reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy :)

Ja waśnie dlatego nie będę się spieszyć ze zmianą mleka, bo skoro trzeba je rzadziej podawać to pewnie bardziej tuczy:baffled:. Ale skoro lekarz zaleca to co innego. Mój pediatra się na te tematy nie wypowiada, zostawia decyzje matce:szok:. Ciekawe tylko skąd ja mam wiedzieć takie rzeczy:wściekła/y:tym bardziej, że na nutramigenie jestesmy...
Moja też tak robi z jedzeniem, może faktycznie ząbki:confused:

eeeeee:confused::confused::confused::confused: ale jak to matce:confused:
przecież na receptę jest nutramigen i masz powiedzieć lekarzowi, żeby teraz wypisał receptę na 2? bez sensu....nic nie rób - przecież to i tak on zdecydować musi!

pewnie zęby, skoro tak samo robi:tak: zauważyłam opuchnięte trójki obydwie :szok:

reklama
Luuuzna a co twój Aluś już je oprócz mleczka? Bo moja dopiero ziemniaczka (jabłuszko i marchewka na razie odpadły:wściekła/y:) i nie wiem co dalej podać:confused:

Daffi ja nie chciałam przechodzić. Ale kazała...nie ma co się śpieszyć:no: Aluś lubi co 4 godz butlę dostać, a teraz ma mieć 3 posiłki tylko:szok: on nie je tyle stałych:no:

Najlepiej przejść na 2 po 6 miesiącu:tak: zresztą Julka jest na zwykłym mleczku a my na alergicznych...może to ma jakieś znaczenie - nie wiem!

Aluś jest na etapie przechodzenia i jakoś mu to idzie...tylko że mu zębole coś dziś przeszkadzają i jeść znów nie chce:-(rzuca się łapczywie na butlę, a po chwili wypluwa smoczek i w płacz:-(

dokladnie jak ona skonczy 6 miesiac to bedziemy przechodzic na mleczko 2! tylko dopytam pediatry czy stopniowo czy gwaltownie je zmienic!

Lanjaa a dynia z ziemniaczkiem?

Aaaa fakt, o tym zapomniałam. Ale ogólnie nie mam zbyt duzego wyboru, bo te po 4 m-cu w wiekszości są z marchewką, a po 5-cu z mięskiem a my dopiero zaczynamy i chyba na miesko jeszcze za wcześnie. Ostatnio znalazłam jakieś warzywka, juz cała radosna:-), a tu w składzie masło z mleka:wściekła/y:. Załamać się idzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Luuuzna a co twój Aluś już je oprócz mleczka? Bo moja dopiero ziemniaczka (jabłuszko i marchewka na razie odpadły:wściekła/y:) i nie wiem co dalej podać:confused:

No mój je więcej, bo po 5 miesiącu już jest ;-) Ale Ty możesz dawać: jabłko, marchew, morele, brzoskwinie, śliwki, gruszki, banany. Z dań: zupka jarzynowa, kleik ryżowy na gęsto, szpinak z ziemniakami, zupka marchwiowa z ryżem.

Większość jest mało alergizujących ;-)
ale tzreba uważać, szczególnie, że u Ciebie odpadła marchew z jablkiem..a co uczulały??

Luuuzna to ja nie wiem czemu my już na dwójkę. Pielęgniarka dziś była i mi kazała zmienić a my na zwykłym jesteśmy:confused:

To ja już zielona jestem :eek: A dużo je Aluś? Jeśli je sporo, to możesz w sumie...a ja jestem podłamana teraz, bo ten luj mały nie zje tyle obiadku, żeby się najeść :-( A woła o mleko co 4 godziny, bo tak był przyzwyczajony! Tylko mleko go nasyci, a 2 jest bardzo sycąca.

reklama
Moj od paru dni zmniejszyl sobie menu o jedna porcje mleka ale tak w sumie powinien bo na bebilonie napisane ze powinien jesc tak wlasnie:) No wiec je tak:
9 mleko 180
13 mleko 180
16;30 zupka i jak sie nie naje to mleka troche dopija tak okolo 60 ale ostatnio odmowil:)
20 mleko 180
2 albo 3 w nocy mleko 180
staram sie mu dac deserki ale ich nie znosi ale wczoraj dalam swieze jablko i zjadl:)

Do góry