reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

reklama
moj maz ladnie wytlumaczyl mi co znaczy WHO - ludzie ktorzy ingeruja w zywienie dzieci...a matki sie sluchaja
Jesteś niesamowita:-D:-D:-D:-D.Jeśli nic się nie dzieje z maluszkiem jest zdrowe radosne,przybiera na wadze....to tylko tak trzymać:tak::tak::tak:.Konstancja je 7 kaszka 150,11-mleko 150, 15- obiadek około 150, 18- deserek, 21-kaszka 180, 2-3 mleko 150. Więc nie jest tak źle:tak::tak::tak:

My jemy narazie tylko marchewkę 2 posiłki, chyba za szybko wprowadziliśmy nowości,musimy zacząć od nowa. Zresztą chyba mamy rota czy inny robal, więc nawet mleko robię na wodzie z marchewki...
Boję się, że jakbym nie dawała marchewki, to będzie sranie jak malowanie, i tak mamy jakieś 10 kup na dobę, ze 2 porządne reszta małych marchewkowych (taka marchewka zmiksowana, tylko jakby bez wody), no ale masakra ogólnie.

to moja Zuzia tez tylko herbatka zimna a mleko tem pokojowa nie za ciepłe bo nie zje:-D a je w sumie dla mnie mało tak od 2 miesięcy.
5-6h 120 ml mleczka 1 z 3 miarkami kleiku
9-10h 180 ml mleczka tez z 3 miarkami kleiku
13-14h zupka już z mięsem taj max 150ml ( sama gotuje : zageszczam kleikiem albo kasza manna według zaleceń)
ok 17 trochę deserku z pół słoiczka ale nie zawsze nieraz tylko soczek wypije
20h po kapaniu 180 ml albo mniej nieraz kaszki to znaczy mleczko 200ml + 5 miarek kaszki ryżowej albo bananowa albo malinowa i wychodzi zawsze 220ml ale z tego zjada max 180
w nocy ok 2h budzi się to znaczy trochę marudzi i podaje jej wodę, wypija ok 30ml i śpi dalej
W dzień podaje jej herbatkę nadal jabłko z melisa , wypija tak ok 200ml i ok 100ml soczku jakiegoś:)
Kupę robi codziennie nawet o stałej porze bo tak po 10tej przed spaniem o konsystencji gęstej kaszki a kolor to zależy od zupki jaka jadła albo pomarańczowy albo zielony rożnie to bywa:)
co do wprowadzenia mleka następnego to pediatra zaleciła aby się wstrzymać jeżeli Zuzia nie przejawia większego apetytu i albo po 6 miesiącu dopiero albo nawet później;-);-)

U nas roznie z iloscia wypijanego mleczka. Odkad zmienilam butelki z Aventu na MAM Ola lepiej je i ladnie przybiera, teraz zjada srednio ok 130ml 5-6 razy na dobe. Niedlugo zaczniemy tez pewnie jakas marcheweczke podawac, ale sama nie wiem od kiedy powinnam.

Hej dziewczyny tak sie zastanawialam, czy moge malemu kazde mleczko w ciagu dnia zageszczac kleikiem? Mam poprostu wrazenie, ze on sie samym mleczkiem juz nie najada :eek:
Maks zjada 5 do 6-ciu razy dziennie mleczko, rano i woeczorem z kleikiem badz kaszka. Oprocz tego marchewke na obiadek i jabluszko na deserek :tak::tak::tak:
Pozdrawiam

dziewczyny wiecie może czym się różni mleko następne od tego od urodzenia?// Hania niedługo skończy pól roku i zastanawiam się czy zmienić jej mleczko...

reklama
Hej dziewczyny tak sie zastanawialam, czy moge malemu kazde mleczko w ciagu dnia zageszczac kleikiem?
Ja tam do każdej porcji mleka dodaje trochę jakiś kaszki smakowej bo Marcel nie lubi smaku samego mleka ( bez kaszki nie pije)

dziewczyny wiecie może czym się różni mleko następne od tego od urodzenia?// Hania niedługo skończy pól roku i zastanawiam się czy zmienić jej mleczko...
Ja bym zmieniła na te od 6 miesiąca. Dokładnie nie wiem jaka jest różnica miedzy mlekami ale chodzi tu o właściwości odżywcze. Chyba te od 6 miesiąca jest bardziej pożywne ( więcej kalorii i witamin).
Melko matki też się zmienia wraz z wzrostem dziecka wiec te sztuczne starają się jak najbardziej dopasować odnośnie składu do mleka ludzkiego.

Do góry