reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BRZUSZKI!! (MAJOWO/KWIETNIOWE)

okropnie szybko, wogóle ten czas tak gna do przodu że boję się o wszystkie zakupy dla malucha :)

reklama
Wg OM tez w piatek niby wczodze na 7 miesiac, tyle ze ja tak nie licze bo wg mnie i wg Usg dzidzius powinien sie urodzic ok 20 maja a nie 12. No ale zobaczymy. I tak urodzi sie kiedy zechce ;) :)

ja licze podobnie jak gluszek:):)
heeh my sie tym liczeniem motamy a dzidzia liczyc nie umie a sama zadecuduje kiedy hehe

helunia - widocznie lekarz coś ci namiaszał. Oblicz sama ciąża trwa 280 dni od okresu miesiączki.
Mi na początku też tak lekarz namieszał, ale na następnej wizycie poprawił mi ( jak mu pokazałam)

Tez mi się Helunia wydaje ze to nie możliwe - no bo jak to tak?
Dodaj sobie do pierwszego dnia ostatniej @ 40 tygodni i ci wyjdzie dzień porodu (albo dodaj tydzień i odejmij trzy miesiące - tak będzie szybciej a na to samo wychodzi).
Np. ja - ostatnia @ 22 VIII czyli dodaję tydzień - 29 VIII i odejmuje 3 miechy -29 V - widzisz zgadza się. Potem sobie odjemij od tej daty dwa tygodnie i dodaj dwa tygodnie - czyli w tym czasie możesz urodzić.
Ja się szykuję na poród od 10-15 maja i licze (mam taką nadzieję) że urodzę do 5 VI (nie później)
Masz rację Czarownica - dzidzia i tak wyjdzie kiedy będzie chciała (oby nie przed 37 tygodniem). Popatrz sobie na listę styczniowych dzidziusiow- prawie wszytkie urodziły się przed terminem :)

dsc009343mz.jpg

pomyliłam tematy i gdzie indziej wkleiłam brzusio sorry za to ale moje myślenie ostatnio oj ciężkie ;) ;)
będziecie musiały dziewczyny oglądać mój brzusio w dwóch tematach sorry ;)

o jest i tutaj brzusio, a ja juz sie domagalam tam wyzej brzusia na tym watku ;D
fajny fajny brzusio!!!!!a jakzeby inaczej!

reklama
No i ja widze:) Ale pileczka:):)
Moj ma 104 cm nadal choc wczoraj jak bylam w Silesi to jak chcialam wyjsc nie moglams ie zapiac w moja ostatnia kurtke...troszke sie martwie bo maja przyjsc mrozy a ja jeszcze jestem chora:(:(:(

Do góry