reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brzuszki lipcówek :)

Mi za to tak [emoji14] gdzie Ty miescisz te maluszki? Brzuszek pięknie ciążowy ale powiedz, już pepek wystaje tak wcześnie? Macica przecie niżej jest. Czy źle widzę?
Wiesz Lilith, że akurat dziś spytałam mojego gina gdzie mam dno macicy to mi powiedział , że w połowie pępka. Pytałam bo mnie pępek boli i prawdopodobnie boli bo macica go wypycha. A też myślałam , że jest niżej jeszcze poniżej pępka.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
Mi za to tak [emoji14] gdzie Ty miescisz te maluszki? Brzuszek pięknie ciążowy ale powiedz, już pepek wystaje tak wcześnie? Macica przecie niżej jest. Czy źle widzę?
Ja właśnie byłam w szoku jak mi pępek wypchnelo już w 2 miesiącu,w pozostałych ciążąch wychodził koło 6,7 miesiąca,nie wiem od czego to zależy

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A mi pepka nie wypchnelo ani w pierwszej ani teraz.

Laski po cc a czujecie blizne? Ja cc 7 lat temu ale od czasu do czasu zaszczypi mnie tam.

010igov35ye70zfx.png

U nas zawsze było wypchniete. Choć teraz to czekam aż macica przepukline zasloni bo mniej będzie bolało.

Morela Ty już prawie 24 to chyba macica juz na tej wysokości. Bardzo Ci to dokucza?
Za to nie wiedzialam, że może nie wypchnac :p

Maziajka tak, ta starsza tez pobolewa czasem i na nową również. Czasem boje siem ze pęka :)

U nas zawsze było wypchniete. Choć teraz to czekam aż macica przepukline zasloni bo mniej będzie bolało.

Morela Ty już prawie 24 to chyba macica juz na tej wysokości. Bardzo Ci to dokucza?
Za to nie wiedzialam, że może nie wypchnac [emoji14]

Maziajka tak, ta starsza tez pobolewa czasem i na nową również. Czasem boje siem ze pęka :)
No ja teraz w 23 tyg jestem. Boli co jakiś czas bardziej. Szczególnie jak dotykam pępka. Lekarz mówił , że faktycznie ma taką dziwną konsystencję ten pępek więc podejrzewa, że może się robić przepuklina. Zobaczymy za jakiś czas co się będzie działo.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Ooo tylko nie przepuklina.. To boli. Choć powiem Ci, że ta pepkowa zdecydowanie mniej od tej nad.
Pępek ma taki dziubek.
Jak byłam u chirurga, odwracasz głowę na bok i kaszlesz. On wtedy, ten przepuklin jest wyczuwalny jak będziesz dotykać pępek. Sprawdź.

reklama
Do góry