reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

butelkowe mamy

reklama
Moje maluchy jedza okolo 100 ml 6-7 razy dziennie, ostatnio lekarka powiedziala ze 7 razy dziennie przy 100 ml to za duzo wiec staram sie ucinac jeden posilek i dawac im co 4 godziny, daja rade..

Butelki dostalam w szpiatlu 20 sztuk ale maja pojemnosc do 100ml tylko wiec przerzucam sie na chicco Benessere w przyszlym tygodniu, zobaczymy czy im sie bedzie podobac :)

Ja podobnie jak Trixi na noc daje im mleko w proszku by uniknac ewentualnych bolow brzuszka :)

Mój Kacper też jest karmiony mieszanie bardzo chciałam mu dawać cycka ale od samego początku jakoś nam to nie idzie staram sie go ja najczesciej przystawiac i odciagam sobie pokarm ale jest go strasznie malutko.. a co do karmienia butlą to mały dostaje bebilon nenantal premium ze wzgledu na to że jest wczesniakiem ale gdy osiągnie wagę 3 kg ( a waży już 2800 :D) mamy się przestawić na jakieś inne tylko kompletni nie wiem jakie będzie najlepsze.. Też mam butle aventa jednak wymieniłam smoczek na lovi bo z tamtego wogóle mu nie szło to jedzenie, mleczka wypija teraz tak ok 80 ml ale za to z kupkę robi bardzo rzadko czasami nawet 1 dziennie :/

Ja też dokarmiam małego butlą, bo mam mało pokarmu i nie wiedziałam juz co robic zeby mały się najadał i zacząl przybierac na wadze.
karmie NAN bo takie dostawał w szpitalu, ale dostaje butle po moim karmieniu cycem i zjada tak 40 ml. w sumie to dzis zaczęłam ze po karmieniu bo wcześniej raz na dobe w szpitalu go dokarmiałam ale wisiał mi na cycu non stop, i zasypiał tylko na chwile i budził się, tak więc wolę go dokarmic niz głodzic :)

a butelki i smoczki mam z LOVI i narazie jest ok.

Mój Kacper też jest karmiony mieszanie bardzo chciałam mu dawać cycka ale od samego początku jakoś nam to nie idzie staram sie go ja najczesciej przystawiac i odciagam sobie pokarm ale jest go strasznie malutko.. a co do karmienia butlą to mały dostaje bebilon nenantal premium ze wzgledu na to że jest wczesniakiem ale gdy osiągnie wagę 3 kg ( a waży już 2800 :D) mamy się przestawić na jakieś inne tylko kompletni nie wiem jakie będzie najlepsze.. Też mam butle aventa jednak wymieniłam smoczek na lovi bo z tamtego wogóle mu nie szło to jedzenie, mleczka wypija teraz tak ok 80 ml ale za to z kupkę robi bardzo rzadko czasami nawet 1 dziennie :/
Ja też karmie tym mlekiem. Sprawdza sie super. Mała w miesiąc kilo z hakiem przytyła.

Dziewczyny mam problem z zaparciami u małego. Znacie może jakiś sposób na zaparcia u takiego maluszka???

możesz robić tzw. rowerek nóżkami dzidziusia, masować brzuszek. Ostateczność to termometrem ucisnąć w pupie.
Ja nosze Anielke jak ma kolke czy marudzi w takiej pozycji
151_6.jpg

Bardzo jej pomaga sie odgazować. Może na zaparcie też pomoże.

reklama
Do góry