reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

butelkowe mamy

Widzę że nie tylko ja jestem butelkową mamą. Bardzo chciałam karmić piersią ale niestety mój maluch poczuł butelkę gdy leżał pod lampami i już cyca nie chciał. Ściągam ile mogę ale to męczące.... Używam Bebilon AR ponieważ Igorek strasznie ulewał i muszę przyznać że na tym mleku nie zdarzyło mu się ani razu. A co do kupek to 2-3 dziennie.

reklama
A jak wyglądają ilości zjadanego mleczka?? Pewnie to uzależnione od "wieku" i ciężko porównywać ale moja malutka je po ok. 60-100ml 7 razy na dobę.

Mój mały zaczynał od 15- 20 ml. ale za to co 1 godz. - 1,5 godz. więc wiadomo jaka ilość karmień. Za to teraz jest z dnia na dzień lepiej już czasem wciąga 60 ml. czasem 40 ml. no i przerwy są dłuższe nawet 3 godz.

I znowu z pytaniem
jak szybko w nocy przygotowac butelke
wczoraj znowu musialam podac i najpierw przegotowałam sobie wode a potem ją podgrzałamw podgrzewaczu
a może jakies inne sposoby macie

aha i która jest na mieszanym tzn swoim i modyfikowanym
dajecie witaminy d3 plus k bo mi powiedziano , ze jesli ilsc modyfikowanego przekracza 100mnl na dobre to wtedy przechodzi sie tylko d3 bez k

Calineczko ja jestem na mieszanym,a z butelkami radze sobie w nastepujacy sposob : na wieczor przygotowuje butelke 300ml (modyfikowanego),rozrabiam mleczko , chlodze, przelewam w 2-3 mniejsze butelki po ok 100 ml zakrecam i chowam do lodowki.Pozniej jak Kaska sie upomina w nocy to szybciutko na 15 s. do mikrofali ,albo do podgrzewacza i gotowe.Na noc staram sie jej nie dawac mego mleka bo czasami miewa bole brzuszka (zwlaszcza jak mama cos zje co ksiezniczce nie pasuje ;) ) natomiast pierwszy posilek poranny to butla tylko i wylacznie z moim mlekiem odciagnietym wieczorem. Witaminy K nie daje - dostala w szpitalu i drugi raz u pediatry , natomiast D3 codziennie jedna tabletke rozpuszczona w wodzie.

Słońca kochane a jakich firm butelek używacie? Smoczki silikonowe czy lateksowe?
MAm Aventu i zastanawiam się czy kupić jeszcze jakąś:blink:

reklama
Ja mam butelki i smoczki NUK zarowno lateksowe jak i silikonowe,mam tez avent,ale Kasia jakos nie bardzo potrafi z nich pic,mam wrazenie ze lyka za duzo powietrza.

Do góry