Madzia_Singh
Kochana PYCHOTKA
Madziu piszesz że karmisz już Simran Humaną2 bo ponoć się nie najadała, ale zaraz też piszesz że jadła max 140ml, i na noc 180ml, to chyba bardzo dobre ilości zjadała, skąd przypuszczenie pediatry że Simran się nie najada i czemu kazał Ci zmienić na mleko które należy podawać po skończeniu 6 mies jak Simran ma dopiero 4mies.?? Dlaczego dokarmiasz Ją w nocy przez sen?? czy domaga się tego?? Płacze?? Przecież piszesz że przez sen, to ja już nic z tego nie rozumiem....
A kupy z Twojego opisu jak dla mnie są normalne, aczkolwiek nie ukrywam że z pewnością dużo za wcześnie zaczęłaś wprowadzać córci inne rzeczy niż mleko, poczytaj sobie o "zespole złego wchłaniania" jak łatwo można uszkodzić dziecku kosmki w jelitach podając zbyt wcześnie nowości, potem właśnie część jedzonka jest wydalana w postaci niestrawionej np, kawałki marchewki która normalnie powinna być strawiona nadając kupce tylko kolor.
W kupce nie ma kawalkow pokarmow...
Pediatra (ktora mnie rowniez prowadzila) powiedziala ze od 5 miesiaca mozna jej mleko nastepne
ona zasypia na noc o 18-19 dlatego kolo 23 daje jej jeszcze butle bo budzi sie i kweka i w brzusiu jej burczy
i znalazlam przyczyne kupek - herbatki wczoraj caly dzien pila wode z glukoza i kupka dzis normalna w kolorze brazowo marchewkowym
Np po zupie si enie najada i za 2 godziny wola jesc...a zupy zjada 200 ml
Szczerze to uwazam ze matka powinna karmic dziecko jak uwaza a nie wedlug tabelek...
W wiekszosci gazet dla mam pisza ze te tabele sa po to zeby dzieci w przyszlosci nie byly uczulone i nie mialy w przyszlosci nadwagi...hm tylko teraz jest wiecej uczuleniowcow...W indiach np ludzie nie wiedza co to uczulenie itd...
Aha a szwagier (lekarz) powiedzial ze im pozniej sie wprowadza tym bardziej dziecko narazone na alergie jest
Ostatnia edycja: