reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BRZUSZKI!! (MAJOWO/KWIETNIOWE)

reklama
witam was wszystkie, ja tylko na chwilke. Muszę wam tylko powiedzieć, że jakieś pół roku temu weszaw prawie kościelnym taka "ustawa" że ksiądz nie może odmówić chrztu dziecka.

Lilith tak wogóle niedaleko nas tzn w Ligocie, chrztu udzielają zakonnicy i zupełnie za darmo. NIe robią żadnych problemów ze ślubami, chrzcinami itd. wiem bo mojej koleżance w żadnym kościele bo miała nieślubne dziecko. Podobno jest niesamowita atmosfera i piękna bazylika. :)

Ja tez bralam konkordatowy. Jestem wierzaca, praktykujaca i jak mowilam, koscielny byl dla mnie prawdziwym SLUBEM. Papierki to tylko panstwowa formalnosc...
ale pewnie, ze kazdy ma prawo wybierac
a jesli chodzi o chrzest, to musicie znalezc jakiegos madrego ksiedza i on na pewno zrozumie Wasza sytuacje.

Brzuszek z 23 grudnia czyli koniec 21 tygodnia

choinka82vz.jpg

Fajniusi brzuch Julienx :)
Moj naprawde przestal rosnac. Szczegolnie jak leze, to sie nie naciaga w dol i na boki tylko w srodku sie wszystko przemieszcza, zeby sie niunia miescila hihi
Zobaczymy jak bedzie dalej. Dobrze, ze mialam usg w szpitalu i wyszlo tam, ze malenstwo rosnie, bo ja bym sie juz martwila tym, ze brzuch przestal rosnac :> Eh, ale nerwus ze mnie ;)

Julinex - brzuszek rośnie jak na drożdżach :)

Lilith ta bazylika to katowice - Ligota ( za Piotrowicami) - fajnie tam jest. My mieliśmy tam brać ślub kościelny (nikt nie chciał nam dać :p ) naprawde fajna atmosfera. Zupełnie inne podejscie, bardzo różniące się od księży.

Ja będę robiła chrzciny najprawdopodobniej jak mała będzie miała roczek.

A tak wogóle to suwaczek skoczył mi na 6 miesiąc. :laugh:

reklama
Do góry