reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe maluszki

Mojej też bardzo smakuje i tak jak Mola twoja moja też pluje jak w butli jest coś innego niż samo mleczko :-). Więc Sinlac czy kaszka tylko łyżeczką.

reklama
Czy ktoras z Was moze juz w ogole nie podaje butelki???
Bo moje dziewcze wlasnie chyba z butelki nie chce pic...wiec wzielam ja sposobem
Zrobilam mleko ,wpila 80 ml. wiec drugie 80 wymieszalam z kleikiem i zjadla wszystko,wiec wyszlo mi,ze o 14:30 zjadla 160 ml. mleka:-)
Rano wypila 120 ml. wiec pozostale 40 wymieszalam z musli(mam takie musli z hippa na dzien dobry,bardzo dobre,az mi smakuje ;) ) co prawda duzo nie zjadla ale z 15 lyzeczek wciagnela i caly sloiczek obiadu z bobovity o 12.

I tak sie teraz zastanawiam czy wieczorem po kapaniu nie podac jej zarelka lyzeczka?? tylko czy to moje dziewcze bedzie chcialo jesc?:dry:
Sprobuje:tak:

Czy ktoras z Was moze juz w ogole nie podaje butelki???
Bo moje dziewcze wlasnie chyba z butelki nie chce pic...wiec wzielam ja sposobem
Zrobilam mleko ,wpila 80 ml. wiec drugie 80 wymieszalam z kleikiem i zjadla wszystko,wiec wyszlo mi,ze o 14:30 zjadla 160 ml. mleka:-)
Rano wypila 120 ml. wiec pozostale 40 wymieszalam z musli(mam takie musli z hippa na dzien dobry,bardzo dobre,az mi smakuje ;) ) co prawda duzo nie zjadla ale z 15 lyzeczek wciagnela i caly sloiczek obiadu z bobovity o 12.

I tak sie teraz zastanawiam czy wieczorem po kapaniu nie podac jej zarelka lyzeczka?? tylko czy to moje dziewcze bedzie chcialo jesc?:dry:
Sprobuje:tak:

Moja zjada 2 razy z butli od 250 - 400ml na dobę.
Potem deser, obiad, kaszka ze 150, tyle że ja robię kleik na mleku z jakimś owocem, ale kaszy też lubię. Ni i na kolację Sinlac:)
Więc mleka wychodzi od 350 - 450 na dobę:)

dzięki dziewczyny za opinie o sinlacu:tak: to ja w taki razie też go zakupię, tylko muszę jechać do sąsiedniego miasta bo u nas takich cudów nie widziałam:-D

te pree na mleku to może w miarę zjadliwe bedzie ale jak kiedyś na wodzie zrobiłam to ochydztwo!!!

Hej mamuśki!!!
I jak tam jedzeniowo u Waszych kruszynek?
U nas nastepująco:
Rano (po przebudzeniu) mleko ok. 200ml
9:00 - deser (jogurt lub kleik z owocami) ok. 150ml
12:00 - obiad - ok. 200ml
15:00 - mleko ok. 200ml
18:00 - kaszka 180ml
21:00 - mleko ok. 150ml
I do picia herbatka 100ml.

Moja mala:
Rano o 7:30 mleko zageszczone musli 160 ml.(podaje lyzeczka)
okolo 12 obiad-200 ml.
15 mleko zageszczone kleikiem (tez lyzeczka)
17 jakas kaszka z owocami
19:30 grysik(lyzeczka :) je tylko lyzeczka...z butli juz nie pije wcale)
I herbatki tez nie pije,bo nie chce
Na takim menu w 3 tyg. przybrala ponad 400 gram.:)

Ostatnia edycja:
reklama
Moja mala:
Rano o 7:30 mleko zageszczone musli 160 ml.(podaje lyzeczka)
okolo 12 obiad-200 ml.
15 mleko zageszczone kleikiem (tez lyzeczka)
17 jakas kaszka
19:30 grysik(lyzeczka :) je tylko lyzeczka...z butli juz nie pije wcale)
I herbatki tez nie pije,bo nie chce
Na takiej diecie w 3 tyg. przybrala ponad 400 gram.:)

To świetnie!
Dużo gęstych rzeczy je i pewnie gluten też, bo to "tuczy".
400 gram to dużo. Moja gdzieś też tak przybiera.
Nie ważyłam jej od jakiegoś miesiąca. Trza chyba sprawdzić wagę:DDD
No, ale gratuluję karmienia łyżeczką.
Ja tego nie lubię robić zbytnio...Bo Mania pluje, bawi się przy tym i wygłupia.
Cała potem umazana i mam furę prania. Z butli pije 3 razy dziennie póki co a 3 posiłki je łyżeczką...A i tak to dla mnie najmniej ulubione zajęcie...Coś jak zmiana pieluchy:p
Już nie mogę doczekać się jak sama będzie jadła:)))

Do góry