reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe maluszki

reklama
W dalszym ciagu wypija uparcie 80ml na noc i 120 wylewam:eek: doslownie co do mililitra! rano roznie bywa, dzisiaj wypila 160ml wiec ladnie ale z tym jedzeniem wieczornym mnie stresuje:eek: z mlecznych posilkow je jeszcze 150 kaszki w poludnie. To nie za malo mleka na dobe?:confused2:

Moja zjada 3 posiłki mleczne na dobę. Czasem wyjdzie 300, czasem 450ml.
Także myślę,że nie musisz się stresować. Mała lubi Sinlac (możesz u swojej spróbować, bo zawiera wszystko, to co w mleku, tylko jest dla alergików), je zupki i deserki. Kolega farmaceuta mnie pocieszał,że ten wiek tak ma. Może jeszcze wrócić do butli. Jego córka od 6 do jakiegoś 9 miesiąca nie jadła wcale mleka,a teraz ma 3 latka i tylko mleko:)

Moja zjada 3 posiłki mleczne na dobę. Czasem wyjdzie 300, czasem 450ml.
Także myślę,że nie musisz się stresować. Mała lubi Sinlac (możesz u swojej spróbować, bo zawiera wszystko, to co w mleku, tylko jest dla alergików), je zupki i deserki. Kolega farmaceuta mnie pocieszał,że ten wiek tak ma. Może jeszcze wrócić do butli. Jego córka od 6 do jakiegoś 9 miesiąca nie jadła wcale mleka,a teraz ma 3 latka i tylko mleko:)
Od 5 m-ca dawalam jej sinlac na mleku modyfikowanym (daje Humane) i ciagnela z butelki ale juz nie chce wiec daje lyzeczka kaszke Humany. Sinlac dodaje do owocow zeby bylo bardziej syte. Z butli pije tylko "czyste" mleko, jak dodam cos to pluje:eek:

:-)tzn opakowanie widziałam, tylko chciałam widzieć czy to jest bardziej jak kaszka ryżowa czy bardziej jak mleczko modyfikowane:tak: Ale mówisz że można to zrobić jako kaszkę? A to jest słodkie? Bo widzę że Wasze dzieci to bardzo lubią:tak:

to jest bardziej jak kaszka, mój wciąga porcję w 2 minuty :) akurat daję mu z butli bo na wieczor nie chce mi się łyżka machać i on już taki rozmarudzony ale myslę że postaramy się szybciej to dawać nie przed spaniem i wtedy łyżeczką, a inne rzeczy pijemy z niekapka aventu no a zupki i deserki oczywiście łyżeczką

reklama
:-)tzn opakowanie widziałam, tylko chciałam widzieć czy to jest bardziej jak kaszka ryżowa czy bardziej jak mleczko modyfikowane:tak: Ale mówisz że można to zrobić jako kaszkę? A to jest słodkie? Bo widzę że Wasze dzieci to bardzo lubią:tak:
Jak kaszka:tak: jest slodkie i pyszne, mi bardzo smakuje:tak:

edit: powtarzam sie, dziewczyny juz napisaly :)

Do góry