reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

butelkowe mamy

dorotka.1

doube mamy 06.07,09.10
Miasto
centrum pl
na prosbe mam karmiących butlą:-)

co do wyboru pokarmu to moja osobista sugestia,niech Wam pediatra ustawi,ja tak mialam ze starsza cora ,kiedy przestawialam ja w wieku 3 miesiecy z cyca na butle

reklama
Hej dziewczyny. Nie jestem tutejsza:) ale przez przypadek looknelam, bo tez karmie butla od 2 m-ca. Mleko tez wprowadzalam z pediatra, wybralismy nan1 i jak narazie idzie dobrze. przytul mnie mamo - Rodzicielstwo Bliskości to stronka nt rodzicielstwa bliskości, gdyz wiadomo, ze w wypadku karmiacych butla bliskosc jest duzo wazniejsza, niz przy karmieniu naturalnie. Ja przeczytalam wiekszosc artykulow na tej stronce, stosuje sie do wiekszosci jej wskazowek i powiem szczerze, ze sa przydatne:)

KasiaiAlex dziekuję za namiary na te stronkę, rzeczywiście jest bardzo fajna, wlasnie sobie czytam. Pierwsze dziecko było karmione piersią, ale z dokarmianiem butlą i to było trudne, równiez dlatego,że córeczka nie przybierała szybko na wadze, była płaczliwa i kolki męczyły ja na zmiane ze strasznym ulewaniem i wymiotami...............wiec teraz przy synku zdecydowałam sie na karmienie mlekiem modyfikowanym. Mój synek ma dopiero tydzien, a juz widze pozytywne efekty swojej decyzji w postaci slicznego, spokojnego i rózowiutkiego bobaska, swojego w miare wyspanego oblicza w lustrze oraz błogosci na twarzy męża, który równiez może sie zając karmieniem synka i wspaniale sie w tym odnajduje.

aga moja kruszynka jutro będzie miała tydzień i powiem Ci że popieram Twoje zdanie, z synkiem również mieliśmy niezłe cyrki, a teraz nauczeni doświadczeniem od razu przystawiłam córcię do butli. Ja mam akurat problem wklęsłych brodawek i nie ma szansy ich chwycić. Poprzednio kombinowaliśmy z nakładkami i laktatorem ale marne efekty. Tym razem praktycznie od początku butla i jest git. Co prawda mamy małe problemy z brzuszkiem ale zaczynaliśmy od Bebilon HA z racji iż ja i synuś jesteśmy alergikami ale malutka miała strasznie rzadką kupkę i przestawiliśmy na Bebiko HA i jest lepiej. Mam nadzieję że się nie popsuje. Jak niuńka chce pocycać a smoka na razie za bardzo nie chce to daję jej herbatkę koperkową z Hippa, tą bez cukru w saszetkach. Takie moje obserwacje jak na 6 dobę po porodzie ;-)

Aga26ka ja tez karmie z butli + odciagniety pokarm,niestety mimo usilnych staran mam baaardzo malo pokarmu (maksymalnie udaje mi sie odciagnac 30-40ml na raz z obu piersi).Karmie nestle BEBE 1 PRO i jestem bardzo zadowolona ,dzisiaj byla polozna i Kaska przytyla w ciagu 2,5 tygodnia 500g - czyli po tym co schudla na poczatku jest 250g do przodu :) W szpitalu dostawala HIPP pre AL ,ale ze ani ja ani M nie jestesmy alergikami moglismy z niego zrezygnowac i podac BEBE . Bole brzuszka sie zdarzaja ,ale na szczescie b.zadko .

Ja dzis w nocy podałam po raz pierwszy bebilona( tak poradziła połozna )i w związku z tym mam pytanie
ile i jakie kupki robi dzidzia przy butli ?

calineczko moja malutka robi przy każdym karmieniu, a czasem pomiędzy, jak na razie, są żółte konsystencji takiego "twarożku grani" tylko grudki są mniejsze. także przy każdej zmianie pieluchy kupa. Ale jak dawałam Bebilona to były zdecydowanie rzadsze i więcej, a teraz jesteśmy na Bebiko.

Mój maluszek jest na Enfamil. Po tym mleku robi zwarte i tak dwie trzy dziennie.
Na początku na Nann robił więcej i rzadsze.

reklama
Kaska robi raz dziennie za to takie ze papmpki trzeszcza w szwach :) Dzisiaj rozmawialam z polozna bo wydawalo mi sie ze to za zadko , ale ona powiedziala ze ok , ze poprostu niektore dzieci tak maja ... Konsystencja i kolor .... musztarda ;)

Do góry