reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuch po CC a 2 i 3 ciąża

Ja nadal się staram, mimo 2 operacji naprawy ubytku nadal jest. Niestety nie mogę zajść w ciążę. Nie wiem czy jest to spowodowane zbieraniem się płynu w ubytku czy wiekiem. 40 na karku.

reklama
Mi lekarz powiedział, że wystrzeliłam mu z tymi bliźniakami po tym zabiegu i już jest ciekawy co nowego mu „przyniosę”. Napewno będzie cc. Powiedzieli tez ze mam się cieszyć ze żadne z dzieci nie umiejscowiło się w tej „dziurze” a i że napewno czeka leżenie w szpitalu bo macica może nie wytrzymać. Wszystkim wam życzę wyczekiwanej ciąży ale jak najlepiej pojedynczej po takich zabiegach.

Hejka dziewczyny! Szukam podpowiedzi. Mam duży ubytek z bliznie po cc, grubość blizny w miejscu ubytku 0,9 mm... dolegliwości typu plemienia, brudzenia czarne plamy, skrzepy, bóle podbrzusza podczas współżycia i po wysiłku fizycznym. Dostałam skierowanie na operację rekonstrukcji blizny poprzez otwarcie brzucha. Zdaje sobie sprawę, że mimo zabiegu blizna nie zrasta się w całej swojej szerokości w 100% ale czy któraś z Was miała takie objawy przed operacją i czy sie pojawiły ponownie po operacji, czyli czy operacja oprócz poprawy grubości blizny przy ubytku wpływa na poprawę w dolegliwościach takie jak moje...?

Hejka dziewczyny! Szukam podpowiedzi. Mam duży ubytek z bliznie po cc, grubość blizny w miejscu ubytku 0,9 mm... dolegliwości typu plemienia, brudzenia czarne plamy, skrzepy, bóle podbrzusza podczas współżycia i po wysiłku fizycznym. Dostałam skierowanie na operację rekonstrukcji blizny poprzez otwarcie brzucha. Zdaje sobie sprawę, że mimo zabiegu blizna nie zrasta się w całej swojej szerokości w 100% ale czy któraś z Was miała takie objawy przed operacją i czy sie pojawiły ponownie po operacji, czyli czy operacja oprócz poprawy grubości blizny przy ubytku wpływa na poprawę w dolegliwościach takie jak moje...?
Miałam podobne objawy tzn. Przedluzajacy sie okres, ciemny kolor w ostatbich dniach, mialam twz bole w podbrzuszu ale nadal je mam wiec nie wiem czy wiazac to z Niche. Jestem rok po operacji zielone światło i być może niedługo zaczniemy starania. Nie daj się pokroić szukaj kogoś kto zrobi laparoskopie. Ja też miałam 0.9mm a mam po zabiegu do teraz 6mm.

Witam, jestem mamą 2 dzieci (1 poród SN w 2012r, 2 poród CC 2015r). W 2019r. robiłam masę różnych badań ze względu na nieregularne cykle miesiączkowe. Nikt nie wykrył ubytku. W grudniu 2019r okazało się,że po 6 miesiącach starań zaszłam w ciążę, jednak w styczniu poroniłam. Do tego czasu nikt nie zwrócił uwagi na stan blizny po CC.
W lutym robiłam USG, na którym wyszło,że jest ubytek i cienką blizna (2,3mm). Konsultowałam z 3 lekarzami i od dwóch z nich dostaliśmy zielone światło. W kwietniu miałam się wybrać do doktor Abacjew aby u niej skonsultować mój przypadek, jednak że względu na sytuację związaną z koronawirusem przełożyłam wizytę na maj.
Stało się, jak się stało, w zeszłym tyg zrobiłam test i betę i wszystko wskazuje na to,że jestem w 6 tyg ciąży. Teraz dopadły mnie czarne myśli i boję się okropnie.
Wizytę u dr mam dopiero 26 maja.

Czy któraś z Pań szczęśliwie donosiła i urodziła z ubytkiem i cienką blizną?

Chyba każdy przypadek jest indywidualny ale w grupie na fb naturalnie po cesarce widziałam że dziewczyny mimo ubytku zachodzą w ciążę i Bez problemu donoszą. Ja akurat jestem po korekcie i aktualnie 5 miesiąc ciazy. Z blizna wszystko w porządku. Nie ma co się martwić na zapas.

Czy jest któraś z pań ze Śląska?
Szukam lekarza który robi operacje nichy 🧐
Hej
Miałam operacje naprawcza blizny w kato w szpitalu uniwersyteckim
Poprawa jest natomiast ubytek nadal pozostał
Wybieram się do Wrocka do dr Pomorskiego na konsultacje
Zobaczymy czy jeszcze jest w stanie coś z tym zrobić

reklama
Chyba każdy przypadek jest indywidualny ale w grupie na fb naturalnie po cesarce widziałam że dziewczyny mimo ubytku zachodzą w ciążę i Bez problemu donoszą. Ja akurat jestem po korekcie i aktualnie 5 miesiąc ciazy. Z blizna wszystko w porządku. Nie ma co się martwić na zapas.
Hej czy możesz powiedzieć czy. Miałaś laparotomie czy laparoskopową naprawę ubytku i czy całkowicie udalo się go zlikwidować ?

Do góry