reklama
o rety naprawdę przez te świeta nie bywałam tu prawie wcale mi mam takie zaległości,ze szok!Tamarunia...po pierwsze nie pisałam,ze jakiś muzłumański w tym sensie,ze mało ważny...po prostu moja siostra wzięła go w Tunezji,ona jest z Polski,on z Algierii i podobno jak będą chceli byc małżeństwem to będzie musiała wziąc jeszcze raz tam u niego..no i oczywiście jakiśtam cywilny gdzies tylko,że nie wie jeszcze czy w Polsce,czy w Algierii...nie jest Muzłumanką i mam nadzijeję,ze nią nie zostanie,chociaż owszem bardzo interesuje się tą wiarą,zwłaszcza,że jej już Mąż stosuje się do wszystkiego co tam napisano....zresztą nie będę się rozpisywała,bo nie chcę Cię urazic,a czuję,ze zaraz napisałabym coś lekceważącego...co do ślubu Kropecka to ja też nie wierzę w Boba,w kościół i inne te wszystkie pierdoły...mój mężulek niestety tak,dlatego nigdy nie rozmawiamy na ten temat,bo nie moze mnie słuchac,Ewa jest ochrzczona,bo nie chcę,zeby czuła się jakaś inna od dzieci z którymi się koleguje,nie ma dziewczynki,która nie chciałaby iśc do komunii,więc tak czy siak przyjęłaby chrzest,ale nie zamierzam opowiadac jej bajek o jezusie,bogu i innych tego typu pierdołach,bo byłabym nieuczciwa...moi rodzice mieli problem ze ślubem kościelnym,bo mój tata nie ma ani komunii,ani bierzmowania,ale w końcu trafili na ksiedza,któy myśląc,ze mój Tata jest niewierzący zaproponował im własnie takie rozwiązanie jakby tylko moja mama była katliczka...no nieważne ja obiecałam mojemu mężulkowi,ze jak urodzę to weźmiemy ślub)a co do materacyków to już gdzieś pisałam,że ja wszędzie czytałam,ze najlepszy jest kokosowy...ja miałam taki dla Ewy,jest dobry,bo jesttwardy i naturalny,ale ponoc moze uczulac,na szczescie ja nie miałam z tym problemu...lilith brzuszek imponujący naprawdę przeżyłam szok!!!!wyglądasz prześlicznie))))))
T
Tamarunia
Gość
Biedronka, chcialam cos napisac madrego, ale w sumie, kurcze to jej sprawa, czy bedzie muzulmanka czy nie, ja jestem i dziekuje Bogu (z reszta nie tylko ina stoi przed takim wyborem) znam wiele dziewczyn, ktore juz sa muzulmankam , a nie mowia rodzinie, bo sie boja odrzucenia z ich strony, a sami nie sa praktykujacy w zadnej wierze i szczerze?wspolczuje tym dziewczynom, bo chca byc szczere wobec rodzin, ale sie boja, jak pisalam wyzej.
A co do slowa "jakis"to faktycznie chyba nie wyczulam intencji, a zdaje sie malo obrazalska jetsem ;D A jesli chodzi o wypowidzidzi na temat muzulman?oj ja juz sie przyzwyczailam, z tym ze zawsze sie okazuje, ze te wypowiedzi na nie to tak naprzwde nie udezaja do Islamu, a do kultury panstw, wywodzacych sie z nich ludzi, bo co mozna Islamowi zarzucic?Zarzucic cos zlego mozna tylko ludziom, ktorzy znieksztalcaja religie i jej praktykowanie.
A tak w ogole to po to forum jest , zeby wypowidac swoje zdania, dyskutowac, dzielic sie info, poszerzyc swoja wiedzewiec jak najbardziej chyba mozna sie wypowidac na rozne tamaty
A co do slowa "jakis"to faktycznie chyba nie wyczulam intencji, a zdaje sie malo obrazalska jetsem ;D A jesli chodzi o wypowidzidzi na temat muzulman?oj ja juz sie przyzwyczailam, z tym ze zawsze sie okazuje, ze te wypowiedzi na nie to tak naprzwde nie udezaja do Islamu, a do kultury panstw, wywodzacych sie z nich ludzi, bo co mozna Islamowi zarzucic?Zarzucic cos zlego mozna tylko ludziom, ktorzy znieksztalcaja religie i jej praktykowanie.
