reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuch po CC a 2 i 3 ciąża

reklama
Witam jestem po kontroli udało się grubość blizny wynosi 8 mm czyli jest to pełnowartościowa blizna. Jeszcze trochę muszę poczekać i możemy zacząć się starać o dziecko. Bardzo się cieszę i wszystkim Panią życzę tak pozytywnych kontroli. A badanie kontrolne tzn. USG z kontrastem nie było bolesne na szczęście. Pozdrawiam

Witam jestem po kontroli udało się grubość blizny wynosi 8 mm czyli jest to pełnowartościowa blizna. Jeszcze trochę muszę poczekać i możemy zacząć się starać o dziecko. Bardzo się cieszę i wszystkim Panią życzę tak pozytywnych kontroli. A badanie kontrolne tzn. USG z kontrastem nie było bolesne na szczęście. Pozdrawiam
No to super. Gratulacje. Teraz tylko czekać na lokatora. U mnie słabo. Blizna ma tylko 3 mm, wystarczająco na ciążę, ale w ubytku macicy zbiera się płyn- prawdopodobnie pozostałości po @.

No to super. Gratulacje. Teraz tylko czekać na lokatora. U mnie słabo. Blizna ma tylko 3 mm, wystarczająco na ciążę, ale w ubytku macicy zbiera się płyn- prawdopodobnie pozostałości po @.
Hej ja tez juz po kontroli. Rozejscie blizny na połowie ale dr mowi ze nie mam sie tym przejmowac. W najcięższych miejscy grubosc 4,7mm takze blizna pełnowartościowa. Liczyłam na lepszy efekt, myslalam ze bedzie grubsza i brak rozejscia. Tego rozejscia balam sie gdyz ostatnio ciaza zagniezdzila sie wlasnie w nim oby tym razem bylo inaczej. Zielone swiatlo juz jest. Teraz tylko czekac na dobry moment i trzymac kciku by bylo dobrze. A co u reszty dziewczyn slychac???

Witam jestem obecnie na lekach clobygest stymulujących owulację. Dzisiaj byłam na USG i były widoczne 3 pęcherzyki dominujące. Zobaczymy czy się uda.

Cześć dziewczyny z Niche ! :) jak tam, zaszła któraś z was już w ciążę?:) ja niestety nadal nie... To już 22 cykl starań...

Ja mam wizytę w szpitalu w którym miałam robione obydwie cesarki umówiona na 12 kwietnia i jestem ciekawa co mi tam powiedzą , ale z tego co piszesz to już wiem ze czeka mnie kolejna operacja :/ U mnie drugie cc przeszło z komplikacjami poniewaz macica w miejscu szycia rozeszła się i była tak cienka, ze w momencie przesuwania dziecka do góry do wykonania cięcia musiała peknac . Powiedzieli, ze całe szczęście ze nie rodziłam naturalnie i cesarka była zaplanowana w porę zanim przyszły skurcze, bo tak macica napewno pękłaby i nawet nie zdążyłabym dojechać do szpitala, żeby mnie uratowali. Dlatego druga ciąża po cesarskim cięciu to duże ryzyko i najlepiej być pod okiem fachowca. Mnie moja lekarka nawet nie poinformowała, ze miejsce szycia jest już przezroczyste i w każdej chwili może pęknąć.

Ja mialam 2 cc teraz jestem w 3 tyg..i czeka mnie 3 cc...lekarz powiedział ze kazdy lekarz o zdrowych zmyslach nie zaryzykuje po pierwszym cc naturalnego...i skurczy ktore wlasnie moga doprowadzić do pęknięcia macicy i blizny

reklama
Cześć dziewczyny z Niche ! :) jak tam, zaszła któraś z was już w ciążę?:) ja niestety nadal nie... To już 22 cykl starań...
Witam, czytam wasze historie i miałam nadzieje ze znajdę coś podobnego do mojej. W kwietniu 2018 miałam naprawę ubytku na Klinicznej w Gdańsku, po 9 miesiącach zaczęłam starać się o ciąże bo pani dr powiedziała ze wszystko ładnie wyglada i po pół roku mogę zacząć, w maju okazało się ze jestem w ciąży bliźniaczej, a to zbytnio nie polepsza sytuacji bo mam „dziurę” która trzyma z każdej ze stron po 2mm z tego co okazało się w 18tc.

Do góry