reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

Witajcie.
To mój pierwszy post na tym wątku.
Wiem ze już o tym wile razy pisałyście ale jeszcze raz was poproszę, by uaktualnić to na dzień dzisiejszy skoro nasze maluszki podrosły i wprowadzone są jeszcze inne posiłki.
Ile mleka dziennie wypijają wasze szkraby?
Na opakowaniu jest napisane ze powinny wypić 4 x180ml.
U mojego Marcelka to nie wykonalne.
Ma wypija po 150ml. Ale najczęściej po 90-70ml. A zdarza się ( najczęściej z rana ) ze wypije tylko 50ml.
Nie wiem czy on tak mało tego mleka potrzebuje czy może on na razie tak ma bo niedawno co odstawiliśmy pierś. W poniedziałek wybieram się do przychodni by sprawdzić wagę. Ale już się niepokoje ze za mało je. :-(

reklama
Marys u nas to roznie.zalezy na ile glodny ale zauwazylam ze 180ml to raczej nie.NAjczesciej 150 albo i mniej.Tak sie zaczelo jak weszly zupki i deserki.Mniej tez jadl przez upaly i mysle ze dlatego troszke sie przestawil.A Ty juz zrezygnowalas z cyckowania?

Cyca już tylko odciągam i robię kaszkę na nim. Ale Marcel jeść nie chce cycy. A zresztą co mam go zmuszać skor na cycuchu nie przybierał :zawstydzona/y: Szkoda ale co zrobię? Dla idei głodzić go nie będę.

Ostatnia edycja:
Pewnie ze tak-madra decyzja.A moze juz mu przestal wystarczac po prostu.

a jakie mleko mu podajesz?

Ostatnia edycja:
nan1 .
Ale tak się zastanawiam czy nie iść jutro do lekarza bo dziś zauważyłam u małego 4 krosteczki takie czerwone. To może być alergia? Ale ja te mleko podawałam mu już od miesiąca co dziennie na noc. I nic mu nie było.

Jak moj A. mial uczulenie to wygladalo to jak taka kaszka chropowata.Jesli pojdziesz z tym do lekarza to na bank zaleci Wam ten smieciowy Pepti ktory jest ohydny.Moze to nie od mleczka?

Właśnie tak myśle ze może od proszku. Jeszcze jutro go mocniej obserwuje.
On na tylko 4 krosteczki. A może to od tego żelaza co muszę mu podawać.. I tak myślę że może przez to żelazo i apetyt ma słabszy.

reklama
kurcze nie wiem
odkad je warzywka robi takie kupki takie jak dorosly ciemnozielono-brazowe z przswitami marchewkowymi
brzuszek ja nie boli..nie ma zaparc. dopajalam ja herbatkami...od wczoraj dopajam ja woda z glukoza...zobaczymy jak bedzie jutro...
alergii i\tp nie ma
moze za duzo zelaza w mleku?? lekarz stwierdzil ze to przez wit d kazal odstawic...odstawilam i tak samo
kurcze nie wiem co grane

Do góry