A tak w ogole to po to forum jest , zeby wypowidac swoje zdania, dyskutowac, dzielic sie info, poszerzyc swoja wiedzewiec jak najbardziej chyba mozna sie wypowidac na rozne tamaty
T
Tamarunia
Gość
zgadza sie, a wiec jesli chodzi o brzuszek, to mi stanal w miejscu, a w ogole od 4dni fasola jest malo ruchliwa i ie martwie, ale przeciez 4dni temu mialam usg i wszystko bylo dobrze(od czasu usg fasola stala sie taka nieruchliwa). Zastanawiam sie nad kupnem takiego urzadzenia, ktore sluzy do sluchania serduszka i w ogole tego, co sie dzieje z dzieckiem, z dwiema sluchawkami, co umozliwia sluchanie mamie i tacie. Przestalabym sie matwic, jakbym codziennie slyszla fasole...
Fajny taki sprzęt do słuchania maluszka. Też bym chciała takie cudo, ale troszkę szkoda mi kasy na takie coś. Wolałabym już za te pieniądze kupić coś już dla maluszka.
Ale jezeli zwiększy sie twój komfort i poczucie że z dzidzią jest ok to chyba watro :
Ale jezeli zwiększy sie twój komfort i poczucie że z dzidzią jest ok to chyba watro :
nie wiem czy oglądacie na tvn style "narodziny" własnie była taka parka,która straciła bliźnieta i teraz kupili właśnie sprzęt do słuchania serduszka))podobno stetoskop wystrczy,ale ja nigdy szczerze mówiąc nie uslyszałam
Biedronka jutro jest!!!! ja ogladam i bardzo lubie!!!
ja mam stetoskop i powiem wam ze tatus slyszy pieknie serducho ja nie ja doskonale slysze moje i moj puls itd i to zaglusza mala ale jej ruchy czuje!
Tamarunia wiesz moja mala tez ostatnios ie mniej ruchliwa zrobila do tego dostalam tych boli co wam pisalam...wczoraj na usg okazalos ie ze sie obrocila glowka w dol i dlatego....jak kopie nozkami to w srodek i wtedy czasem tylko cos zaboli a jak na zewnatrz brzuszka to tylko lapkami i to znacnzie slabiej czuc!!! w dzien malos ie wierci (straszny spioch chyba) ale jak ide spac to wali i wali cala noc....nic sie nie martw!!!napewno jest dobrze!!
ja mam stetoskop i powiem wam ze tatus slyszy pieknie serducho ja nie ja doskonale slysze moje i moj puls itd i to zaglusza mala ale jej ruchy czuje!
Tamarunia wiesz moja mala tez ostatnios ie mniej ruchliwa zrobila do tego dostalam tych boli co wam pisalam...wczoraj na usg okazalos ie ze sie obrocila glowka w dol i dlatego....jak kopie nozkami to w srodek i wtedy czasem tylko cos zaboli a jak na zewnatrz brzuszka to tylko lapkami i to znacnzie slabiej czuc!!! w dzien malos ie wierci (straszny spioch chyba) ale jak ide spac to wali i wali cala noc....nic sie nie martw!!!napewno jest dobrze!!
To albo ja jestem taka wrazliwa od srodka albo moja niunia taka silna.
Wczoraj przez 2 godziny sie skrecalam i nie moglam zasnac, bo mnie ciagle w nerki czy cos z tylu kopala - musze przyznac, ze bylo to dosc nieprzyjemne. Uspokoila sie ok. 3 nad ranem kiedy jej puscilam 3 razy pod rzad ta kolysanke (bo raz nie pomoglo ). Moze po tych 3 razach usnela Przynajmniej mam na nia taki sposob, bo niestety zadne obracanie sie moje nie pomagalo.
Wczoraj przez 2 godziny sie skrecalam i nie moglam zasnac, bo mnie ciagle w nerki czy cos z tylu kopala - musze przyznac, ze bylo to dosc nieprzyjemne. Uspokoila sie ok. 3 nad ranem kiedy jej puscilam 3 razy pod rzad ta kolysanke (bo raz nie pomoglo ). Moze po tych 3 razach usnela Przynajmniej mam na nia taki sposob, bo niestety zadne obracanie sie moje nie pomagalo.
reklama