skrzat910
żyje dla nowego życia
Dziewczyny czym i dlaczego dopijacie maluszki?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Okolo godzinę po karmieniu daję małemu około 20-30 ml ciepłej wody lub herbatke koperkową HIPP przeznaczoną dla dzieci po 1. tyg. zycia. Zauwazyłam,że maluszek ma wtedy luzniejsze kupki, a zdarzyło sie ze mial takie twarde "bobki" lub "plasteline" i prezył sie wtedy z bólu, a brzuszek cały twardy. Teraz jest ok, tylko siusiu robi czesciej, ale za to kolki znikneły.Dziewczyny czym i dlaczego dopijacie maluszki?
olcia kochana wiem dokladnie co czujesz!To dziewczyny chyba i ja dolacze...
Nigdy bym nie uwierzyla a jednak,Synka karmilam cycem 14mies i faktnieprzespane noce itp ale udalo sie .A tym razem(planowalam piers) tak strasznie boli mnie obkurczanie macicy przy karmieniu ze nie moge wytrzymac,dzis w nocy i wdzien 2 razy prawie zemdlam ,piszczalam i plakalam a to wlasnie przy karmieniu,doszlo do tego ze na mysl o karmieniu ,byla panika,i nie dawalam rady dokonczyc karmienia z bolu.Moj B mnie nie sluchajac poszedl do apteki ,kupil mleko(butelki i sterylizator mielismy -dostalismy w prezencie-w zyciu nie przypuszczalam ze sie przyda) i wytlumaczyl, ze on nie moze patrzec jak sie mecze ze dosc juz sie nameczylam,a moj stres malej tez nie sluzy i podalam jej jeden raz butelke-wypila 50 ml,i spi sloneczko zadowolona (butelka Avent).Niewiem co teraz robic....choc teraz staram sie szukac plusow i fakt z synkiem piersza przespana noc byla po 2 latach ,moze teraz bedzie lepiej.....
olcia kochana wiem dokladnie co czujesz!
nie rob sobie wyrzutów, bo jesli chcesz karmic to ten jeden raz gdy podalas butle to nic w sumie, a jesli dojdziesz do wniosku, ze butla juz na stale to tez bedzie pieknie, bo wazne zebys byla szczesliwa ty i twoje dzecko.
a polozna powiedzial mi cos takiego:
"lepiej butelka podana z miłoscia niz piers ze zloscią"
to znaczy ze jak mama spokojna i bez łez przy karmieniu to i dzidzia spaokojna
powodzenia, pisz jak ci idzie olcia.
piekne słowa"lepiej butelka podana z miłoscia niz piers ze zloscią"
to znaczy ze jak mama spokojna i bez łez przy karmieniu to i dzidzia spaokojna
.