Ja jutro mam laparoskopie, powiedz miałaś dziurke nad pepkiem i dwie gdzies nizej? Mam nadzeje ze bede tak sprawnie dochodzuc do siebie jak tyHej dziewczyny ja świeżo po laparoskopii. Miałam mieć laparotomie ale lekarz postanowił spróbować. Zabieg trwał dwie i pół godziny. W znieczuleniu ogólnym. Jest o tyle lepsze od tego z cc bo od razu ma się czucie. Leżałam prawie dobę z cewnikiem i dwie doby z drenem. Wstałam na drugi dzień po operacji. Dziś już 3 doba po zabiegu czuje się z dnia na dzień coraz lepiej. Nie odczuwalam bólu jak po cc. Jedyny ból to trochę podobny jak na miesiączke. Trochę szczypie w miejscu szwów ale do wytrzymania. Biorę paracetamol. Mam nadzieję że dziś pójdę do domu.
reklama
Ja tak mysle ze jak wszystko pojdzie dobrze to z rok odczekamy. Trzymam za Wasze starania kciuki. Myslalam ze jestes jakos swiezo po zabieguTeż się nad tym zastanawiam. Ale zaufalam lekarzom. Zresztą u mnie to i tak już prawie rok minął a ciąży nie widać.
Ja jutro mam laparoskopie, powiedz miałaś dziurke nad pepkiem i dwie gdzies nizej? Mam nadzeje ze bede tak sprawnie dochodzuc do siebie jak ty
Pewnie jesteś już po zabiegu. Ja miałam 4 dziurki jedna w pepku. Lekarz kazał nam wstrzymać się z ciążą rok. Za dwa miesiące się okaże jak gruba jest blizna
Jestem juz po, zabieg trwal 4godz bo mialam duzo zrostow. Zobaczymy co bedzie dalej.Pewnie jesteś już po zabiegu. Ja miałam 4 dziurki jedna w pepku. Lekarz kazał nam wstrzymać się z ciążą rok. Za dwa miesiące się okaże jak gruba jest blizna
Ja też miałam blizne po cc, za mała to ona nie była, ale siostra kupiła mi w aptece bio oil i smarowałam no i muszę przyznać, że zrobiła się mniej wypukła, bledsza, potem coraz niewidoczna, więc też warto wypróbować ten olejek.
Hej. Dziewczyny czy ktoras z Was miala laparotomie w Zabrzu ? Mam termin na 13 grudnia. Jakies opinie ? Dziewczyny napiszcie prosze jak to u Was wygladalo ? Jak rekonwalescencja ? Pozdrawiam
Ja mialam laparoskopie w Gdańsku. We srode jade na ściągnięcie szwów i pierwsza kontrole. Kolejna ta kluczowa za 3-4mc. Rekonwalescencja zgodnie z zaleceniami dr 6tyg. polegajaca na maksymalnym oszczedzaniu sie. Pierwszy tydzien chodzic tylko jesli trzeba, glownie za potrzeba. Odróżniać pecherz co 2 godz. Wiadomo kazdy przypadek inny. U mnie po cc i po laparotomi zwiazenej z ciaza w bliznie, blizna zawsze sie rozchodzila. Stad moze takie zalecienia. Dlatego ten czas taki dlugi i taki, nad wyrazHej. Dziewczyny czy ktoras z Was miala laparotomie w Zabrzu ? Mam termin na 13 grudnia. Jakies opinie ? Dziewczyny napiszcie prosze jak to u Was wygladalo ? Jak rekonwalescencja ? Pozdrawiam
Laparotomia to ostateczność. Ja również idąc do szpitala miałam ją mieć ale ostatecznie lekarz postanowił spróbować laparoskopii i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu minęło 10 dni A ja się czuje jak bym w ogóle nie miała operacji. L4 dostałam 3 tygodnie od operacji ale i tak lekarz który mi dawał wypis stwierdził że daje się tylko 2 tygodnie po laparoskopii.... Więc okres rekonwalescencji jest naprawdę mały w porównaniu z cc (czyli laparotomii).
reklama
A jaka mialyscie blizne ? Bo ja mam blizne na 1,4 a rozejscie na 8,7 - badane przez dr Pomorskiego
Podziel się: