reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BRZUSZKI!! (MAJOWO/KWIETNIOWE)

reklama
mi do glowy nie przyszlo, zeby sie zmierzyc, no ale z ciekawosci, wyjelam centymetr i...109 w pasie. ojoj, niezle,ciekawe jak za tydzien bedzoie???
Abryz swietne zdjecie!!uwielbiam takie!!!brzusio z rodzenstwem!!super!!

śliczne brzuszki dziewczyny.
powiedzcie mi jak liczycie- czy 27 tydzień to już 7 miesiąc Czy dopiero jak się skończy i zacznei 28 to jest 7 bo już się pogubiłam.

głuszek pisze:
powiedzcie mi jak liczycie- czy 27 tydzień to już 7 miesiąc Czy dopiero jak się skończy i zacznei 28 to jest 7 bo już się pogubiłam.
ja do swoich obliczen stosowalam zasade ze miesiac ma 4,5 tygodnia wiec VII miesiac zaczyna sie po skonczeniu 27 tygodnia
a za dwa dni zaczne mieiac VIII (skonczone 31,5 tygodnia czyli 31w4d)

Mi naj łatwiej jest policzyć do daty przewidzianego porodu. Poród 25 maja, więc 7 miesiąc zacznę 25 lutego. I wtedy łatwo obliczyć, który to dokładnie będzie tydzień ciąży.

Sliczne brzucholki!
Ja liczę ,że po skończonym 27 tygodniu zaczyna sie 7 miesiąc, czyli u mnie za 5 dni :)

No tak.... A ja zawsze liczyłam tak:
Ostatnią @ miałam 22 VIII czyli każdego 22 zaczynam nowy miesiąc (zostają mi wtedy tydzień dodatkowy - bo termin mam na 29 - czyli to taki zapasowy tydzień, hihi) Jakoś mi tek wtedy te miesiące szybciej lecą.
Czyli 22 Ii jest za dwa tygodnie  - wypada, że w połowie 27 tygodnia zacznę 7 miesiąc.
CZYLI OSTATNIE DWA TYDOGNIE II TRYMESTRU (Jezu jak to szybko zleciało - czy wam też tak szybko?)

reklama
Do góry