reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki majówek:)

Wiem. Jestem w tej grupie. [emoji6]
Póki co tylko mój ginekolog mnie badał i on uważa, że mięśnie mi się już same zeszły po poprzedniej ciąży. (Na początku była masakra). Tylko w okolicy pępka mam "dziurę", ale bez przepukliny.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez.Ale tylko czytam i przygotowuje sie psychicznie.Po porodzie ide do fizjoterapeuty i zobaczymy co bedzie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kobiety, które mają rozstęp mięśni prostych brzucha (np.po ciąży) mogą wyglądać jak w permanentnej ciąży.
Często jedynym ratunkiem jest operacja.

Dlatego lepiej nie komentować.
One mają ogromne kompleksy, a często to są szczupłe osoby.
Sama mam taki rozstęp, ale na szczęście póki co niewielki. Nie wiem jednak, czy po ciąży nie będzie gorzej i czy sama też nie będę wymagać operacji.

To tyle z off topu. Kończę już. [emoji6]

A to nie przypadkiem po cc jest tak? Wlasnie ja widuje duzo szczuplych dziewczyn z brzuszkiem którego nie moga się pozbyc. Jest tego jakas przyczyna czy na kogo padnie ?

no właśnie, ciekawe dla czego tak jest. Moja przyjaciółka, zawsze szczuplutka i wysportowana, od 100 lat chodzi na fitness i dalej to robi. Urodziła dziecko juz 9 lat temu, miała cc i nie może się pozbyć brzucha...Nie wiem ile w tym prawdy, ale ponoć po cc tak jest. No i niekiedy kobiety robią błąd bo noszą te pasy po prodowe, które osłabiają mięśnie.

A to nie przypadkiem po cc jest tak? Wlasnie ja widuje duzo szczuplych dziewczyn z brzuszkiem którego nie moga się pozbyc. Jest tego jakas przyczyna czy na kogo padnie ?

Nie.
To jest po ciąży.
Rodzaj porodu nie ma znaczenia.
Prędzej stan mięśni.
Jeśli ktoś jest bardzo wysportowany i ma mocne silne mięśnie, to ma niestety większą szansę na rozejście. Kresa biała nie wytrzymuje, bo silne mięśnie się nie rozciągają.

Nie.
To jest po ciąży.
Rodzaj porodu nie ma znaczenia.
Prędzej stan mięśni.
Jeśli ktoś jest bardzo wysportowany i ma mocne silne mięśnie, to ma niestety większą szansę na rozejście. Kresa biała nie wytrzymuje, bo silne mięśnie się nie rozciągają.

No tak, masz racje, ale też wiele kobiet po cesarce ma taki brzuch- ale topewnie z innego powodu

Chyba nie po cesarce. Myślę ze to zależy od predyspozycji kobiety. Ja jestem po cesarce i brzuch płaski. Kuzynka też miała cesarke i też brzucha nie ma. Ale wszystko można wypracować. Koleżance po urodzeniu został mega wielki brzuch po pół roku się jak pytali czy znowu jest w ciąży. Po 6 latach się wzięła za siebie zaczęła ćwiczyć i teraz brzuch ma całkiem płaski.

Ja przed pierwszą ciążą już miałam brzuszek.
Płaski to ja miałam z 15 lat temu, jako dwudziestoparolatka. [emoji6]

Myślę, że cc nie ma znaczenia.
Znam dziewczyny po cc, mające figury modelek i znam takie z brzuszkami po sn.

1476775369-lztcmo.jpeg

No to wstawiam moj - zdjęcie z wczoraj, czyli 10 t 6 d.
Rano jest bardziej płaski, ale już w ciagu dnia robi sie mocno zaokrąglony :)

reklama
pauli_ne Ten nick towarzyszy mi na wszelkich możliwych portalach, itd, wiec i tutaj jest :). Tak od zawsze mówił na mnie moj narzeczony no i zostało. Chociaz przypuszczam, ze za kilku tygodni/miesięcy bedzie pasował jak ulał :)

Do góry