reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

Każde dziecko jest inne wiec nie ma co porównywać, że to zjada tyle a to tyle. Podobnie jest z wagą. Mój mały np ma 4 miesiace i waży ok. 8 kg. Niby dużo, ale wczale nie jest gruby, a co wiecej karmiony jest tylko piersią. od czasu do czasu dostaje sztuczne mleko i codziennie wypija z 2 butelki herbatki.

reklama
mama opowiadala mi ze ze mna takich akcji nie miala...Jadlam az uszy mi sie trzesly a Simran...zrobilam jej o 11 kaszy 180 zjadla 150 a reszte wyrzucilam bo stracila zainteresowanie jedzeniem bo zobaczyla ptaszka na parapecie...teraz spi

U nas też picie tzn soczki lub herbatka o temp pokojowej ale mleczko kaszka i obiadek ciepłe musi być, deserek też może być temp pokojowej.

Tak patrzę ile Wasze dzieci zjadają i mój Alex zjada częściej ale za to mniejsze porcje.

wogole to statystycznie dziewczynki mniej waza niz chlopcy a tak jak patrze na te rozpiski z who to moja np wogole w taki sposob by nie jadla... ona jest jakas dziwna...ustalila sobie wlasny tryb jedzenia i tego sie trzyma

ja statystyk WHO na oczy nie widzialam i zreszta mam to gdzies co oni tam pisza. je ? je przybiera na wadze ?? tak wiec w czym problem

a moj Oliver ma 4,5 m i je jak narazie 150 ml-180ml mleka 5 -6 razy na dobe i po 3 łyzeczki jabłka ,wiecej nie zje bo nie lubi i pluje nim:eek:a ni zupek ani innych deserów nie je,bo ja chce wprowadzac jeden produkt na tydzien mniej wiecej zeby pozniej ewentualnie wyłapac co go uczula a co nie,mleko pije Pepti bo na zwykła mieszanke jest uczulony,wiec w porównaniu do waszych dzieci je sporo mniej,tzn.mleko pięknie wypija ale jezeli chodzo i nowosci to jak pisalam wprowadzam pomału i sie nie spiesze-tu z godze sie z gosiaczek:tak:,niech sie oswoi z łyzeczka chłopak:tak:porcja mleka przed snem zageszczona jest kaszka jabłkowa

reklama
Do góry