no ja bym chyba na zbity pysk wywaliła a tolerancyjna jestem w kwestii alko ale mój to raczej by wiedział żeby sie pokazywać mi w takim stanieJa jestem może dziwna, ale nadal nie czaję tej tradycji chlania zazwyczaj na umór w dniu narodzin dziecka i często ojciec nawalony do szpitala idzie potem... No nie rozumiem. Tutaj kurde dziecko, tutaj kobieta zmęczona itd... No nie.
Przykro mi.
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Olce chodzi o odciagniete mleko, ktore jak postoi dłużej to pachnie takimi mydlinami albo wymiocinami. W smaku jest dobre, ale nie każde dziecko złapie. Zwlaszcza jeżeli po drodze postoi w lodówcr albo w zamrazarce (mleko, nie dziecko). Takie rozmrozone mleko częśc dzieci odrzuca.Jesteś kp I nie chce pić?
Aaaa. No u mnie problemu nie było, ale u znajomej np już tak. Też nie chciało pić odciągniętego. Tak że bardzo różnie może być, @darianna1Olce chodzi o odciagniete mleko, ktore jak postoi dłużej to pachnie takimi mydlinami albo wymiocinami. W smaku jest dobre, ale nie każde dziecko złapie. Zwlaszcza jeżeli po drodze postoi w lodówcr albo w zamrazarce (mleko, nie dziecko). Takie rozmrozone mleko częśc dzieci odrzuca.
Roseny
Pierwsze pytanie, czy w ogole dziecko bedzie chcialo odciagniete mleko picNo właśnie ja mam takich znajomych co co okazja urodziny, itp to się zmieniają, raz ona pije, raz on, a jak jakaś grubsza okazja typu wesele to zostaje z babcią albo nawet znajomymi a oni lecą oboje... Ale mała od początku na mm.
A wracając do tematu odciągania: jak np. jestem gdzieś dalej, dłużej na spacerze, nie pod blokiem, powiedzmy 3h, jest zima, jestem opatulona, nie ma jak wyciągnąć cycka, czy w takich sytuacjach takie odciągnięte w jakimś termosie się nie sprawdzi? Bierzcie na mnie poprawkę, nie mam doświadczenia, tylko analizuję różne sytuacje i chce się poradzić
A drugie, ja bym zima na 3h nie wyszla
Też byłam kiedyś tolerancyjna, ale mi się zmieniło, odkąd widzialam jak ludziom może odwalić po alkoholu i też odkąd mam dziecko, nie dopuściłabym kogoś po alkoholu do dziecka.no ja bym chyba na zbity pysk wywaliła a tolerancyjna jestem w kwestii alko ale mój to raczej by wiedział żeby sie pokazywać mi w takim stanie
olka11135
Jesteś kp I nie chce pić?
Nie. Wypije z piersi, ale nie w żadnej innej formie.
Ani z butelki, ani z kubka, ani ciepłe, ani zimne, ani w pokojowej - weźmie łyka i więcej nie chce
Lady Loka
No to nie rób planówmam tego świadomość dlatego napisałam, że dziecko zweryfikuje te plany
Znowu będzie, ze strasze czy coś, co nie jest prawdą, ale ja mialam takie wizje, ze zapakuję mlodego w gondolę i pół dnia mnie nie będzie w domu, a okazało się, że po pierwsze co 2h laktator, a po drugie mlody gondoli nie lubił i w sumie dopiero jak usiadl to spacery zaczęly być spoko.
Urodził sie w lutym 2023, a dopiero w tym roku w wakacje robilismy dłuższe wycieczki.
Na początku dziecko nie trawi kofeiny. Nie podam źrodeł, bo ich nie mam, wykopalam to jak sama rozkminialam kawę.a jak Wy podchodziłyście do picia kawy? Piłyście?
Po 3m już normalnie piłam, 1-2 dziennie.
reklama
olka11135
Zgadzam się z Lady Loka, musisz zobaczyć jaki Ci sie trafi bobas.
Ja miałam pierwsze dziecko takie, że super spało w wózku i kochało spacery, ale musiałam chodzić - żadne kawiarnie knajpy. To było 13 lat temu więc zimy takie -20, śnieg po pas - on zawinięty jak eskimos, ja też i 3h łażenia po tym mrozie
Ale potem już jego siostra nie przepadała za spacerami, a jego najmłodszy brat nienawidzi spacerów - obstawiam że jakbym policzyła to nie wiem czy przez te 10-11 miesięcy co ma (10.5 dokładnie) łącznie byliśmy na spacerze chociaż 3h
Ja miałam pierwsze dziecko takie, że super spało w wózku i kochało spacery, ale musiałam chodzić - żadne kawiarnie knajpy. To było 13 lat temu więc zimy takie -20, śnieg po pas - on zawinięty jak eskimos, ja też i 3h łażenia po tym mrozie
Ale potem już jego siostra nie przepadała za spacerami, a jego najmłodszy brat nienawidzi spacerów - obstawiam że jakbym policzyła to nie wiem czy przez te 10-11 miesięcy co ma (10.5 dokładnie) łącznie byliśmy na spacerze chociaż 3h