dzisiaj juz od rana piszczy kiedy pojdziemy,echhh...a zmarzlam,normlanie nie moglam sie w domu rozgrzac,brrr...

No ja wyjatkowo w tym roku pokupowalam dzieciakom ciuszki,znaczy sie chlopcom,bo samochodow maja pelno a sa w wieku od 1,5-3lat wiec nic takiego lepszego i poważnijeszego sie nie nada na prezencik,za to dziewczynkom zaszalalam z zabawkami i ale jeszcze pozostalo mi kupic dla kilku doroslych...

Cieplutkiego dzionka zycze :-)

Witam,
my dziś po szczepieniu, nie było tak źle jak się spodziewałam, że będzie. Nawet mały z uśmiechem na ustach wychodził, a raczej był przeze mnie wynoszony :)
Byliśmy dzię wydeptywać ścieżki w żłobku, mam nadzieję, że się dla niego znajdzie miejsce, bo od lutego muszę do pracy wrócić. A tak apropos miała któraś coś wspólnego ze żłobkiem na Asnyka lub słyszała o nim opinie??

Muszę też wreszcie się za listę prezentów zabrać, bo nie lubię na ostatnią chwlę kupować.

A co do pogody, to nawet w południe się znośnie zrobiło. U nas i tak jeszcze nie jest najgorzej ze śniegiem. Tymczasem.

witam wszystkie bydgoskie mamy
nieśmiało chciałabym się dołączyć...jestem Nadia, mam 6 miesięcznego synka Jasia i mieszkam na Wzg.Wolności.
nie podczytywałam was wcześniej (za dużo tego) ale kilka ostatnich stron udało mi się przerobić. Tak więc Peemka i AgnieszkaJ mamy maluchy w podobnym wieku, do Giełdy też mam całkiem blisko więc jak trochę ociepli się to możemy wybrać się na spacer...co prawda codziennie zaliczamy chociaż półgodzinny spacer mimo mrozów, ale żeby spokojnie spotkać się to trzeba na spokojnie więcej czasu.
ja swojego małego posyłam od stycznia do żłoba na Brzozowej (cudem udało mi się miejsce znaleźć, mimo że zapisywałam w grudniu rok temu!!!). co do żłobka na Asnyka to koleżanka z pracy dawała tam swojego synka, więc postaram się coś dowiedzieć jutro, bo chyba się z nią spotykam.
postaram udzielać się jak najwięcej.
miłego wieczorku życzę dziewczęta!

Nadinn.... WITAJ! Super, że się w końcu odezwałaś :-)

Wiem, że jestem zlarźlakiem, ale trudno zmarznąć w takim szczelnym warstwowym ubraniu jaki ja na siebie zakładam :-D mam chyba w tym mistrza! Jak sie w pracy zaczynam rozbierac to wygląda jakbym sklep otwierała, hehee..... Czysty, biały puszek i amły mrozek jest czymś magicznym i mam nadzieję, ze w tym roku Gwiazdka będzie biała!!!

reklama
Do góry