reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

bluebell no to mogłas w sumie wrócic do tego bebilonu ha skoro mu służyło,bo pepti to hydrolizat dla dzieci z alergią,moj starszy synek pił to mleko_Oliver natomiast po piersi przeszedł na Bebilon 1 i było ok,az do dzisiaj kiedy to pare dni temu zachciało mi sie eksperymentów z Bebiko:wściekła/y:widać to mleko nie dla niego i dlatego zostajemy w dalszym ciągu na Bebilonie)tutaj to nazwa sie Aptamil

reklama
kochana moze i moglam ale lekarka stwierdzila ze jesli on ma sklonnosci do alergii to lepiej niech bedzie na pepti.Poza tym chodzi tez o koszt--tygodniowo pptrzeba nam 3puszek mleka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

bluebell a czy któres z was ma alergie? pytam z ciekawosci ,bo ja mam trzech synow-i tak najstarszy 5-latek nie miał/mnie ma alergii na nic,młodszy Kubuś-prawie dwulatek miał alergie na białko mleko krowiego i karmiąc go piersia musialam byc na rygorystycznej diecie a potem pil wlasnie Pepti a Oliverek ładnie toleruje własnie Bebilon 1 a na 100 % pewna jestem ze od Bebika pogorszyła mu sie skórka:wściekła/y: zła jestem na siebie okrutnie:baffled:nic to od jutra znowu Bebilon wchodzi i nie bede juz eksperymentowac..w sumie drogie te mleka w Pl z oznaczeniem Ha,ja mam dwie puszki Nan Ha 2 jakbys chciala -moge ci wysłac ,pokryje koszty ,mam tez butle Lovi i smoczki do nich,oraz Nuby dwie do mleczka ze smoczkami,w stanie bdb-jeśli ,moze znasz kogos z otoczenia komu mogło by sie to przydać:confused: oddam za darmo

dzieki dziuneczka!!!!my na razie zaopatrzeni po uszy we wszystko wiec dziekujemy:-):-)
a co do alergii to ja jestem uczulona na wszystko wlacznie z jedzeniem (marchew,wszystkie owoce pestkowe,banany,ziemniaki,cielecina bla bla blaaaaa).a m. to asmatyk wiec wiadomo:baffled:

bluebell no to faktycznie ,mały ma byc po kim obciążony:-(to może i lepiej ze pije Pepti,kiedys wyrośnie ze skazy:tak:moj pił Pepti do roczku a moze nawet ciut dlużej i nabiału zero:baffled:jak miał 15 m odrzucił mleko całkowicie-pił juz wtedy Nan ha2 i od tamtej pory tylko je serki i jogurty bo lubi:tak: Rozeznaj sie moze ktos jest potrzebujący ,spodziewa sie dziecka a nie ma najpotrzebniejszych rzeczy jeszcze... A z jakich butli pije Alex?i czy je juz cos innego niz mleko? ja jeszcze nic nie wprowadzalam nowego,pije mleko z kleikiem/kaszka jabłkowa,i herbatke ale malutko moze 50 ml na cłay dzien

od tygodnia zupke jarzynkowa,troche bylo kaszki bobovity bananowej ale wyskoczyly krosteczki no i jabluszko
a uzywamy aventu i canpola
herbata to tez wrog publiczny !!

Dziekuje wszystkim Mamom za rade. Iza Mirka wypija teraz po 60- 80ml, daje jej winogrona z melisa i rumiankiem lekko rozcieńczone i wczoraj próbowałam napój winogrona z maliną, ale mocno rozcieńczony. Od razu jakaś taka żywsza się zrobiła:szok::-D

reklama
Witam,
dziewczyny jakie owoce juz podawałyście swoim pociechom?
Bo ja daje małemu jabłuszko i chetnie wprowadziłabym jakis inny owoc, ale nie wiem jaki:zawstydzona/y:

Do góry